HomeHome  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share|

Megkésett szülinap - Roux-Wyard ikrek

Joël Émeric Roux
avatar
Egészségügy

Avataron : Gaspard Ulliel
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Megkésett szülinap - Roux-Wyard ikrek
Csüt. Május 18, 2017 10:16 am
  Dia, Misha és Joël


Késői szülinap, valamikor márciusban

Egyáltalán nem így terveztem megünnepelni az első születésnapjukat, amit már velem töltenek, de azt sem terveztem, hogy kórházban leszek, Chloe meg még nálam is sokkal tovább, és mindennek fejében Etienne elhunyt. Egyszerűen nem tudtam úgy kezelni az egész helyzetet, ahogyan kellett volna, és bár felköszöntöttem őket, de megígértem, hogy meglepem majd őket valamikor. Nem akartam túlzásba esni, már rég tudtam, mi lesz az összevont karácsonyi-születésnapi ajándékuk, és bíztam benne, hogy tetszeni fog nekik, ha nem, még mindig lehet bármikor módosítani, én nem fogom rájuk erőszakolni a dolgot, de mintha elcsíptem volna korábban egy beszélgetésfoszlányt ebben a témakörben, így remélhetőleg nem lőttem mellé.
Egy pihenős napot választottam, amikor van időm szöszölni a tortájukkal, amíg suliban vannak. Nem vagyok ugyan cukrász, de Angietől sok mindent megtanultam, ezek közé tartozott a fondant minimális formázási képessége, úgyhogy nem láttam okát, miért ne hozhatnék nekik össze egy kis tortát. Nem akartam semmi giccseset, túl csajosat, csak valamit, ami megállja a helyét egy szülinapra. Annyira már ismertem őket, hogy tudjam, túllihegni nem szeretnék, a családom már úgyis felköszöntötte őket, csak én lógtam ki a sorból.
A fáradozásaim eredménye egy kék-fekete díszítéssel rendelkező kis tortácska lett, nem grandiózus, és pont annyi, amennyit hárman is be tudunk burkolni. Emellett főztem vacsit, igyekeztem lengyel fogásokat választani, hogy némi hazai ízt érezhessenek.Levesként a zurekre esett a választásom, mert valahogy jobban ráállt a tudatom, mint a borscsra, remélhetőleg nem ezutóbbi a nagy kedvenc náluk, a torta okán komolyabb főtt ételt nem alkottam, inkább csináltam több félét a jellegzetes barátfüléből, így született belőlük túrós, káposztás, húsos, gombás és gyümölcsös is. Inkább amolyan mindenki eszik, amit épp akar estét szerettem volna, esetleg valami közösen választott filmmel, mint merev asztal mellett ülőset, Dia nem is biztos, hogy vevő lenne ez utóbbira. Mivel nagyon tetszett a krumplisgombóc ötlete, meg a sózott hering is felcsigázott, azt mindenképpen meg fogom alkotni majd máskor, de egyelőre beértem ennyivel, majd kifaggatom őket a kedvenceikről, és legközelebb azt hozzuk össze, akár közösen, akár egyedül, meglátjuk.
A tortát a nappaliba helyeztem az asztalra, mellette egy-egy boríték díszelgett a nevükkel, de nem pénz lapult bennük, hanem egy-egy prospektus az autósiskoláról, amit kiválasztottam nekik. Az előlegeket már decemberben befizettem, és májusban kezdődnek a tanfolyamok, úgyhogy időszerű megejteni az ajándékozást, hogy lelkileg felkészüljenek a dologra, vagy ha nem tetszik nekik a meglepetésem, akkor visszamondjam a lehetőséget.
A leveshez azért megterítettem, a barátfüléket viszont a torta mellé tettem az asztalra, mellé még két kupont is rajzoltam, egy hevenyészett tv készüléket, rajta a felirattal: A kupon szabadon felhasználható bármely általad választott filmre a családi moziesten.
Ami mondjuk havonta egyszer van, kibírható szerintem, és általában közös döntésre igyekszünk jutni, de ezzel mindketten kapnak egy lehetőséget egy olyan filmre, amit a másik két családtag esélyesen soha nem nézne meg önként és talolva.
Mikor lent jártak a hallban, megcsörgetett a portás, s a magam részéről siettem is az asztalhoz, hogy meggyújtsam a négy gyertyát a tortácskán, nem volt szívem sündisznót csinálni szerencsétlenből harminckettő darabbal, szóval a számos verziót választottam, aztán vártam, hogy beessenek a lányok. Volt bennem némi eddig ismeretlen, de mindenképpen jóleső izgatottság.
Vissza az elejére Go down
Diana Roux-Wyard
avatar
Oktatás

Avataron : Sabrina Carpenter
Kor : 17

TémanyitásTárgy: Re: Megkésett szülinap - Roux-Wyard ikrek
Csüt. Jún. 08, 2017 1:34 pm
  

- Te jó ég, láttad volna az arcát, amikor kikaptuk az angol dogát és az enyém néhány ponttal jobb lett, mint az övé! - meséltem nagy izgatottan, mert számomra olyan jó érzés volt, hogy legalább egy kicsivel afölé a nyomi fölé kerekedhettem, hogy azt elmondani nem tudtam volna! Alapjáraton nem szokott fellelkesíteni az ilyesmi, de mivel az a picsa - párdon, de tényleg az - tökre rám szállt az elmúlt fél évben, így minden apróságnak örültem, amikor alulmaradt a szegény pára. Az angol meg hála égnek tényleg egyre jobban és jobban ment, még nem volt tökéletes, de nagyon sokat fejlődtem azóta, hogy itt vagyunk. Jókedvűen kérdezgettem Mishát is a napjáról, lengyelül kommunikálva, ha vele beszélek, akkor általában mindig ezt a nyelvet használom, a többiekkel úgyis angolul kell, én meg nem szeretnék felejteni, egy kicsit sem.
Az épületben egy kurta intéssel köszöntöttem a portást, furcsán jó kedvem volt most, pedig a házhoz közeledve általában mindig kissé szótlanabbá válok, most azonban szívesen csacsogtam tovább, amíg meg nem érkeztünk az ajtóhoz. Fogalmam sem volt róla, hogy Joël itthon van-e, éppen ezért fogtam be a számat, ne legyen túl nagy kontraszt, ha vihorászva belépünk és hirtelen némulok el a láttán. Nem mondom, hogy puszipajtások lettünk, de szerintem már jobb volt a helyzet, mint eleinte volt, noha a normális apa-lánya kapcsolattól még elég messze voltunk. Misha múltkor kicsit helyrerakott, én pedig próbálok azóta figyelni, de sajnos továbbra sem megy ez az egész olyan könnyen.
Belépve természetesen egyből lesokkol a látvány, szemöldököm magasra szalad és csak ámulok bámulok. Nem gondoltam volna, hogy készül még ilyen nagy hacacáréval, hiszen felköszöntött minket, én le is tudtam annyival, úgy tűnik ő már kevésbé. Nem rohanok, szépen lepakolom a cuccaimat, lerúgom a cipőmet és ha Misha esetleg közben már beszaladt volna, akkor szépen komótosan lépkedek én is utána.
- Énekelni is fogsz? - pimasz ívű a kérdés, de marni szándékozom vele, a felfelé kunkorodó szájszélből ő is könnyedén rájöhet. Szerintem az utóbbi időben amúgy is megtanulta, hogy mikor akarok bántóan bunkó és mikor pimasz-vicces bunkó lenni. Most határozottan az utóbbi szintjét kívánom megütni, mert ha már ennyit készült, akkor legalábbis ennyit megérdemel.
A borítékot kibontva már képtelen vagyok leplezni a lelkesedésemet, ujjongva kérdezgetem, hogy ez tényleg komoly-e és mivel igen, hát fülig ér a szám a dolog miatt. Már egy ideje szeretnék jogsit és egek, most kézzelfoghatóan közelebb került! Basszus, ez irtó klassz! A lelkesedésemen túl egyelőre többet nem kap, csak a széles vigyor, ami a zurek evése közben is ott ül a képemen.
- Hát ez rohadt jó lett - csusszan ki az őszinte vélemény egy elégedett és elismerő bólintás keretében. Nem gondoltam volna, hogy fogok enni ilyen finom lengyel kaját itt, ráadásul ebben a házban és úgy, hogy nem mi főztük, szóval le a kalappal, tényleg.
A barátfülét és a tortát és a magam részéről a film közbenre hagyom, fel is pakolok egy méretes tányérra a sütiből és a barátfüléből is, minden ízből válogatva. Már a kanapén ülünk és a film kezdő zenéje is felharsan, amikor Joël felé fordulok.
- Hé - hirtelen kapok észbe, hogy ez így nem túl ildomos, pláne nem teli szájjal, úgyhogy egy zavart mosoly kíséretében nyelem le gyorsan a számban lévő falatot. - Nagyon kitettél magadért, köszi. Tök jófej tőled - őszinte mosollyal zárom a mondandómat és talán még vállba is bokszolnám, ha lenne szabad kezem. Választ sem igazán várva fordulok vissza a képernyő felé, hogy tömjem is a következő falatot a számba, csak olyan szépen nőiesen, Diásan.

// Ahw, köszi apuuus! <333 //
Vissza az elejére Go down
Megkésett szülinap - Roux-Wyard ikrek
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Seattleites :: Alternatív :: 
Margószéli jegyzetek
-
Ugrás: