HomeHome  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share|

Világleírás

Admin
avatar
Admin

Avataron : J. Falahee | J. Coleman | C. Wood
Kor : 168

TémanyitásTárgy: Világleírás
Szomb. Dec. 23, 2017 2:13 am
  seattle

Seattle az - USA - észak-nyugati régió, és Washington Állam legnagyobb városa, és nem csupán a világhírű Grey's Anatomy (Grace Klinika) című televíziós sorozatról ismert.

Lakossága több, mint 700.000 főt számlál, lakóit Seattleites-nek hívják és a város hivatalos "becenevei" The Emerald City (A Smaragdváros) és Rain City (Esőváros).
Nevét a környéken egykor élt, híres-hirhedt indiánvezérről, Seattle törzsfőnökről kapta.

A város jelképe az Space Needle (Űrtű), amit az 1962-es világkiállításra építettek, ma kilátóként és étteremként funkcionál.
Seattle városképét a tagolt tengerpart, a belső öblök illetve tavak és az élhető zöld területek teszik szellőssé. A tömegközlekedési eszközök között megtalálható a magasvasút, a troli, a villamos és a komp is (amelyek az Államokban általában nem képezik az átlagos és mindennapi közlekedési eszközök részeit).

Éghajlata rendkívül mérsékelt (óceáni), a téli hónapokban a hőmérséklet 3°C és 12°C közé tehető, a nyári hónapokban 13°C és 25°C között mozog. Az évi csapadék mennyiség 951 mm, a legtöbbet Október és Március között esik az eső (ilyenkor akár háromszor – négyszer [Novemberben, Decemberben és Januárban] – annyi, mint az év többi részében).


2016. Decemberében a belvárosi plázában egy Mikulásnak öltözött terrorista robbantást hajtott végre. A merényletnek számtalan sérültje és halálos áldozata volt. Legnagyobb sajnálatunkra ekkor vesztette életét Jules Étienne Roux, kiváló mentős és Shane T. Prescott, a Seattle Times főszerkesztője. Az épületet azóta újra felhúzták és megnyitották. A szomorú és szívbemarkoló események emléke azonban még ma is a lakók emlékezetében él.

2017. Augusztusának végén egy eddig ismeretlen, halálos vírusfertőzés ütötte fel a fejét a városban, aminek köszönhetően a kitörési pontot (Virginia Mason Kórház) és annak környékét a városvezetés karantén alá vonta, hogy megakadályozza a végzetes kór továbbterjedését.
A kordont december elején oldották fel, miután a CDC kutatói sikeresen előállították a génmódosított ZEBOV vírus elleni vakcinát és a lezárt városrészben rekedt polgárokat egytől egyig beoltották. 48 óra múltán mindenki hazatérhetett otthonába. A halottakról való megfelelő gondoskodás megtörtént, az egykor karantén alá vont terület a fertőtlenítés és kitakarítás majd rendbetétel után pedig újra a város vérkeringését képezi. Az élet visszatért a megszokott medrébe.Leander :: Jackie :: Dwayne
Vissza az elejére Go down
Admin
avatar
Admin

Avataron : J. Falahee | J. Coleman | C. Wood
Kor : 168

TémanyitásTárgy: Re: Világleírás
Szomb. Dec. 23, 2017 2:16 am
  tacoma

Tacoma Seattletől mindösszesen 32 mérföldre (51 km) fekszik délnyugati irányban a Commencement Bay (öböl) partján. Autóval csupán háromnegyed óra az út, míg tömegközlekedéssel is egy óra alatt át lehet érni egyik városból a másikba.

Lakossága közel 200.000 főt számlál, az állam 3. legnagyobb és az egyik legélhetőbb városa. Nevét a közeli - 58 mérföldre (93 km) lévő - Mount Rainier-ről kapta, amelynek eredeti neve Takhoma/Tahoma volt.

Beceneve is van, mégpedig: City of Destiny (a Sors városa). A 19. században a Northern Pacific Railroad ezt a települést választotta a vasút nyugati végállomásának az öböl közelsége miatt - innen a becenév eredete -, többek között ezért is tartják úgy ma is, hogy itt találkoznak a sínek a vitorlákkal. (When rails meet sails)
A nyugati part és az állam legnagyobb kikötője is itt található, a Port of Tacoma, ami a régió nemzetközi kereskedelmi központja is egyben.

Számos múzeummal büszkélkedik és az üvegmegmunkálásról is híres, utóbbinak többek között egy egész hidat is szenteltek: Bridge of Glass. Nem meglepő módon a híd a Museum of Glass (Üvegmúzeum) -hoz vezet.

Éghajlata óceáni, a téli hónapokban 3°C és 13°C közé tehető, a nyári hónapokban 12°C és 25°C között mozog a hőmérséklet.Leander :: Jackie :: Dwayne
Vissza az elejére Go down
Világleírás
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Seattleites :: Világunk :: 
Leírások
-
Ugrás: