HomeHome  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share|

Irodák (tanári, igazgatói, gazdasági.. stb.)

Admin
avatar
Admin

Avataron : J. Falahee | J. Coleman | C. Wood
Kor : 168

TémanyitásTárgy: Irodák (tanári, igazgatói, gazdasági.. stb.)
Szomb. Ápr. 09, 2016 6:59 pm
  

Vissza az elejére Go down
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Irodák (tanári, igazgatói, gazdasági.. stb.)
Szomb. Ápr. 09, 2016 8:32 pm
  


to Rose
Egy ovis korú kölyökkel élni kihívás. Még inkább az, ha az elevenséghez kreativitás, képzelőerő és tettrekészség is társul.  Így hát szinte meg sem lepődtem a ragacsos, szinte olvadt gumicukrokon a táskámban, pontosan a számlák, meg pár hivatalos iskolai papír között. Hajnal nyolc van, még fiatalnak érzem az időt a miérteken és a hogyanokon töprengeni. Kell egy kávé.
Persze útközben összefutottam az egyik spanyol tanárral, aki új-latin estet szeretne szervezni, a dráma oktatóval, aki az új színdarab részleteit vitatta volna meg velem, három diákot beküldtek hozzám verekedésért, másik kettőt illetlen viselkedését, és még egyet, aki a melltartót teljes értékű ruhadarabnak ítélve egy szál fehérneműben kerekedett fel a reggel.
Tehát dél is elmúlt mire az első kortyokat megízlelhettem a kiábrándítóan hideg kávémból. Ha nem lennék én az igazgató, most biztos rágyújtanék. De hát példát mutatni ugye így nem lehet, tehát szigorúan megvárom a nap végét, és amikor a lehetséges szemtanúk szintje a nullához konvergál, na akkor veszem elő a napi nyugi cigimet. Persze nem mintha a bagó az ördögtől való lenne. Csak ugye aki bort iszik, ne prédikáljon vizet.
Na most, nem gondoltam volna, hogy egy igazgatónak lenni ekkora falat lesz. Mert gigászi, az biztos. Ide rohanni, oda rohanni, ezzel és ezzel beszélni, kézben tartani a pénzügyeket, a diákokra odafigyelni, a tanárokkal foglalkozni, és figyelmen kívül hagyni az intrikát. Mert bizony a tanáriban olyan ügyek folynak, hogy inkább bölcsnek látom kimaradni belőlük.
Szóval épp egy ilyen pletykarovattól menekülve fordultam be az irodámba, hogy végre igazán nekiülhessek rendbe tenni a ragacsos táskám, mikor kopogtatnak.
- Tessék! – szóltam ki, remélve, hátha valami kellemes jó hírt is hoznak. Tehát egyik markomban izzadt gumicukorkák tekeregtek, a másikban az izzadtságukkal színesre festett fontosnak tűnő papírok maradványai. Ekkor lépett be egy fiatal hölgyemény. Meghökkenten az órámra néztem. Még tart a tanítás. –Miss… Mallors? Igaz? – kérdeztem homlok ráncolva. Nem, tényleg nem töltöttem órákat a diákság nevének biflázásával. De nagyon jó a név és az arc memóriám, és bár nem sokszor volt szerencsém a kisasszonyhoz, mégis szinte gond nélkül fel tudom idézni, hogy ki is ő. – Miben segíthetek? Nem órán kellene lennie? – szórtam ki a kezemből a szemetet a kukába. – Rosszul érzi magát? – kérdeztem visszahuppanva az asztal mögé, intve neki, hogy üljön csak le.
Vissza az elejére Go down
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Irodák (tanári, igazgatói, gazdasági.. stb.)
Vas. Ápr. 10, 2016 10:50 pm
  Alphonse & Rose

Biosz óra van. Csendesen ülök a helyemen és a gondolataimba mélyedek. Aaron jár a fejemben és a tegnapi nap. Milyen jó volt vele a parkban. Annyira helyes srác és milyen jól elvoltunk. Nagyon sokat beszélgettünk, magunkról és az életünkről. De a legjobb, hogy hosszú idő után újra tudtam önfeledten nevetni. Az otthoni mizéria miatt már rég éreztem magam ilyen jól a bőrömben. Egyfolytában feszült voltam a jövőm miatt, hogy mi lesz velem, ha a szüleim újra összeköltöznek. Nem gondolom, hogy önző lennék, de félek a jövőtől.
- Mallors kisasszony! - valahol a távolban, mintha engem szólongatnának, de lehet, hogy csak beképzeltem. Gondolatban visszatérek Aaronhoz., kíváncsi leszek, hogy fogják fogadni a barátaim. Mi lesz a vélemények? Nem mintha annyira érdekelne, mert róla senki sem tudna lebeszélni.
- Rose Mallors! -a teljes nevemre már felkapom a fejem. Kiszakadok a gondolataim közül és visszatérek a valóságba. A tanár az asztalom mellett áll és mérgesen néz le rám. Már csak ez hiányzott. Annyira elegem van már mindenből, ebből az egész suliból. Semmi kedvem már bejárni és értelmét se nagyon látom.
Felnézek a férfire.
- Ez így nem mehet tovább! Ez már az ötödik eset, hogy nem képes odafigyelni az órámon és ezzel a többieket is feltartja! - néz le rám szemrehányóan.
- De én nem – tartok fel senkit. Akarnám folytatni, de belém folytja a szót.
- Ráadásul még felesel is! Azonnal menjen le az igazgatóiba! - szavaira csak összepakolom a tankönyveimet és elindulok. Nem hiszem el, hogy ez történik. Sosem tettem be ezidáig a lábam, az igazgató irodájába és most sem hiszem azt, hogy jogosan kellene odamennem. De hát nem tehettem semmit. Még, hogy én feltartom a többieket. Ingatom meg a fejem. Mégis miben tartanám fel őket? Még csak nem is zajongtam úgy ahogy azt mások szokták én csupán csak nem figyeltem oda az órára. De ezzel nem tettem semmi rosszat, maximum magamnak, de az meg jelen esetben cseppet sem izgat.
Ahogy az irodához érek bekopogok. Amint megkapom az engedélyt, hogy beléphetek nyitom az ajtót és már bent is vagyok. Körülnézek, de elsőre semmi különöset nem találok ebben az irodában. Csak egy átlagos iroda, semmi különleges, nem is tudom miért hittem azt, hogy valami nagy durranás lesz.
- Igen uram! - nem tudom mire számítsak most. Netán kapok valami bejegyzést az ellenőrzőmbe? Vagy valami idióta feladatot? De az nem csak az őskorban volt divat?
- De igen, uram, ott – már kezdem teljesen hülyének érezni magam ettől a sok uramozástól.
- Nem uram, jól vagyok– hazudhatnám, hogy egyáltalán nem vagyok jól, fáj a fejem vagy szédülök, de maradok az igazságnál.  Közben int, hogy üljek le és én úgy is teszek.
- Tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy mégis mit keresek itt, de nem bánom – kacéran elmosolyodom és keresem a szemkontaktust. Az ujjaim közé csippentek egy hajtincset és tekergetni kezdem. Mégis mit csinálok? Teszem fel magamban a kérdést. Kikezdeni az igazgatóval felér egy kirúgással, de nem bánom, úgyis alig várom, hogy szabadulhassak innen. A szüleimnek meg majd beadok valami kamu dumát.
Vissza az elejére Go down
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Irodák (tanári, igazgatói, gazdasági.. stb.)
Hétf. Ápr. 11, 2016 12:04 am
  

- Az uramozást, nyugodtan elhagyhatjuk. – mosolyodtam el halványan. Persze tartsuk meg a távolságot, és ne tegezzük egymást azonnal, de a túlzott udvariaskodás inkább az agyamra megy, és inkább fárasztó, mintsem célravezető. Persze sokan elvárhatják az ilyesmit, és joggal, de tiszteletet parancsolni nem csak így lehet.
- Milyen órád is lenne most? – kérdeztem homlokráncolva. Ennyire nem vagyok profi, hiába tudom a diákok neveit, az órarendekkel már nem vagyok tisztában.
Mondjuk eleve buta kérdés volt, mert hiszen ha rosszul lenne, nem ide, hanem az orvosi szobába küldenék, úgyhogy csak egy lehetőség maradt. – Csak nem valami rossz fát tettél a tűzre? – fejeztem be gondolatmenetem hangosan. Hát komolyan nem maradt más eszköz, amivel rendre lehet teremteni egy diákot, mint az, hogy leküldik hozzám? Ennyire szegényes egyesek fantáziája? Vagy azt gondolják ennyire ráérek? Megráztam a fejem. Bár így lenne.
De én vagyok az igazgató, ezzel is foglalkoznom kell, nem igaz? Megoldani a problémákat, meg hasonlók.
-Fogalmad sincs? Az meg hogy lehet? –hökkentem meg kissé. Nem szoktak csak úgy, ukmukfuk, minden bevezető, és indok nélkül leküldeni diákokat hozzám. Talán valami félreértés…- Mi az, hogy nem bánod? Rose, nem kellemes, és legfőképpen nem jó dolog az igazgatóiban ücsörögni. – vagy lemaradtam valamiről? Ez valami játék? Egy kihívás? Pontokat kell gyűjteni, és tíz pont ha kiküldenek, tizenöt, ha büntetést kapsz, húsz az igazgatói, és ötven a felfüggesztett? Vagy mi ez?
Aztán rájöttem, mit is sugallt a mondandója mögé, a testbeszédével. Ó basszus. Egy hangyányit el vörösödtem, na de nem azért mert imponált volna a dolog. Hanem mert. Ugyan, kérlek, miért? Ezt  nem. Ugye nem? Híven reménykedek, hogy talán valamit én értettem félre. Így kell lennie. Gyakorlatilag az apja lehetnék. Nem gondolta ezt komolyan. Mindenesetre  megköszörülöm a torkomat, és kihúzom magamat a székemben. – Kérsz egy pohár vizet? Vagy teát? – a legjobb megoldás, ha úgy teszek, mintha észre sem venném, igaz a gond nem oldódik meg magától, és biztosan meg kell említenem majd a szülőknek is ezt az incidenst majd fogadóórán, de addig is, adok egy esélyt. Hajlandó vagyok elfelejteni mindezt, mert , mert mégis. Nem. Alig bírom feldolgozni a tényt. Bár pusztán elvi alapon, nem tudom mit szólna, ha olyasvalaki ülne a helyemben, aki vevő lenne az ilyesmire. Garantáltan nem lenne ilyen széles az a mosoly.
- Tényleg semmi ötleted nincs miért küldtek ki, ide hozzám? – hajoltam előre, letakarítva egy leesett csillogó cukorkát az asztalról. – Szeretnél elmondani valamit? Legyen az bármi. Otthon, minden rendben? – próbáltam óvatosan kérdezni. Persze csak a legminimálisabb közöm van mindenhez, de mégis, mi vesz rá egy fiatal lányt erre a lépésre? Nem hiszem, hogy ennyire jóképű lennék. Akkor meg?
Vissza az elejére Go down
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Irodák (tanári, igazgatói, gazdasági.. stb.)
Csüt. Ápr. 14, 2016 11:05 pm
  Alphonse & Rose


- Rendben, u... - felnevetek. Valljuk be őszintén nem sok hozzá hasonló igazgató létezik aki ilyen lazán áll a diákjaihoz. A nagy többség a szigorra esküszik, mintha azzal bármit elérnének. Biztosan vannak olyan diákok akiknél ez beválik, de nem mindenkinél.
- Ha egy bizonyos szempontból nézzük akkor az egyik legizgalmasabb– bár az is csak akkor ha olyan anyagot veszünk amiben a férfi és a nő kapcsolata szerepel. Bár nekem még nem volt részem benne, de nagyon izgalmas és felszabadító érzés lehet. De majd kiderül ha eljutok odáig.
- Biológia– válaszolom meg végül a kérdését. Ha pár nappal vagy héttel kerültem volna a színe elé biztosan nem így viselkednék. Szemlesütve várnám, sőt izgulnék is, hogy csak ne valami nagy büntetést kapjak. Főleg ne írjon be az ellenőrzömbe. De most egyáltalán nem érdekel, hogy mi lesz velem. A dolgok megváltoztak és próbálok ezekkel a változásokkal lépést tartani, ami cseppet sem egyszerű. De mégis sokkal jobban érzem így magam.
- Ó, én egy igazi angyal vagyok, nézzen csak rám – régen az is voltam. De most sokkal szívesebben válaszoltam volna, azt, hogy rossz kislány voltam, büntessen meg, igazgató úr. De ez még viccnek is rossz lenne és ráadásul egy ilyen mondattal túl messzire mennék. Muszáj egy bizonyos határon belül maradnom. Ha másért nem is de az illem megköveteli.
- Csak leküldtek ide, gondolom a tanár pikkel rám – részben igazat is mondok. Kipécézett magának, pedig én aztán semmi rosszat nem tettem. A következő kérdését megválaszolatlanul hagyom, de látom, hogy így is leesik neki. Nem hiszem, hogy olyan aki kihasználná a helyzetet. Egyrészt annak komoly következményi lennének, másrészt nekem is csak a szám jár. Ha arra kerülne sor visszavonulót fújnék.
- Egy tea jól esne, köszönöm – villantom meg a lehető legcsábosabb mosolyomat. Nem tudom mégis mi a célom ezzel a kis játékkal. Mert mint férfi egyáltalán nem kelti fel az érdeklődésemet. Lehet, hogy csak egy kis figyelemre vágyom. Mindenesetre most jól szórakozom és ez bőven elég.
- Ami azt illeti nincs, úgyhogy erről majd az adott tanártól érdeklődjön. Szerintem felesleges lenne erről beszélnünk – nem fogom elárulni neki, hogy mégis hogy kerültem ide. Sokkal jobban is el tudnánk tölteni ezt a kis időt. Bár a gondolataim alapján teljes káosz van bennem és magam sem tudom valójában mit akarok. Lehet, hogy ez az egész azért volt, hogy valójában itt köthessek ki.
- Minden a legnagyobb rendben– hazudom szemrebbenés nélkül. Semmi szükség, hogy az otthoni dolgokról beszélgessünk.
- Ami azt illeti igen szeretnék Önnek valamit elmondani – tartok egy kis szünetet és érzékien végignyalok a felső ajkamon.

Vissza az elejére Go down
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Irodák (tanári, igazgatói, gazdasági.. stb.)
Szer. Május 11, 2016 9:49 pm
  

-Ó, a biológia, valóban nagyon szép tudomány. Mit tanultok most? – kérdezem csevegve. Próbálom oldani a hangulatot, bár egyáltalán nem érzem úgy, hogy feszült lenne, sőt még zavart sem érzékelek, ami meglepő, hiszen akiket óráról leküldenek, legalább az egyiket produkálják. De lassú víz partot mos alapon, talán megtudhatom végre mégis miért ücsörög itt már-már vidáman a kishölgy.
- Ebben én nem kételkedem. – nevettem fel, pedig a valóságban igen erős a gyanúm, hogy ez nem így van. De persze, lehet, hogy tévedek. – De akkor miért küldött le hozzám a tanárnő? – nógattam tovább, hiszen nem akarom elhinni, hogy valakit csak úgy kizavarnak. Főleg nem egy olyan tanulót, akivel idáig semmi probléma nem volt.
- Hát persze. – mosolyodtam el a magyarázatán. Ez a legegyszerűbb kifogás. Könnyíti a lélek terhét, és másra maszatolja át. Ártatlanok maradunk, másvalaki esendősége okán. – Vajon miért pikkelhet rád? – tápászkodtam fel. Pár perc néma csönd, és motoszkálás után- hagytam, hogy átgondolja, hátha jobb belátásra tér (bár miért is tenné)- egy bögre teát tettem elé az asztalra. – Parancsolj. – biccentettem.
Próbálok, nagyon erősen nem odafigyelni a széles mosolyra, a testjátékára, a mozdulataira. Próbálom kizárni mit sugall, mert már maga a gondolat is abszurdum. Reménykedek, hogy csak képzelem az egészet, és a fáradtság játszik velem. – Nem Rose, nem felesleges. Elvégre azért küldtek ide, hogy erről beszélgessünk. – sóhajtottam fel, ráébredve, hogy ez nagyon hosszú lesz így. De elvégre azért vagyok én. – Vagy szeretnéd, hogy a szüleiddel közösen beszéljük ezt meg? Jobban éreznéd magad? – libbentettem meg egy másik lehetőséget is. Nem kizárt, bár ez furcsa lenne, hogy a szülők jelenléte megnyugtatja, vagy legalábbis egy másik érzelmi síkra tereli a gyerekeket.
-Biztos? – ráncoltam a szemöldököm. – Idáig semmi probléma nem volt körülötted. Egyszer sem láttalak az irodámban, de még a tanárok is dicsértek téged. Éppen ezért nehéz elhinnem, hogy a tanárnő csak úgy pikkel rád, és hogy minden a legnagyobb rendben. – megadom az esélyt neki, hogy elmondja nekem. Bár nem kötelezhetem rá- közöm sincs sok a gyerekek otthoni helyzetéhez, éppen maximum annyi, hogy tudjam mennyire van biztosítva számukra a nyugodt háttér, és a megfelelő környezet.
- Igen? Figyelek. – rosszat sejtek, de kíváncsian dőltem előre, és könyököltem az íróasztalomra.
Vissza az elejére Go down
Admin
avatar
Admin

Avataron : J. Falahee | J. Coleman | C. Wood
Kor : 168

TémanyitásTárgy: Re: Irodák (tanári, igazgatói, gazdasági.. stb.)
Hétf. Jún. 27, 2016 2:57 pm
  

játék végeVissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Irodák (tanári, igazgatói, gazdasági.. stb.)
  

Vissza az elejére Go down
Irodák (tanári, igazgatói, gazdasági.. stb.)
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Seattleites :: Játéktér :: 
Seattle
 :: 
Város
 :: 
Roosevelt Középiskola
-
Ugrás: