HomeHome  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share|

Washington State History Museum

Admin
avatar
Admin

Avataron : J. Falahee | J. Coleman | C. Wood
Kor : 168

TémanyitásTárgy: Washington State History Museum
Szer. Dec. 20, 2017 12:14 pm
  Leander :: Jackie :: Dwayne
Vissza az elejére Go down
Darius Reynolds
avatar
Felső tízezer

Avataron : Gaspard Ulliel
Kor : 29

TémanyitásTárgy: Re: Washington State History Museum
Szomb. Márc. 24, 2018 2:11 am
  

Athena & Darius

Nem érdekelt! Egyáltalán nem érdekelt, hogy mit szabad és mit nem. Lázadoztam a magam módján, elvégre ez az én pénzem. Mellesleg rengeteg ügyet elintéztek a szüleim, új aláírásokat készítettünk, hiszen az én stílus jegyeim mások voltak, mint korábban, Dariusé, és az apróságokra is ügyeltek, még az ujjlenyomatainkat is leellenőriztették, biztosra mentek, hogy az ő szeretett fiuk helyét teljesen átvegyem a trónján. De a gondok ott kezdődnek, hogy én nem Darius voltam, még akkor is ha kiköpött mása vagyok. Csak külsőleg hasonlítottunk. Tudtam például, hogy Dariust hidegen hagyta az Amerikai Őslakosok ténye, az indiánok. Engem meg érdekelt. Hiszen mégis csak ők éltek itt hamarabb, mi csak elvettük ami az övék volt, erőszakkal. Viszont érdekes kultúrájuk van, amit a mai napig igyekszenek megőrizni. Ez pedig felkeltette az érdeklődésemet. Az egyik Tacoma-i múzeumban ezzel kapcsolatban rendeznek jótékonysági eseményt, a kiállítók mellett jó néhány kisebbségi problémára is felhívják a figyelmét a gazdag embereknek. Jó néhánynak ez csak adójóváírás és presztizs. Tudtam, hogy a mostani akciómról sem fognak máskén beszélni, főként az újságok, de sosem érdekelt, na jó egy esetben igen, amikor tudtam ,hogy egy szakadt cafka lesz a feleségem. Én visszavonultam a baleset után, nem éltem olyan kilengő életformát, bár azelőtt se élt túl nyilvánosan, azelőtt se, csak csendesebben csinálta.
Én meg, hála a baleset tényének, foghattam arra a visszafogottságomat, hogy túléltem a balesetet, és másra sem vágyom csak arra, hogy rendbe szedjem az életemet.
Egy hotelszobát béreltem ki magamnak, magamban érkeztem, kísérőt nem használhattam, mert ugye jegyben járok. Minő változatosság. Miért nincs itt a párom? Hiszen a fele társaság tudni fogja, hogy azért, mert fontosabb leinnia magát a sárga földig, mint megjelennie a jegyese mellett egy ilyen fontos eseményen, de ezen már rég felemelkedtem, ezen az apró problémán.
Fekete öltönyt viseltem, csokornyakkendővel  és egy szintén fekete Maybach Landaulettel érkeztem, drága luxus kocsi, mert megengedhetem magamnak, és szeretek ráfeküdni Darius pénzére, kocsik terén elég szar ízlése volt. Ebben legalább el lehet férni és úgy néz ki mint egy kisebb limuzin, kettő vagy négy személyes hátsó térrel. A sofőrömnek  is külön szobát rendeltem, ő is velem tartott. Nem csevegtünk az idefelé vezető úton ,csak meghagytam neki, hogy maradjon a közelben. Ide is ezzel a kocsival érkeztem, így legalább jó pár fontos hívást elintézhettem, a közelgő film produkcióval kapcsolatban. Az ,hogy Darius inkább producer volt, nem jelenti azt, hogy ne vehetnék részt a filmekben én magam is, bár egyelőre elkerült az ihlet, egyik forgatókönyv se tetszett amit az ügynököm elém rakott. Le kell váltanom.
Átadtam a meghívómat és ami egyben a csekk is volt a jótékonysági esemény számára, majd amint lehetett elvegyültem a tömegben, itt csak a paparazzik, a fotósok ismerhettek fel legfeljebb, a többi embert nem érdekelte, hogy ki vagyok. Hamar le is léptem, és mivel még sosem jártam itt, így felfedeztem magamnak a múzeumot. Igen, kitömött bábokat és történeteket olvasgattam a lezárt részlegen, volt egy kis kordon, de nem érdekelt. Nem viszek el semmit sem, akkor meg? Kit zavar. Érdekesnek találtam a vadnyugati korszakot is. Itt a lovak bemutatásánál el is időztem, mert odahaza, a weekend házban vár a saját lovam.
Vissza az elejére Go down
Athena Gautier
avatar
Polgárság

Avataron : Maite Perroni
Kor : 29

TémanyitásTárgy: Re: Washington State History Museum
Szomb. Márc. 24, 2018 11:36 am
  

Alig egy hete költöztem Tacoma-ba - és ezen döntésemnek a helyességét még mindig hajlamos vagyok megkérdőjelezni magamban, valahányszor eszembe jut, hogy mennyivel közelebb vagyok így Seattle városához, mint az elmúlt egy évben bármikor -, de az új főnököm, egy bizonyos Mrs. Courtney máris úgy rendelkezett, hogy a ma tartandó játékonysági esten nekem is részt kell vennem, mint a múzeum, valamint a hozzátartozó könyvtár legújabb munkatársa. Hurrá! Eddig azért szerettem könyvtárban dolgozni, mert csak ritkán kellett emberekkel érintkeznem a kötelező körökön kívül, erre tessék. Most itt vagyok. Hát, ez nagyszerű.
De, legalább a dolgozókat nem terhelik azzal, hogy dress code-okkal vacakoljanak, meg ehhez hasonlók. Így aztán úgy öltözöm, mint aznap, amikor színházban jártam: fekete nadrágkosztüm, ám egy világoskék, hosszú ujjú blúzzal kiegészítve. A hajamat egy franciacsattal megtűzve díszítem, ezzel igyekezve némi eleganciát csempészni a megjelenésembe. Ennyi kellett, ha már a sminkelést, mint olyat igyekeztem annyira minimálisan megoldani, amennyire csak lehet.
A jótékonysági est miatt a résztvevők számára kissé átalakított termek hemzsegtek az extravagáns ruhakölteményektől, és az egymásra licitáló gazdag öregemberektől. Az igazat megvallva, sosem értettem ezt a világot, és nem áll szándékomban most elkezdeni, mert számomra is teljesen egyértelmű, hogy nem tartozom ide, de az igazat megvallva, nem is szeretnék. Az egyszerűség híve vagyok, és ez itt minden, csak nem az. Éppen ezért, amikor a főnököm épp nem figyel, a múzeum egyik lezárt tárlata felé veszem az irányt, ahol biztosan jobban fogom érezni magam. Az amerikai őslakossággal foglalkozó kiállításra esik végül a választásom, hiszen az én őseim - az öröbefogadó szüleimet nem számítva, persze -, mégis csak indiánok voltak, így számomra van ennek a helynek egy különleges plusz jelentése. Épp átsétálok a cowboyokat bemutató kiállítási terembe, amikor észreveszem, hogy már van ott valaki, akinek, még, ha csak oldalról látom is, az öltözékéből ítélve, biztosan nem kellene épp itt lennie.
- Elnézést - szólítom meg - Eltévedt?
Ezt mondjuk erősen kétlem. De akkor meg mit keres itt, a lezárt részen?
Vissza az elejére Go down
Darius Reynolds
avatar
Felső tízezer

Avataron : Gaspard Ulliel
Kor : 29

TémanyitásTárgy: Re: Washington State History Museum
Szomb. Márc. 24, 2018 6:29 pm
  

Athena & Darius

Nyugalom és csend, ez vesz körbe és valahogy megnyugtatnak a viaszbábok, nem feleselnek vissza, egy letűnt kor hozományai, amelyek megmutatják, hogy mennyivel harciasabb volt az adott világ a mienkhez képest. Amióta megérkeztem ide, olvasgatok könyveket is, az őslakosokról is természetesen. Érdekel, hogy hova kerültem. Francia honban, nem tanulhattam ezekről, igaz a lehetőség sem merült fel, hogy valaha ide betehetem a lábam, ebbe az államba, vagy egyáltalán eljöjjek Európából. Mégis különös módját választották a szüleim arra nézve, hogy kerüljem a feltűnést, ha közvetve is, de nyilvánosság előtt tartottak a Francia filmekben. Hogy hogyan oldották meg, hogy senkinek ne tűnjön fel, hogy esetleg más vagyok mint Darius? Senkihez nem szólhattam a szünetekben, szigorúan csak a lakókocsimban tartózkodhattam. Egyszer kétszer mégis sikerült autógrammot vadásznia az ott élőknek, erre az esetre a borzasztó egyszerű aláírását megtanultam a bátyámnak. Hogy még most is az ő árnyékában kelljen élnem, fárasztó. De apránként bevezem a saját változásaimat is majd. Nem látványosan, mert az a külvilág számára is feltűnő lenne, hogy nem stimmel Dariussal valami,bár foghatnám a balesetre, magam sem tudom pontosan, hogy mi volna a jó.
Percek óta egy összeállítást figyeltem az egyik tévén, a musztáng lovak eredetéről és egyéb Amerikai lovas western versenyszámokról. Tetszett ez a fajta lovaglási mód is. Azt hiszem új hobbinak nézhetek elébe, nem csak a díjlovaglásnak, és ugratásnak, vagy a terep lovaglásnak. Nem untam ezeket a sportágakat se, tévedés ne essék, csak ez valami új, amibe gyermeki lelkesedéssel vetettem magam! Először szeretném megismerni a témát jobban, nem szeretnék random hülyeséggekel odaállítani senkinek sem, szerettem kiokosodni mindenekelőtt, hogy ne nézzenek újgazdag ficsúrnak, aki csak egy fél órás hóbortjának örül, és utána fog egy másik hobbit és más után néz.
A kezemben fogtam a félig üres boros poharat, és próbáltam láthatatlanná válni, de ez csak egy ábránd volt, a magas sarkú cipő tulajdonosai, egyre csak felém kopogtak. Megszokásból simítok végig a hátrazselézett hajamon, afféle simítás csak, nem túrás, hiszen azzal összetúrnám a hajam, lassan pillantok fel az érkezőre,az öltözékéből egyértelművé válik a számomra, hogy talán itt dolgozó, vagy csak a mai estén dolgozik itt, nem tudom. De nem szokványos öltözék egy jótékonysági esten, pláne egy nőnek.
- Jó estét! Nem, csak ez sokkal érdekesebb, mint a pár teremmel arrébb folyó üres fecsegések és hamis bókok gyülekezete. bökök az állammal az eddig figyelt monitor irányába, majd ellépek tőle, hogy a tv fénykörén kívül legyen az arcom is.
- Ha zavaró a jelenlétem, máris távozom. Ámbátor megjegyzem, sokkal kellemesebb efféle csendben járni a múzeumot, minden más zavaró tényezőtől mentesen. – eresztek meg egy halovány mosolyt, amelytől az ábrázatom így is jellegzetesebbé válik, egyedivé, ahogy az ikremé is. De nem ez a lényeg, csak fecsegek össze vissza, üresen. Hátha valahogy hathatok erre a nőre, hogy ne azonnal küldjön el innen.  A hozzászólást Darius Reynolds összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Márc. 24, 2018 10:44 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Athena Gautier
avatar
Polgárság

Avataron : Maite Perroni
Kor : 29

TémanyitásTárgy: Re: Washington State History Museum
Szomb. Márc. 24, 2018 7:26 pm
  

Az igazat megvallva, egyáltalán nem voltam felkészülve arra, hogy valaki úgy dönt, a rendezvény helyett inkább a kiállításnak szenteli a figyelmét, holott a dolgozók lelkére lett kötve, hogy ezt nem szabad megengedni. Most mi a manót csináljak? Tisztában vagyok vele, hogy a 160 centis magasságommal (még ha az most magassarkúval egészül is ki) nem számítok valami feltűnő jelenségnek, és határozottnak se feltétlen mondanám magam mostanság… De valamit akkor is kezdenem kell az itt tartózkodó férfival, ezért is szólítom meg, noha a szívem a torkomban dobog közben, annyira tartok tőle, hogy fogja magát, és egyszerűen leteremt, amiért hozzá mertem szólni. Nem ez lenne az első ilyen eset, hogy a gazdag üzletember esetleg azt hiszi magáról, hogy mivel felveti a pénz, bármit megtehet, amihez csak kedve szottyan.
A mondókáját hallva valamelyest megkönnyebbülök, talán nem lehetetlen elképzelés, hogy visszatereljem oda, ahol lennie kellene, vagy, ahová tartozik? Ki tudja, ő miként gondolkodik erről.
- Nos, ezzel egyet tudok érteni - ismerem el, valahogy nekem sem derül fel az arcom a sok önmagától eltelt férfitól és nőtől, de mit tudok tenni?
- Azonban, ettől függetlenül meg kell kérnem, hogy térjen vissza velem az est színterére. A kísérője már biztosan keresi Önt.
Nem nagyon láttam még olyat, hogy egy ilyen eseményre bárki is egyedül érkezett volna. Mintha kötelességüknek érezték volna, hogy legalább párosával jelenjenek meg - amivel persze azonnal alapot nyújtanak a pletykalapoknak, hogy legyen miről cikkezniük -.
- Nem zavaró a jelenléte - nézek rá, bár a tévé nyújtotta félhomályban tény, hogy nem sokat látok az illetőből, akivel beszélek -, ám én sem szeretném elveszíteni a munkámat.
Annál is inkább, mivel nemrég kezdtem, teszem hozzá gondolatban, ám van annyi eszem, hogy ezt ne mondjam ki hangosan. Nem áll szándékomban egy idegen orrára kötni, hogy mennyire bizonytalan vagyok még ezzel az egésszel kapcsolatban, és hányszor jut eszembe, hogy inkább vennem kéne egy jegyet vissza, Londonba.
Vissza az elejére Go down
Darius Reynolds
avatar
Felső tízezer

Avataron : Gaspard Ulliel
Kor : 29

TémanyitásTárgy: Re: Washington State History Museum
Hétf. Ápr. 09, 2018 2:05 pm
  

Athena & Darius

Nem akartam ott lenni a többi megjátszós ember között. Talán eszkort lányt kellett volna kérnem magam mellé az estére, de mint eljegyzett férfi ezt nem tehetem meg. Így is pletykáltak rólunk, ezután még jobban, még több pletykára adtunk volna okot. Jobban örültem a csendes magánynak, amit ez a kiállítás adott meg nekem, a maga viasz, vagy kitömött bábúival. Nem féltem tőlük, pusztán csak a téma érdekelt.
Elléptem a tv fényköréből és, kíváncsian pillantottam az engem megzavaró alak irányába.
- Semmi esélyem arra, hogy inkább itt ténferegjek, igaz? – a hangomból hiányzott a gazdagok számon kérő stílusa, inkább beletörődő voltam, sosem éltem vissza státuszommal, ez inkább Darius előjoga volt. Bizony, ha ő lenne itt, ő egyből kicsapná a hisztit, hogy mi jogon zavarják meg a bámészkodásban, bár az is igaz, hogy ő épp az egyik bársony díványon vágná gerincre az egyik Barbie babát.
Leengedtem a kezemben tartott borospoharat a combom mellé és megkerültem az állványt, amit eddig néztem.
- Egyedül érkeztem, bár néhány embernek feltűnne, ha túl hamar távoznék. Nem ajánlom, hogy együtt érkezzünk vissza, a végén még hírbe hoznák velem, és talán ez rossz fényt vethet magára. – magyarázom halkan, megtorpanok, pár lépés után és érdeklődve pillantok vissza az ismeretlen alacsony nőre.
- Elnézést, ha kellemetlenséget okoztam Önnek a jelenlétemmel, biztosíthatom, ha rajtam múlik, nem fogja elveszíteni a munkáját. – eresztettem meg egy féloldalas mosolyt és megittam az italom maradékát, majd lassú, komótos léptekkel indultam el az estély forgatagába vissza. Útközben még meglestem egy indiános csendéletet, kicsit meg is torpantam előtte, majd megráztam a fejem.Vissza az elejére Go down
Athena Gautier
avatar
Polgárság

Avataron : Maite Perroni
Kor : 29

TémanyitásTárgy: Re: Washington State History Museum
Csüt. Ápr. 12, 2018 3:58 pm
  

. Bár eddig nem tartottam magamat egy ijedős típusnak, be kell látnom, hogy a tévé sejtelmes fényében a velem szemben álló alak – akiből még most se tudok túl sokat kivenni, azon kívül, hogy alighanem egy elegánsan öltözött férfiról van szó -, határozottan félelmetesnek látszik ebben a pillanatban. Szóval össze kell szednem a bátorságomat, hogy egyáltalán hozzá merjek szólni, arról nem is beszélve, hogy mondjuk adott esetben fel merjem venni a kesztyűt vele szemben, és végigvinni az akaratomat (ami igazából nem is az enyém, hanem a múzeum előírása, de ez most mellékes).
- Higgye el, ez nem rajtam múlik – emelem fel némileg megadóan a kezemet az ismeretlen férfi, kissé megadó, talán csalódott hangját hallva – De, ha itt találják, a múzeum vezetése engem fog felelőssé tenni a dologért.
Magyarra lefordítva: szeretném megtartani az újonnan szerzett munkámat, ha egy mód van rá. Ezt persze így nyíltan nem áll szándékomban egy idegen orrára kötni, de talán, ennyiből is meg fogja érteni, hogy mire gondolok. Nem akarok én keresztbe tenni neki, tényleg. De önmagammal sem áll szándékomban kitolni. Olyan nagy dolog ez? Nem hiszem.
- Szóval sikerült egy nagykutyába belefutnom? – jegyzem meg kissé elfehéredve, vagy inkább megilletődve.
Tisztában vagyok vele, hogy a mai estére a felső tízezer tagjai lettek meghívva, de közülük se mind olyan, akire ki lenne éhezve az újságírók tömkelege. Erre, ha jól sejtem, éppen egy ilyen személybe sikerült belefutnom. Remek. Akkor már csak idő kérdése, hogy mikor fogok magamból hülyét csinálni. Feltéve, ha még nem tart annak, amiért meg mertem zavarni a gondolkozásban.
- Rendben, menjen előre – mondom végül, hiszen tény és való, nekem se tenne jót, ha a főnökeim elkönyvelnék, hogy az a típusú nő vagyok, aki bárkivel összefekszik, miközben ez a legkevésbé sem volt rám jellemző régen sem, most pedig végképp. Ahogy kilép a fényre, az eddigeknél valamivel többet látok belőle, és azt azért meg kell hagyni, hogy elég jóképű, szóval… kezdem érteni, miért is hívná fel rám a figyelmet, ha együtt távoznánk innen. Na, nem, köszönöm. Nem hiányzik nekem a feltűnés. Amikor a férfi már elhagyta a termet, még elszámolok harmincig a biztonság kedvéért, és csak utána indulok el én magam is az aukció helyszínéül szolgáló nagyterembe.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Washington State History Museum
  

Vissza az elejére Go down
Washington State History Museum
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal
Similar topics
-
» State of Hawaii

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Seattleites :: Játéktér :: 
Tacoma
 :: 
Város
 :: 
Városközpont
 :: 
Múzeum negyed
-
Ugrás: