HomeHome  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share|

Nappali (Kenway-ház)

Admin
avatar
Admin

Avataron : Mr. Hunnam | Dornan | Mitchell
Kor : 168

TémanyitásTárgy: Nappali (Kenway-ház)
Vas. Júl. 10, 2016 11:48 pm
  

Vissza az elejére Go down
Mietta Kenway
avatar
Inaktív

Avataron : PB: Olivia Wilde
Kor : 30

TémanyitásTárgy: Re: Nappali (Kenway-ház)
Hétf. Aug. 22, 2016 1:26 pm
  


Hannah és Mia

//lusta voltam képeket keresni //

Egy hét telt el a merénylet óta. James percről percre jobban van, ma ebéd után kiszedték a varratokat belőle és belőlem is. Más kötést sem kell hordani egyikünknek sem, ezért külön ciki a jobb fülem feletti kopasz folttal járni. Nem látszik annyira leengedett hajjal, de elég ha csak a szél meglebbenti, és máris kicseszett Miley Cyrus vagyok. Minden álmom ez volt...
A tegnap éjszakát még a kórházban töltöttem, mert hiába mondta az orvos, hogy nem lesz semmi baj, én a saját szememmel akartam látni, hogy a férjem tényleg felépül. Az orvosnak lett igaza, és ez egyben azt is jelenti, hogy ma már nem maradhattam bent a kórházban. Ellie anyáéknál van még, így most tök üres a ház.
Szóval áthívtam Hannah-t. Nem a pszichológust kerestem meg, hanem a barátnőmet, akivel eltöltünk egy könnyed csajos estét pár filmmel, chips-el, pattogatott kukoricával, és az appenitive-ről még tárgyalunk, ha ideér. Igazából semmi kedvem nincs ma inni. Túl fáradt vagyok hozzá, és különben is, ha most iszok, akkor nem a vidám részeg leszek, hanem a sírós, és attól a részemtől konkrétan már undorodok. Mietta Lawrence nem áll meg szöszölni a problémák felett, hanem megoldja őket és tovább lép... Pontosabban: korábban remekül működött ez a hozzáállás. Most még dolgozok rajta.
Első körben a ruháimat kezdtem el visszapakolni a polcokra és a vállfákra, és változásokat kerestem a házon. Minden ugyanolyan. Ez megnyugtató.
Leszaladok Hannah elé a bejárati ajtóhoz, miután egy távirányítóval kinyitottam az utcai kaput, hogy be tudjon állni a ház elé a kocsival, ha azzal jött. Meleg mosollyal és öleléssel köszöntöm a férjem házának küszöbéről, és menten be is invitálom. A nappaliba érve pedig egyből hellyel kínálom, és magam is lehuppanok mellé. – Most kezdtem kicsomagolni a cuccaimat. És tudod mit találtam? Semmit. - Ezen magam is elképedek, de rájövök, hogy nem magyaráztam meg a szavaimat, így egy kicsit zavaros lehet felvenni a fonalat. – Úgy értem, ha ő költözött volna el öt hétre, minimum felgyújtok mindent, amit még itt hagyott nekem. Erre kiderül, hogy mindenem ott van, ahol hagytam. –Darálom csak úgy in medias rest, ahogy általában. -Szerinted optimista, vagy öntelt a pasi? - Nem a pszichológust faggatom, hanem a barátnőmet, és van kicsi szándékosság is abban, hogy erre a témára tereltem a szót első körben. Nem akarok arról picsogni neki, ami az elmúlt héten történt, csak beszélgetni hétköznapi dolgokról, és azt is szeretném tudni, hogy vele mi a helyzet. Mostanában ő is eltűnt egy kicsit.
- Egek! Még mindig milyen jó melled van! - ölni tudnék érte- Hogy csinálod, hogy még mindig nem hat rá a gravitáció? Ismerek olyanokat, akik már hátra tudnák csapni a válluk felett.
Vissza az elejére Go down
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Nappali (Kenway-ház)
Hétf. Aug. 22, 2016 4:31 pm
  


Igazság szerint tűkön ülve vártam, hogy Mia hívjon. Aggodalommal és kíváncsisággal telve, mégis igyekezve meghagyni a szükséges időt neki. Nem akartam tolakodón ott lenni, ezért csak telefonon biztosítottam arról, hogy mellette állok, ha szüksége van rá(m). Nem a munkám miatt, hanem, mint barát. Mia egyébként sem a páciensem, sosem volt az, viszont a barátom igen, valaki, aki hihetetlenül fontos a számomra.
Így amikor végre hívott, nem volt kérdés, hogy azonnal igent mondjak a meginvitálásra. Az alkoholról egyetértően mondtunk le mindketten – nálam amúgy is csak egy pohár bor szokott lenni az elfogadott határ, nem vagyok valami nagy ivó ilyen szempontból –, a megemlített chips és popcorn mellé viszont úgy gondoltam kell valami édes is, ami nem túl gejl azért. Így döntöttem a pillecukor mellett – menthetetlenül oda vagyok érte egyébként – és nem átallottam két nagy zacskót is magammal cipelni a közös estére.
A kormányt elengedve az egyik kezemmel intek neki, amikor meglátom az ajtóban és ahogy a kapu kinyílt, máris bekormányoztam a jó öreg kis bogárhátúmat a feljáróra. Tudom, hogy rettentő régi darab és cseppet sem modern vagy fiatalos járgány, de én meglehetősen szeretem és nagyjából a gimi óta meg is van. Oda se mostanában jártam…
Az autóból kikászálódva még visszanyúlok a táskámért és hozott zsákmányért, majd azokkal felszerelkezve pár lépést kocogva letudva teszem meg az utat az bejáratig és nem mellesleg Miáig. Mosolyogva, köszöntöm, rögtön meg is ölelve.
- Hoztam egy kis fenékhízlalót. – nyújtom át a fehér pillecukrokat miután a beinvitálásnak eleget téve a nappaliba kormányzom lépteimet.
- Hogy érted, hogy semmit? – ráncolom kicsit a szemöldököm, ahogy visszakérdezek a szinte nyitó mondatra és közben helyet foglalok a kanapén, kicsit oldalra fordulva törzsből, hogy így valamiképpen mégiscsak szemben legyek Miával.
Hamarosan pedig meg is világítja a szavait és zavart értetlenségem vonásait el is mossa egy újabb mosoly az arcomon.
- Férfi. Ez a meglátásom. – akinek – valószínűleg –, talán eszébe sem jutott kipakolni, felgyújtani vagy akármi mást kezdeni a holmikkal.
- És most mondd, hogy nem örülsz annak, mindened ott van, ahol hagytad?! – nem tudom, én kifejezetten örvendeznék efelett a helyében, de természetesen nem vagyok ott, így nem is alkothatok erről releváns véleményt. Elvégre nem az én életemről van szó.
A hirtelen témaváltásra körülbelül a másodperc törtrésze alatt kerekednek a szemeim tágra, mielőtt egy kuncogás oldaná fel a csodálkozó és meglepődött mimikámat.
- Te aztán tudod, hogy válts témát… úgy hívják, hogy push-up melltartó. Rendkívül praktikus és a modernebb darabok már nem engedik a váll feletti hátracsapást. – adom elő ezt úgy, mintha valami egészen nagy komolyságról volna szó mielőtt elnevetném magam.
- Jó mell ide vagy oda, nem segített abban, hogy kifogjak egy épkézláb férfit is, szóval... – legyintek egyet. Ez életem olyan szegmense, amiben sosem voltam túlságosan szerencsés vagy csak nem vagyok eléggé szerethető. És úgy tűnik, hogy már nem is lesz meg az esélyem arra, hogy valaha is megtaláljam a nagy ő-t. Pedig egy kicsivel is beértem volna.
- És még mielőtt megint hajmeresztő bal kanyart vennénk; hogy vagy? – megkomolyodik a hangom, de szelíd törődés hallatszik ki belőle. Ha nem akar beszélni róla, nem kell, de szeretném, hogy tudja, ha mégis akarna, akkor itt vagyok...
Vissza az elejére Go down
Mietta Kenway
avatar
Inaktív

Avataron : PB: Olivia Wilde
Kor : 30

TémanyitásTárgy: Re: Nappali (Kenway-ház)
Kedd Aug. 23, 2016 2:20 pm
  

Miközben beszámolót tartok arról, hogy mit –és mit nem- találtam a házban visszapakolás közben, kibontom az egyik pillecukros zacsit, és elhelyezem kettőnk között a kanapén. Veszek is belőle azon nyomban. Soha jobb anti-diétát!
-Szóval férfi, mi? – nevetek, de hamar el is komorodok. – Ez mit jelent? – feltartom a kezem, amint ezt kimondom, mert megint többértelmű kifejezés hagyta el a számat. – Van fütyije, igen, ezt tudom. Nagyon is. A többit nem értem.  
De igeeeen, nagyon örülök neki, csak nem tudom hova tenni a dolgot. Vele sose tudom hányadán állunk, mi következik, mire gondol. Mindig minden más, kiszámíthatatlan. Ugyanakkor van valami furcsa gyanakvás is bennem. Ilyen a természetem. Arra gondoltam, hogy öt hét alatt majd változik valami.
– amiből hat hét lett, de technikailag „csak” öt hetet voltunk külön. Nem ez a lényeg. – Erre hazajövök, és minden ugyanolyan. Kicsit baszogatja az önérzetemet, hogy ennyire biztosra vette, hogy visszatérek még. Ez minden.
Vele együtt nevetek a push-up effekten. Előttem élénken megjelenik a kép, ami szerintem inkább a Gagyi-mamiból lehet, hogy „mint egy engedetlen kutya” szöknek a cicik a szélrózsa minden irányába. –Még jó, hogy nem ivócimborák vagyunk. Fél liter tequila után nincs olyan hatalom a Földön, ami visszatartana attól, hogy jól megbögyörésszelek. – csak viccelek. Amúgy ja, szerintem piásan tényleg megtenném. Hiába vagyok hetero, szépérzékem nekem is van. – Ne a cicidet okold miatta! Ők nem tehetnek semmiről. És most kérjél tőlük bocsánatot, mielőtt lógni kezdenek bánatukban. – ez alkalommal én adom a nagy komolyat egy bohémabb témakörben. Ha partnerem még a hülyeségen, akkor tényleg szeretném hallani, hogy a mellei elnézését kéri a megalapozatlan gyanúsítgatásért.
Szeretném még könnyedebb szálon tartani a beszélgetést, csakhogy nem úgy működik a világ, ahogy azt Mietta Halliwell elképzeli. – Ehhez a beszélgetéshez több pillecukor kell. – be is tömök egyet, és úgy vázolom a semmiből jött ötletemet, hogy közben félig kilóg a számból. – Mit szólnál ahhoz, ha begyújtanánk a kandallóba, és pirítanánk még pár ilyet nyárson? Van itthon bacon-join is. Füstölt-főtt. Azt is süthetünk. – még a gondolatra is összefut a nyál a számban, és benne is lennék a dologban, de igazából azért hoztam fel a dolgot, hogy egy másikról tereljem el a figyelmet. Ahogy erre rájövök, lemondóan fel is sóhajtok. Hannah nem csak ismer, azt se érdemli meg, hogy ennyivel lerázzam, vagy ignoráljam egyes szavait. – Jól vagyok. Jól LESZEK. Legalábbis rajta vagyok az ügyön. Imádlak, de most inkább felejteni szeretném a sok szarságot, nem kivesézni. – mosolygok rá kedvesen. – Ha te is szeretsz, akkor megnézel velem egy filmet, és közben magadról mesélsz. Mi történik a világban?
Vissza az elejére Go down
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Nappali (Kenway-ház)
Kedd Aug. 23, 2016 10:58 pm
  

Pillecukor vételezésben másolom a barátnémat, mert, ahogy magáévá tett egy hófehér, puha, levegős édességdarabot, úgy én is hasonlóképpen cselekszem és a zacskóba nyúlok, azonban bele még nem harapok, mert közben ér a kérdése. Igen, zsigerből válaszolnám – nyilván a vicc kedvéért, mert tudom, hogy ő is tudja –, hogy hát egy férfit és egy nőt alapvetően mi különböztet meg egymásból – előbb konyhanyelven, utána meg szakzsargonnal élve –, de beelőz ebben. A lényeget kiemelve.
- Úgy értem, a férfiak másképpen működnek lények, és nem úgy emocionális lények, mint a nők. Náluk – és itt nagyon pontatlan dolog az általánosítás, de a felesleges maszlagtól megkíméllek – az érzelmi reakció másképpen nyilvánul meg és egészen más lefolyású, mint a nőknél. Általánosságban véve gyakorlatiasabbak és a dolgok egészét másképpen látják. Nagyon valószínűnek tartom – de ez most nem szakmai alapokon nyugvó, hanem baráti vélemény –, hogy eszébe sem jutott bármit is kipakolni. Hosszabb idő elteltével talán, illetve akkor egészen biztosan, de ez a pár hét… nem az a kategória, ami a közös élet teljes felégetésének gondolatát megfoganatosította volna. És még mielőtt bármibe is belelovalnád magad, ez nem jelenti azt, hogy elbízta volna magát vagy éppen meg sem hatotta az egész… egyszerűen csak… huhh, hogy fogalmazzak... – felfelé pillantok, miközben a megfelelő szavakat próbálom megtalálni.
- Mondjuk úgy, hogy talán – még egyszer mondom, talán!! – megállt neki az idő, kivárt, ha úgy tetszik. De hangsúlyozom, mivel vele nem beszéltem, leginkább teóriákat gyártok és ha ezt tovább adod bárkinek is, vissza kell adjam a diplomámat. – nevetem el magam. Nem analizálhatom a férje viselkedését vagy azt, hogy mit és miért is tett vagy nem tett, ez inkább csak a magánvéleményem, leginkább emberként, semmint pszichológusként.
- Kérdezd meg. Erre sosincs egyszerű vagy egyértelmű recept. Főleg nem egy házasságban... – betömöm a szám az édességgel, mert az, aki a saját házasságát sem tudta egyben tartani – én –, az ne akarjon ebben okoskát játszani. Így is, úgy is veszítettem az ügyben, szóval… jobb, ha tényleg inkább az evéssel foglalom le magam.
- Mondom, lehet, hogy nem vette biztosra. – nem akarok én a férje védelmére kelni – Isten óvjon az ilyesmitől – inkább csak igyekszem logikai oldalról megközelíteni az egész kérdést. Amihez amúgy semmi közöm, még barátként sem.
Hirtelen váltunk cici témára, én meg csak győzzem kapkodni magam, hogy lépést tudjak tartani.
- Tequila nélkül is megfoghatod, ennél furább már nem lehet ez a beszélgetés. – nevetem el magam hangosan. Hát noh, a mellem – azt hiszem – ennyire még sosem volt téma közöttünk és tekintve, hogy – viszonylag – rövid időn belül úgyis vége lesz az életemnek… már nem számít. Ha fogdosni akarja, essünk túl rajta és lépjünk tovább, én azt mondom.
- Héé, nem azt mondom, hogy ők tehetnek róla... – mutatok a párban lévő delikvensekre.
- …hanem, hogy nem segítettek abban, hogy legalább egy értelmes hím egyedet kifogjak életem harmincegy éve alatt… Mi több, ha belegondolok, többször vonzottak perverzeket, mint az egészséges lett volna egy főre kijutó mennyiségben. – hát noh, lehet, hogy nem egyszerű az élete annak a nőnek, akiket kevésbé áldott meg a teremtő telt keblekkel, de én mondom a másik oldal sem könnyebb. Főleg, ha a melleidhez gyakrabban beszélnek, mint hozzád, mert azokat bámulják egy társalgás közben és nem a szemeidet…
Újabb témaváltás, de most én idézem elő.
- Oké és oké. Nem feszegetem a kérdést és ide azt a gyufát, gyújtsunk be. – ha kell, akkor segítek, nekem is van kandallóm, egészen rutinosan megy már annak a kezelése, szóval tényleg szívesen teszem magam hasznossá.
- Tudod, hogy sosem erőltetném a dolgot, szóval részemről témát válthatunk. – kedves mosolyt küldök felé, mert tényleg nem szeretnék semmi olyasmit sem tenni vagy akár az érzését kelteni, amit nem akar. Majd, ha beszélne róla, akkor itt leszek. Tudja, hogy itt vagyok, igaz?!
- Rendben, mit szeretnél megnézni? – kapok rögtön a film témán és, ha hagyta, hogy intézzem a kandalló ügyét, akkor azzal foglalom el magam. Ha nem, akkor maradok a kanapén.
- Egészen pontosan mire vagy kíváncsi, mert a világban sok minden történik és nem vagyok biztos benne, hogy a BREXIT kérdéséről vagy az elnök választásról akarsz hallani. Vagy egészen másról. – dobok be előbb egy EU-t érintő témát, ami tőlünk bár iszonyat messze van, azért a világ történéseinek a része vagy mondjuk a novemberben esedékes választások lenne a megfelelő téma. Főleg, mert azt hiszem ezek egyike sem lesz éppen a legnyerőbb...
Vissza az elejére Go down
Mietta Kenway
avatar
Inaktív

Avataron : PB: Olivia Wilde
Kor : 30

TémanyitásTárgy: Re: Nappali (Kenway-ház)
Szomb. Aug. 27, 2016 4:52 am
  

Hannah gyönyörűen kifejti nekem, hogy miben más a férfi, és miben tér el a nő. Az a gond a dologgal, hogy nagyjából 8 órát aludtam az elmúlt héten, és bevallom, akad némi problémám a fókuszálással. Mire a végére ér, szerintem már olyan képet vághatok, mint az a kancsal oposszum, akit úgy felkapott a net kb egy évvel ezelőtt. – Szóval Ő más, mint én. – Összegzem. – Köszönöm. Ez most nagyon kellett. – Veszek még egy pillecukrot, de úgy el vagyok tévedve, hogy először a szám mellé teszem, pedig elég nagyra tátom. Kábult vagyok a nagy információhalmaztól. – Mikor beszéltél ennyit utoljára egy huzamban? Jó-jó, meg fogom kérdezni. – Mindenképpen fel is kerül a to do listámra, és fel is kuncogok, ahogy ebbe belegondolok kicsit jobban is, de megmagyarázom Hannahnak mielőtt teljesen hibbantnak néz. – Ez is olyan hosszú beszélgetés lesz köztünk, mint a „szeretlek” téma. Tudod, vannak azok a párok, akik egész nap ezt zsongják a szerelmük fülében. Mi meg valahogy úgy vagyunk vele, hogy „egyszer mondtam, ha változik, majd szólok”. Már megjelent előttem, milyen lesz nekiszegezni ezt a kérdést. – Gyors és egyenes választ fogok kapni. Ezt nem azért mondom, mert Hannahtól is ezt vártam volna. Valójában annak örülök ennyire, hogy egyáltalán maradt még James-em, aki fél szavakkal lerendez komplett témaköröket.
Hátra vetett fejjel nevetek még a cici témán. -Oké, kicsit túloztam. –nem, nem túloztam, tényleg jó melle van. – Nem fogdoslak meg. Az milyen leszbis már. Csak azt mondom, hogy nagyon jól tartják magukat, meg azt, hogy kicsit utállak miattuk, mikor nekem csak ez jutott. – teketória nélkül kapok a mellkaskámon lévő két kis valami után, hogy megemeljem őket. –Még azt mondják, hogy Istennek nincs humora. – pedig van neki. Csak az átlagember akasztófának keresztelte át, és frappáns szójátékot csinált belőle.
Az a baj, hogy – ha már valamivel komolyabbra vettük a témát-, hogy tökéletesen értem miről beszél. – Pár hete beülten egy kocsmába, és csatlakozott hozzám egy csajszi is. Ismered a „Pécézz és alázz” játékot, igaz? Arra gondolok, mikor kiszúrsz valakit, és megpróbálod kitalálni mi lesz a következő lépése- No mi annak a piálós verzióját nyomtuk. Kipécéztünk egy párost. Tipikus szőke nő, kipakolt mellekkel, és a beszélgetőpartnere, az öltönyös kisfickó, aki végig a nagy dudákra meredt, miközben a lányhoz intézte a szavait. Félrészegek voltunk, mire odaszólt a csapos, hogy a srác az öccse, a lány meg annak a menyasszonya, és küldtek nekünk egy üveg tequilát hálából.... na jó, leégettük magunkat mint a rongy. A lényeg, hogy miként én is boldogulok ezekkel, – hopp, ha már itt tartunk, ideje elengednem őket – úgy neked azokkal ezerszer több esélyed van. Meg különben is, nézz már tükörbe! Eszméletlen gyönyörű vagy! És ezt nem baráti nyalásból mondom, mert szólnék akkor is, ha nem így lenne. És aki veszi a fáradságot a felszín alá nézni, az látja majd, hogy ott még szebb vagy. Okos, vicces, emocionális. Ez ijesztő a gyenge ember számára. Jönni fog valaki, aki lábad nyomát is megcsókolja majd, úgy imád. És remélem, hogy leszel annyira bátor te is, hogy csak hátradőlj és élvezd. – halál komolyan beszélek. Nem pechszériája van, egyszerűen még nem találkozott hozzá illővel. Az is beszédes, hogy kevés olyan ember van, aki belefér az ő ebben az értelemben vett súlycsoportjába. Tudom, hogy lesz még, aki majd az emlékét is eltörli a hűtlen, hálátlan szarházinak, aki egyszer a férje volt.
A kandalló a szó szerint vett gázos fajta. Meg kell nyitni a szelepet, és egy gombbal szikrát adni neki. Ekkor kigyúl egy kis láng a tűztér közepén, és arra kell pakolni a fahasábokat. Ezt nagyjából elmondom Hannahnak, és ha így is szeretné ő csinálni, akkor nem ellenkezek, hanem kimegyek a konyhába azokért az orvosi acél pálcákért, amivel sasliknyársakat szoktam sütni. Igazi nyársunk nincs is, de szerintem ezek is tökéletesen megfelelnek a célnak. Egész reggeliző tálcával térek vissza, rajta 4 említett és rögtönzött nyárspálca,  kenyér, valamint két nagy kocka füstölt-előfőzött bacon-join, amit a normális emberek csülöknek hívnak, mert abból kanyarítottam ki ezeket is. Van bőre, szalonnája, húsa és füstje. –Nem tudom mennyire passzol hozzá a pillecukor. Még sose próbáltam. – Lehajtom a reggeliző-tálca lábait, majd az egészet lerakom a kandalló elé. Hozok még két díszpárnát is a kényelemért. Végül a laptopomat is idepakolom, mert arra töltünk majd filmet. – Mihez lenne kedved? Nevessünk, gondolkodjuk, vagy izguljunk? – Nevetéshez ajánlanám a klasszikus Ford Fairlane kalandjait, vagy az egyik Kevin Kline filmet, mint a Jay és Néma Bob visszavág, vagy a Képtelen képregényt. Thriller talán a Hetedik, Csontember esetleg az Életeken át. Izguláshoz meg valami akciót, de semmi jó nem jut az eszembe hirtelen, így arra neki kell javaslatot tennie.
És ezek után már csak egy kérdés foglalkoztat. – Mi a fene az a BREXIT? Úgy hangzik, mint valami fogamzásgátló. Elnézést, rosszul tettem fel az egyel ez előtti kérdést. Azt akartam tudni, hogy veled mi a helyzet a nagy világban.
Először pillecukrot tűzök a nyársra. Szalonnázni ráérünk még.
Vissza az elejére Go down
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Nappali (Kenway-ház)
Szomb. Szept. 17, 2016 5:14 pm
  

- Összefoglalhattam volna rövidebben is, igaz?! – ott egy kis kóbor bazsalygás az orrom alatt, mert látom rajta és kihallom a szavaiból hogy nem kellett volna ennyire bő lére ereszteni a mondanivalómat vagy az álláspontomat az egésszel kapcsolatban.
- Őszintén? Nem emlékszem. Megszoktam, hogy én vagyok a hallgatóság, ás úgy tűnik most sikeresen elszaladt velem a szó. Bocsi. – van egyfajta ne-haragudj-éle a pillantásomnak, ahogy újabb adag pillecukrot tömök magamba. Nyilván a lehető legkevésbé van szükségre az okoskodásomra, így inkább visszatérek a jól ismert és bevált hallgatósághoz, ahhoz amúgy is jobban értek, nem igaz?!
- Valahogy mindig irigyeltem azokat, akik bár könnyen kimondják, mégis komolyan gondolják. Szeretni valakit – szerintem – hatalmas ajándék… és el is tértem a tárgytól ezzel. Szóval a lényeg, hogy én melletted állok és hívj fel, ha megkérdezted, hogy mit válaszolt. – kuncogom el magam, de nem azért, hogy elbagatellizáljam a kérdést, hanem, hogy kicsit elvegyem a komolyság élét és kerüljön némi könnyedség is a beszélgetésbe. Valamiért azaz érzésem, hogy mindkettőnkre ráférne a gondtalanság felhőtlen érzése.
- Nem, nem az. – nevetem el magam én is. Az, hogy valakit hová is húz a nemi identitása nem egy mell fogdosáson múlik – arról nem is beszélve, hogy mennyire sokan vannak, akik nem sorolhatók csak a hetero-, bi-, és homoszexualitás hármasába, hanem ennél azért jóval szélesebb a paletta és még azokon belül is vannak egymástól egészen jól elhatárolódó rétegek –, de ezzel most nem fárasztom, felesleges volna és sokkal inkább szakmai, semmint baráti téma.
- Nos… köszönöm a bókot és bocs, hogy irigység tárgyai lettek, nem locsolgattam őket, hogy ilyenekre nőjenek vagy ilyesmi. – nevetem el magam, mint egy viháncoló tini. Tény, ami tény, a kebleim maguktól olyanok, amilyenek.
- Buggyant vagy! Szép cicik jutottak neked is és legalább nem kell arra figyelned, hogy rakoncátlanul elgurulnak, ha mondjuk pánt nélküli felsőt akarsz felvenni. – nálam az ilyen típusú felső eleve kizárt, mert végig a melleim után rohangálhatnék, tuti akkor akarnának önálló életre kelni és elmászkálni, amikor nincsenek szigorú felügyelet alatt tartva.
- Szerintem a Mindenhatónak kifejezetten jó humora van. – rázom meg a fejem még mindig mosolyogva az orrom alatt. Elég ha arra gondolok, hogy mivel foglalkozom és mivel diagnosztizáltak és máris rájövök, hogy Istennek bizony rendkívül jó humora van…
A kérdésre csak bólintok egyet röviden, de nem akasztom meg szavakkal, csendben végighallgatom.
- Nézd a jó oldalát, legalább kaptatok egy üveg tequilát. – igyekszem menteni a menthetőt, ahogyan csak lehet. Az ilyesmi szerintem amúgy mindenkivel megesik. Természetes, hogy bedőlünk az első benyomásnak. Az már persze más kérdés, hogy tudunk-e azon változtatni később.
- Ugyan. – csak legyintek egyet, mert bár pokolian jól esnek a szavai, már tudom, hogyha valahol létezik is az igazi, jobb, ha nem talál rám. Túlságosan is fájdalmas volna a veszteség a végén és én nem igazán számolhatok már a happy end-es befejezéssel.
- Túlságosan elnéző vagy velem. – öltök rá nyelvet, hogy elüssem a téma élét és ne feszegessük jobban. El akarom neki mondani, hogy mi a helyzet és esélyesen még ma, de kell egy kis idő még, hogy felkészüljek erre a beszélgetésre.
Bólintok egyet, amikor kiderül, hogy gyufával nem sokra megyek a kandallójukkal – eddig még sosem kellett begyújtanom – és megteszem, amit megkövetel a haza – haha –, meg ami szükséges, hogy lángokat csiholjak a gázos fajta kandallóba. Mindent a pillecukor sütésért ugyebár.
- Nevessünk. Határozottan ahhoz volna kedvem. Már, ha neked is megfelel.mert lesz még okunk sírni nem, egyáltalán nem erőszak, ha máshol volna kedve, akkor benne vagyok abban is.
- Mit szólsz a Felkoppintva c. alkotáshoz? Kellően idióta és könnyed. – teszek én is ajánlatot a vígjáték kategóriához, aztán majd meglátjuk, hogy mennyi ingerenciája lesz hozzá.
- Anglia kilépne az Európai Unióból, annak a neve. – vigyorgok szélesen, de leginkább azért, mert sejtettem, hogy nem erre utalt a kérdésével.
Nagy levegőt veszek és úgy döntök, hogy úgy leszek ezzel az egésszel – amit közölni akarok –, mint más a ragtapasz letépéssel, essünk túl rajta.
- Nagyjából másfél év múlva meghalok az orvosom szerint. Rákos vagyok. – közlöm úgy, mintha csak az időjárás volna a téma és egy pillecukrot túzok a nyárs végére, ami a kezemben van
- És ne vágj ilyen képet, egyelőre még élek. – pillantok rá és bár tisztában vagyok, egy bombát is ledobhattam volna kettőnk közé, annak is ilyen hatása volna, mégsem akarom, hogy kiakadjon. Habár teljesen normális emberi reakció volna az is…//bocs, hogy csak most //
Vissza az elejére Go down
Mietta Kenway
avatar
Inaktív

Avataron : PB: Olivia Wilde
Kor : 30

TémanyitásTárgy: Re: Nappali (Kenway-ház)
Kedd Okt. 04, 2016 1:29 pm
  

A szóban forgó filmet még pont nem láttam, de az „idióta” és a „könnyed” jelzőkkel máris levett a lábamról. Pontosan valami ilyesmire vágyok most. Más kérdés, hogy nem ezt kapom. És így utólag gyűlölöm magam azért, hogy ilyen gondolat egyáltalán megfordult a fejemben. Amikor összecsapnak a hullámok az ember feje felett, hajlamos úgy elmerülni az önsajnálatban, hogy már-már elhiszi, hogy az élet egy magas-irodalmi dráma, melynek ő a főszereplője, és benne mindenki más csak statiszta. Azt hiszem, én is ebbe a hibába estem valamikor. Nem azonnal, de hamar.
Elmesélem, hogyan történt.
Angliánál tartottunk, és az EU-nál, amiből az ki akar lépni. Helyeselni akartam valami olyasmivel, hogy „jogos, Anglia eddig csak szívott az Uniós tagsággal”, mikor Hannah csak úgy mellékesen, különösebb jelentőség nélkül közölte velem, hogy másfél éve van még, mert rákos beteg.
Baszdmeg.
Mosolyra nyúlt a szám, és nagy levegőt vettem, mint úgy általában a nagyon jóízű kacagás előtt. Csakhogy közben az arcát néztem, a kezét, amivel cukrot tűz a nyársra, és egyszeriben ráébredtem, hogy nem viccelt. Úgy adta elő, ahogy az angol-humoros emberek szoktak közölni banális életigazságokat, de a körülményekkel együtt inkább olyasmi volt ez, mintha gyorsan túl akarna esni a kellemetlenjén, hogy aztán visszatérjünk a könnyed szórakozáshoz.
Csakhogy ez nem történik meg.
Eltelik egy perc is, vagy több, és én ugyanúgy maradtam: arcomon lehervadó mosollyal, kezem félúton ledermedve a cukrot-nyársra tűző mozdulatban. Megrekedtem abban a sírjak vagy nevessek állapotban. A tüdőm ég, mintha hosszú távot futottam volna, pedig azóta levegőt se vettem levegőt, hogy berobbantotta a hírt. Az a gond, hogy amikor erre ráébredek, a testem egyszerűen nem hajlandó eleget tenni agyam követelésének. A fejem egyre csak a kapott infót zsongja, mint egy Pentium 1-es, amibe a percekkel ezelőtt betöltött adat még mindig csak 81%-os feldolgozottságon van. Beteg. Rák. Másfél év. Beteg. Másfél év. Rák. Rák. Meg fog halni.
Az első saját gondolatom a leghitványabb: Miért pont most mondja el? KB két hete majdnem meghalt a férjem a karjaim között, túl vagyok egy idegösszeomláson, éppen kezdem összekaparni magam, elhinni, hogy semmi baj. Ha van még másfél éve, miért pont ma este baszogat a nagy hírrel? Nincs még elég bajom? (Ezért a gondolatmenetért később rettenetesen fogom utálni magam.)
Lélegezni kezdek.
-Mióta tudod, Hannah? – nem nevetek, nem sírok, ebben a pillanatban igazából semmit nem érzek. Üres vagyok, kicsit mintha lebegnék, mintha nem is én lennék, hanem egy harmadik személy volnék a szobában. Egy hívatlan vendég, vagy csendes szemlélődő. Őszintén szólva fogalmam sincs most mit kellene éreznem. Úgy értem: létezik erre valamiféle forgatókönyv? „Hogyan veszítsük el a legjobb barátunkat másfél év alatt?” címmel esetleg? Mert akkor kérem ide. Most rögtön. – Mondj el mindent. És szépen kérlek, hogy ne bagatellizáld el.
A tűzbe tolom a nyársat. Látom a bot végét hogyan remeg, ezért kitámasztom és elengedem. Érzem, hogy nem csak a kezem, de a zsigereim és a szám is reszketni kezd, és rohadt nagy erőfeszítés kell ahhoz, hogy ne kezdjek bőgni. Megesküszök rá, hogy nem fogok. Most nem. Ő előtte nem.
Egy emlék villan be két héttel ez előttről. James feje az ölemben, érzem, hogy az ujjaim között felbugyog a vér a nyaki sebből, és kétségbeesetten üvöltözök vele, hogy nem fogom elengedni. Nem mehet el, mert én nem engedtem meg neki.
Hannah-nál makacssággal mire mennék?
Vissza az elejére Go down
Admin
avatar
Admin

Avataron : Mr. Hunnam | Dornan | Mitchell
Kor : 168

TémanyitásTárgy: Re: Nappali (Kenway-ház)
Pént. Feb. 17, 2017 4:46 pm
  

játék vége

Quentin :: Franklin :: Raymond
Vissza az elejére Go down
Sponsored content


TémanyitásTárgy: Re: Nappali (Kenway-ház)
  

Vissza az elejére Go down
Nappali (Kenway-ház)
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Seattleites :: 
Kenway-ház
-
Ugrás: