HomeHome  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share|

Pult (S. R. Bar)

Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
Admin
avatar
Admin

Avataron : Mr. Hunnam | Dornan | Mitchell
Kor : 167

TémanyitásTárgy: Pult (S. R. Bar)
Hétf. Júl. 25, 2016 5:15 pm
  

Vissza az elejére Go down
Mietta Kenway
avatar
Inaktív

Avataron : PB: Olivia Wilde
Kor : 30

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Hétf. Júl. 25, 2016 10:03 pm
  


Leena és Mia


Próbálom bemagyarázni magamnak, hogy ez a nap is olyan volt, mint a többi. Nem érzem magamat szánalmasan, nem veszem a szívemre, hogy a férjem azóta se keresett, hogy berakta az utazótáskámat a kocsimba, és szó nélkül bement a házba. Neeeem, nem vagyok nyomorultul. Csak éppen délelőtt a telefonomat nézegettem, mindhiába várva a szokásos sms-eket, és lerágtam az összes körmömet. Elővettem cikkeket, amiken dolgozok, aztán el is pakoltam őket – soha, semmilyen körülmény nem volt kifogás arra, hogy írjak- , majd délután háromra elértem azt a pontot,  hogy vagy hisztérikus sírásba fogok, vagy kezdek magammal valami értelmeset is.
Szóval elmentem a lőtérre, mert az mindig megnyugtat. Az idegeim most sincsenek rendben, de tény, hogy a módszer hatott. A férjem alakját képzelni a targetre olyannyira hatásos volt, hogy elhoztam magammal a targetlapokat, amikre lőttem. 7 sorozatból kettő 9-es, a többi 10. Ha majd egyszer újra beszélünk a férjemmel, büszkén a képébe fogom nyomni, hogy „nézd ’Hon, ilyen jó hatással vagy rám”.
Ez után a gondolat után nem volt szabad visszamenni a lakásba, ahol a telefonomat hagytam, és van mindenféle internetelérés. A laptopon horrorfilmmaraton gondolata csábított, de tudom, hogy az hova vezet: „Meg kell nézned ezt a filmet. Annyira szar, hogy az már jó.” – írnám sms-ben. Na nem. Ha elkezdtem, mostmár végig kell csinálnom. Tudom, hogy csak az idegeimen táncol, és arra vár, hogy megtörjek. Ebből most nem engedhetek.
Tehát inni fogok. Megint. Sokat. Az eszméletvesztésig, ha módomban áll, holnap pedig össze kell kaparni magam. Ez a James-függőség már túl van az egészséges határon, és ez ellen most tenni akarok. Nem ez a cél, de jó lenne lazítani rajta. Annyira azért nem, hogy levegyem a gyűrűmet. Külön költöztem –ideiglenesen- de attól még a férjem, és ebben a szemét kis gyűrűben van jelenleg minden hitem, úgyhogy ragaszkodok hozzá.
A bárban nem vesződök azzal, hogy asztalt keressek, inkább a pultnál foglalok helyet. Nem vág mellbe, hogy két pasi máris plusz két szabad helyet teremt két oldalt mellettem azzal, hogy távozik, jól tudom, hogy festhetek most. Meg aztán a társaságuk se hiányzik. Most szívesebben beszélgetnék egy velem egyneművel. A barátaimhoz nem fordulhatok, a tesómékat meg szégyellem ennél is jobban belerángatni.
Tequilát kérek a pultnál, de a vele járó körítések nélkül, és a pereces tálat is közelebb húzom magamhoz. Közben kipécézek egy szőke lányt, a pult másik végében, aki éppen most dobja be magát. Nem kell kitekerni a nyakamat ahhoz, hogy lássam, észrevétlenül figyelhettem innen, ahogy kidomborítja a –hogy én mennyire utállak érte- nagy melleit, és bájosan mosolyog, fesztelenül beszélget a nyakkendős fószerrel, aki több figyelmet szentel a melleinek, mint a beszélgetésre. Nem hallom őket, de látom. Felhajtom a tequilát, és úgy csapom le a poharat, hogy isteneset koppanjon a talpa.
-Még egyet.
Vissza az elejére Go down
Leena Furgitive
avatar
Új regisztrált

Avataron : Kate Beckinsale
Kor : 23

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Hétf. Júl. 25, 2016 10:52 pm
  

Mia & LeeLassan kezdek megőrülni a városba. Eddig mindig voltak terveim a jövőre nézve. Tudtam, hogy mit akartam csinálni, s azt véghez is vittem. Nem vittem sokra, csapos voltam számos bárba, de a partydrog árusításból remekül meg tudtam élni. Előbb L.A-ben, majd Ott.  
S ennek mindennek vége, miért? Egy... Nem megyek bele még egyszer, mert csak magamat őrlöm. Érzem, hogy egyre lejjebb és lejjebb csúszok a lejtőn. Ki kell szabadulnom, el kell mennem, egyedül kell lennem.
Pár napja mosott hajamat kontyba tűzöm, egyszerű csőtoppot öltök magamra, s egy egyszerű fekete nadrágot. Sarokba heverő magassarkúimra pillantom. Gyűlölködő tekintetemet nem érti Arthos. Topánokat húzok. Ma őrjöngeni, táncolni, inni fogok. Nem érdekel hol és merre, csak távol innen.
Felkapom a kulcsokat, belegyömöszölöm táskámba. A telefont a pulton hagyom és szó nélkül megyek el.
Nem akarom, hogy Ő tudja, hogy hova megyek. Tudja, hogy szabad szellemű vagyok, hogy nem bírom a bezártságot, hogy...
Szemeimbe egy pillanatra könny szökik. Próbálom húgomról elterelni a gondolataimat, de hogy tudnám, ha az aggódás teljesen felemészt?
Na szóval. Nyakamba veszem az új várost. Teljesen Deja-vu érzés fog el, ahogy újra random helyre ugrok le. Már párszor eljátszottam ezt, de nem a terepet fogom felmérni.
Ma nem ezért jöttem. Távol kell lennem Tőle, ki oly dolgokat vált ki belőlem, melytől megzakkanok, főleg ebben az állapotomban.
Nem is nézem, hogy merre megyek. Az első útba kerülő trafikba veszek két doboz dohányt, talán elég lesz az este végéig. Ezután térek csak be az egyik bárba.
Nem nézelődök sokáig, lehuppanok egy bárpultra, egy barna hajú nő mellé.
Csapzott haj, lelakott megjelenés. Végigmérem lassan.
- Sorstárs?
Vonom fel szemöldököm, hasonló ramaty állapotban érzem én is magamat. A pultosnak csak egy négyes számot mutatok, tudja ő a dolgát. Hogyne tudná, én is tudom még most is fejből, hogy miként mennek ezek.
A szemközti oldalon én is kiszúrom a szőke ciklont és a hódolóját.
- Fogadok, négy tequilába, hogy addig fogja nézni a faszi a melleket, amíg a nő arcon nem locsolja az olcsó, felhígított borával.
Szólok a mellettem ülőhöz, s hajtom le az első feles tequilát. A ma este jelszava, hogy nincs határ. Ezért is iszom meg gyorsan a másodikat is gyorsan.

Vissza az elejére Go down
Mietta Kenway
avatar
Inaktív

Avataron : PB: Olivia Wilde
Kor : 30

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Kedd Júl. 26, 2016 10:50 am
  

-Ennyire látszik? – felkapom a fejem, amikor megszólal a nő mellettem a bárszéken. Az a „Sorstárs?” kérdés inkább „Szar nap?”-nak hangzott, ami egyszerre nyugtat és idegesít. Oké, hogy nyomorultul érzem magam, de ne sírjon már le rólam. Ösztönösen a hajamhoz kapok, és egy fintorral veszem tudomásul, hogy igen, biztos nagyon pocsékul festek. A lőtér óta nem fésülködtem- nyilván volt ott jobb dolgom is- és azóta túl vagyok egy városi vágtán a júliusi dög melegben. Szóval kioldom a gumiból a loboncomat, ujjaimmal átfésülöm, majd újra felkötöm egy hanyag – inkább görcsre mint – kontyra emlékeztető valamibe. Most se festhetek jobban a koptatott farmeremben – nem érdekel, hogy csúnya, én imádom- és az egyszerű, semmit-nem-rakok-ki, de azért testhezálló fekete pólóban; viszont kócos legalább már nem vagyok.
Jobban megnézve a nőt, rajta különösen nem látszik, hogy hozzám hasonlóan padlót fogott volna. Csak a megszólításból következtetek erre, és van valami abban a mozdulatsorozatban is, amivel az 4centeseket kéri ki.
-Tartom, és emelem kettővel. Nézd, hogyan dülleszti a bögyét. Szinte belenyomja a szerencsés kis fickó arcába. Élvezi a figyelmet... –felhajtok még egy tequilát, és kikérem a négyet, meg a plusz kettőt is, amivel emeltem a tétet. Eszembe jutott egy játék, ami jobb, mint a Dallas-ra ivás. – Tippeljünk, melyiknek-mi lesz a következő lépése. Egy menet öt percig tart, a végén iszunk. Aki veszít, az állja a kört. Na? – gongszó híján a következő poharamat emelem koccintásra, legyen inkább „csing” meg „csatt” a „ding” helyett. Ha elfogadja a felhívást keringőre, akkor koccintás után lehúzom ezt a négycentest is, és ennek a pohárnak is jól odacseszem a talpát a pulthoz.
- Első kör. Enyém a pasi, tiéd a csaj, aztán round kettőben cserélünk. Tét... egy feles. – középre húzom a poharat, aztán belemarkolok a pereces tálba, majd egy sós csodával a számban, egy másikkal meg a kezemben mutogatok a kiszemelt páros felé. – Ha a szemét, szófukar férjem lennék, a következő öt percben elsöpörném a csaj haját a melléről, mert zavarja a jobb belátást. – Lehet, hogy azért szexeltünk minden nap, hogy valamivel befogja a számat? Jéééézusom, erre nem akarok gondolni. – Te jössz. Tét és tipp a csajról.
Vissza az elejére Go down
Leena Furgitive
avatar
Új regisztrált

Avataron : Kate Beckinsale
Kor : 23

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Kedd Júl. 26, 2016 12:59 pm
  

Mia & LeeKérdésére lehunyom az egyik szememet, kezemet pedig felemelem szemmagasságba. Mutató és hüvelykujjamat közelítem egymáshoz jelezve, hogy igen, egy kicsikét látszik.
- Megesik mindenkivel, hogy rossz napja van. És még sok minden sem kell, hogy az ember rájöjjön erre, ha figyelmes.
Vonom meg a vállamat. Dolgoztam a pult túloldalán. Ha tudná egy átlagember, hogy mennyi panaszáradatot kellett egykor végighallgatnom. Nem bántam, mert azon túl, hogy sok fajta emberrel megismertem, a helyi dolgokat is nyomon tudtam követni. Akkor ez nem jött rosszul. Remek hallgatóság lettem az évek folyamán, pedig még oly fiatal vagyok. Néha többnek érzem magam, mint ami vagyok.
Fogadásom emelésére csak megvonom az egyik szemöldökömet, és már mutatok is egy kettest a pultosnak. A pacák csak fejét csóválva önt ki nekem is még két pohárba. De nem szól többet, most nem az ő gondja vagyunk. Mi ma csak fizetünk.
- Bele, s ha a fickó rátérne a lényegre, lévén, hogy kelleti magát a nő fog megsértődni, hogy mégis mit képzel magáról. - sóhajtok fel. - Kelleti magát, s amikor csak a test kell meg van sértődve. Várja a szőke herceget fehér lovon, pedig...
Csóválom meg a fejemet, majd az üres poharat tartó kezemnek támasztom, s úgy tekintek a mellettem ülőre. Játékára összevonom a szemöldökömet.
- Mh?
Kérdek vissza, bár nem biztos, hogy hallatszódik is a zenétől. De nem is  kellett talán, mert folytatja enélkül is. Kezd egyre érdekesebbé válni a téma, s úgy egyenesedek én is ki.
Leteszem az üres poharat, hogy újat emeljek fel, s azt koccintsam az övéhez.
- Legyen.
Vigyorodok el aljasul, s már húzom is le a poharat. Ám az idegennel ellentétben, én a kezembe tartom az apró poharat. Körbe körbe forgatom, s a pult túloldalán lévőket figyelem. De a tippjén kidüllesztett szemekkel meredek rá.
- Te hozzámentél egy ilyenhez?
De meg is rázom a fejem, hogy visszatérjek a témánkhoz.
- A csaj oldalra döntött fejjel, idiótán fog vihogni mindenen, amit csak mondanak neki. Ha őt kérdezi meg előadja a nagyasszonyt, aki a legjobb a világon. Nagyon komolynak és érdekesnek fog látszódni.
Bólintok is egyet hozzá. Az én poharam, a tét is hamar ott van a lány mellett.
- Esélyegyenlőségi játék. Leena vagyok.
Mosolygok rá haloványan. Nem tudom ki ő, de máris kezd szimpi lenni.
Vissza az elejére Go down
Mietta Kenway
avatar
Inaktív

Avataron : PB: Olivia Wilde
Kor : 30

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Kedd Júl. 26, 2016 8:08 pm
  

-Hozzá, bizony. – bólintok. – Nem egészen pontosan egy ilyenhez – biccentek a mellet bámuló fickóra- Viszont ő is fehér galléros lehengerlő humorral és világbajnok állóképességgel. – Ezt már csak azért is mondom, mert a „szemét” jelző után kötelességemnek éreztem szépíteni kicsit a képen. Meg aztán... á, reménytelen vagyok. Ott motoszkál minden gondolatomban. Éjszaka is vele álmodtam –mondjuk ez nem meglepő az után, ahogy elváltunk-. Amolyan álom-az állomban féleség volt. Felkeltem, levert a víz, féltem, mint akit kergetnek, pedig az ágyban feküdtem. Vagy ültem? Volt mellettem valaki. Nyilván James volt az. A többire csak homályosan emlékszem, de ez a részlet valahogy megragadt. Különösebb jelentőséget nem is tulajdonítottam a dolognak. A reggeli kávé felett nyomorogva még eltűnődtem rajta, de azóta eddig a pillanatig eszembe se jutott. Csak egy álom volt. Biztosan így üzent a tudatalattim, hogy a férjem mellett lenne a helyem, nem egy idegen ágyban egy idegen lakásban.  
Hangosan röhögök a nő tippjén. Tipikus és kreatív egyszerre, ami nagyon megkapó, és egyben valóságos is. Az általunk kipécézett szőke megtestesít egy típust –a mellékelt ábra szerint- mindkettőnk szemében, ami nem enged elvonatkoztatni az őket övező sztereotípiáktól. Részemről ez teljesen rendben van így. Ha nem is trafálunk bele, legalább elszórakoztatjuk magunkat az ötletezéssel én és az ez után már nem is annyira idegen ivócimborám. Legalábbis egy keresztnevet már tudok róla, aminek egyszerre örülök, és kicsit hálás is vagyok, hogy csatlakozott hozzám, még ha szánalomból is. Vagy mert csak itt volt szabad hely? Nem számít. Mindig örülök a szerencsés véletleneknek.
-Hali, én Mia vagyok. Hogy nem ültünk össze hamarabb? – Mosolygok én is, bár valamivel nyíltabban, mit ő, és több örömmel is. Nem tudom, ő hogy van vele, de nekem kábé ez a napom fénypontja. Néha egy idegen sokkal több pluszt visz bele az életbe, vagy csak egy estébe, mint életünk állandó szereplői.
-Amíg a fejleményekre várunk, - kezdem a párocska úgy két percnyi semmittevése után, amikor már kicsit unom, hogy ennyire lassan veszik a lapot – mesélj, hogy értetted, az a „sorstárs” dolgot? Én már akaratod ellenére is elsírtam neked a férjdilemmámat – és ezen a ponton a legbűnbánóbb képemet vágom, mert nem szokásom idegeneket fárasztani a nyomorommal, hiába esett ez most baromi jól – Most rajtad a sor, ne kímélj.
Vissza az elejére Go down
Leena Furgitive
avatar
Új regisztrált

Avataron : Kate Beckinsale
Kor : 23

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Szer. Júl. 27, 2016 5:33 pm
  

Mia & LeeSzemöldököm a magasba szökken, miután megszereztem a bizonyságot arról, hogy nem tévedtem. Igen egy ilyenhez. Csak a fejemet tudom csóválni a válasz hallatán. Sokan még mindig a mesék, filmek, álmok világában élnek, ha azt hiszik, hogy van tökéletes házasság. S ennek nem is vagyok rest hangot adni.
- Szőke herceg nem létezik. A pasikat a legtöbb esetben csak egy dolog vezérli, mégpedig a farkuk. S ehhez mérten választanak párt. Nézd meg, azt a fajankót sem. Nem az eszéért nézi a melleit. Ha engem kérdezel a hercegek utáni ácsingózás nem egészséges dolog.
Forgatom a kezembe a poharat. Meglehet, hogy nézeteimmel egyedül vagyok, de a véleményem szerint minden párkapcsolat mérgező. Az első pár napban, hétben talán szép és jó minden. Aztán kezd el minden elromlani. A végén nem marad más, csak az egymásra unás, mely végül utálattá fajul el, mert valami ideológia, társadalmi eszme azt neveli a gyerekbe, hogy igen a család fontos, a gyerek fontos, boldog amerikai álom. A nagy lótúrót. Ilyen nem létezik.
Amíg várunk, hogy a párunk valamit tegyenek, annak érdekébe, hogy ki igya meg a két tequilát, addig kedélyes csevegésbe kezdünk. Valahogy most ez a sok semmitmondó beszélgetés egy vadidegennel jól esik. Lassan kezdem megérteni, a pult ezen oldalán ülőket.
- Talán mert pár napja költöztem a városba. Vagy hete? - könyöklök a pultra, s az öklömet az államnak támasztom, ahogy visszagondolok az elmúlt időszakba.
- Nem tudom, egybefolynak a napok. De emiatt lehet, hogy nem futottunk még össze.
A sorstárs emlékeztetésre hangosan és némileg gúnyosan nevetek fel. Habár a gúny nem neki szól, inkább magamnak. Persze, aki ismer, az tudhatja, hogy alapjáraton nem ülök be egy bárba leinni magam. Oh, várj, de. A legtöbb problémát nehezen kezelem én is, mint a legtöbb velem egykorú fiatal. S én még így is érettebb vagyok, hisz le merem fogadni, hogy többet láttam az élet árny oldalaiból, mint más.
- A férjprobléma megoldása: hagyd ott. - tanácsolom, talán egy kissé nyersebben, mint más tenné. De most min kerteljek?
- Új város, új környezet, régi problémák, régi hibák kísértése.
Összegzem saját magam problémáját, nagy általánosságban. De miért érzem, hogy ezzel nem fogunk előrébb jutni? Hatalmasat sóhajtok, miközben leteszem a poharat, s annak peremén forgatom körbe-körbe az ujjamat. De még ha akarnám sem tudnám egyszerűbben megfogalmazni. Annyira bonyolult, annyira sokrétű. Annyira sok az egész, most nekem. A kissé sem ép eszemnek is van egy határa, melynél többet nem tud már elviselni. S ez most jött el.
S mindennek a tetejében ott van Ő is.
Na, és... Történik az esemény. És.
- Meh, ma nincs szerencsém. - húzom el a számat, ahogy a két pohárért nyúlok, miután a fószerünk, gyengéden simítja hátra a szőke loboncot.
- Akkor most enyém a pasi?
Kérdem a két feles megivása közben.
Vissza az elejére Go down
Mietta Kenway
avatar
Inaktív

Avataron : PB: Olivia Wilde
Kor : 30

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Szer. Júl. 27, 2016 8:13 pm
  

Bár, nem történt a párosunkkal még semmi különös, a nő okfejtése a pasikról annyira gyönyörű, hogy megint fel kell emeljek egy poharat, hogy koccintsak vele. – Ámen! Igyuk ezt a hülye picsákra, akik már az elején tudják mi lesz a vége, mégis belemennek. -  Mert L’Oréal (megérdemled) tartja a mottó, ami valahogy a férjem meg én közös szállóigéje lett. (Baszki, James, mássz már ki a fejemből.) Ha egészen őszinte akarok lenni magamhoz, akkor én is az általam említett hülye picsa kategóriába tartozok, és beismerem, hogy megérdemelten érzem szarul magam. Ja. Totál rászolgáltam, és ennek teljes tudatában hajtom fel a tequilát. Fintorgok utána. Citrom és só nélkül tényleg nem az igazi, de bekapok még egy perecet, az elnyomja az utóízt.
Na most pár hete, vagy napja? Leena a pultra könyökölve tűnődik a kérdéses dátumon, én pedig a kíváncsi mosolyommal nézem, és röviden nevetek a kapott válaszon. – Akkor téged se nyűgözött le smaragdváros nyolc csodája, ha máris kocsmázol. Vigasztaljon, hogy rajtad kívül még több millió ember látja így. Nincs kiút.
Távol álljon tőlem, hogy én itt tequilától félrészegen bölcselkedni kezdjek, és mentségemre szóljon, hogy nem áll szándékomban. Az előbbivel se arra törekedtem, és eztán se fogom azt tenni. Néha az a legnagyobb erényünk, ha beismerjük a gyengeséget. Márpedig az én IQ faktorom ma este bizony szabadságra ment egy messzi-messzi galaxisba, ahol kb Yodától tanul türelmet engem elviselni.
Ami pedig Leena szerint megoldást jelent a problémámra: kihúzom magam a bárszéken, és két kézzel tetőtől térdig rámutatok hab testemre. – Csak nézz rám. Megtettem. És onnan tudom, hogy jól csináltam, hogy most itt piálok, és kurvaszarul érzem magam. – nevetek  egyet a keserű fajtával, és közben ki nem állom már saját magamat is. Rohadt gyorsan túl akarok esni a szenvedős részen. Dolgozni akarok, meg élni. Ez a picsa nem én vagyok.
-Most körülírtad a tipikus sorozatgyilkost, ugye tudod? – röhögök, de ahogy leesik, hogy nem viccelt, és látom, ahogy elmereng, lelohad az én vigyorom is. Várok. Azt remélem, hogy beszélni kezd, ha nem is konkrétumokról, legalább csak úgy virágnyelven magáról... de párosunk persze, hogy ekkor aktiválja magát. Csodás időzítés.
- Túl kiszámítható a fickó. - mentegetőzök, és elemelem középről a következő kis katonámat. Fel is hajtom egy egészben, aztán az utóíztől fintorogva bólintok Leenanak. - Igen, most cserélünk. Két tequilát rá, hogy a szőke megadja a telefonszámát a fickónak. Stílusosan, csak egy szalvétára, hiszen mi nők úgy odavagyunk a filmes klisékért.
Vissza az elejére Go down
Leena Furgitive
avatar
Új regisztrált

Avataron : Kate Beckinsale
Kor : 23

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Pént. Júl. 29, 2016 12:06 pm
  

Mia & Lee- Vagyis rád?
Vonom fel a szemöldökömet, ahogy hozzákoccintom poharamat, s a maradék italt is kiiszom belőle. Nem lesz ennek jó vége, gong a vészharang a fejembe. De elzárom ezt a hangot, leszerelem és beteszem egy dobozba. A dobozt pedig egy szekrény mélyére, melyet hatvan lakattal zárok le. A kulcsok pedig mehetnek a tó mélyére. Ma ennyire nem érdekel eszem józan gondolkozása. Nem lesz jó vége, és? Az elmúlt hónapok eseményeinek sem volt semmi jó vége, pedig azokat logikusan és ésszerűen gondoltam át, és...
No de eltérek a jelen helyzettől, vagyis, ami a mellettem ülő sorstársam.
- Mondanám, hogy ne vedd sértésnek, de szerintem annak is szántam. De magyarázd meg nekem. Mi jó van ebben az egész házasság dologban? Nem, ne is erre válaszolj.
Kezdek bele szövegelésembe. Ez még csak a kezdet, pedig hol van még a négy tequila, plusz a kettő vége?
- Mikor hűlt ki a kapcsolat? Mikor volt az a pont, amikor elmúlt a kezdeti varázs, vonzódás? Amikor már csak a megszokás maradt, a kölcsönösség, hogy te nekem jó vagy, nekem meg te és... Ennyi? A házasság előtt, vagy után?
Kérdem őszintén, ahogy tovább figyelem párosunkat, ahogy evődnek. De a lány szavai szöget ütnek a fülembe.
- Azt hittem, hogy itt csak pár százezren laknak. - vonom fel a szemöldököm, ahogy újra ránézek. - Nem mondanám, hogy nagyon lenyűgözött. Ugyanolyan város, mint a többi. Hatalmas épületek, plázák, üvegpaloták. Upsz, itt van egy nagy torony. Uram atyám, az van máshol is!
Kapok keze után, hogy finoman szorítsak rá csuklójára. Szemeimet hatalmasra düllesztem, ahogy szarkasztikus hanggal, némi epével köpöm ki szavaimat. Majd már csak legyintek egyet, hogy ne is foglalkozzon velem.
Város és város között kevés különbség van, bármennyire is szeretik hinni, hogy nincs így.
Mindenhol ugyanazok a szabályok játszódnak.
- Látod, ez egy olyan hülyeség, melyet a társadalom nevelt beléd. Ez csak egy átkozott házasság, azok nagy része sose végződik jóval. Minek éreznél bármilyen lelkiismeret furdalást? Az emberek jönnek mennek, ahogy a pasik is. Semmi egészséges nincs abban, ha lekötöd magad az egyiknél.
Csóválom meg a fejem, ahogy bánatát egy pasi miatt piába folytja. Oh atyám, hisz én is ezt csinálom. Részben.
Táskámból előveszem a bagómat, s komótosan gyújtok rá. A füstöt az ég felé fújom ki. Csak remélni tudom, hogy társamat nem zavarja a dohány, a közeli hamuzót is magamhoz húzom, de igyekszem Miatól távol tartani.
- Hidd el, hogy az én helyzetemnél még a sorozatgyilkos is jobb lenne.
Mondom őszintén, némileg felvont szemöldökökkel, ráncos homlokkal. Nem  nevetek, semmi nevetnivaló nincs helyzetembe. Hacsak nem kínomba teszem azt.
Az első feles után hallgatom meg az ő ötletét, hogy mit csinálna a nő. A pasira nézek, s a második feles lehúzása közben tartom szemmel, hogy mit csinálhatna.
- Rendel egy italt, kezét felemelve, kettőt mutatva a pultosnak, de ezt csak azért teszi, hogy közelebb kerüljön a nőhöz. Hiszen ugyanezzel a kezével fog végigsimítani a riherongy pulton támasztott kezén, ujjaival finoman cirógatva bőrét, de tekintetét le nem véve a melléről.
Adom a következő tippemet. Aztán vagy bejön a fene jó emberismeretem, és sokat látott báros tapasztalatom, vagy nem. Ma már inkább a nemre szavazok. Már nem tudom megmondani, hogy ki mire készül, ki mit tervez, hiszen még csak azt sem láttam, hogy...
- Szóóval. Te a városban élsz? Mesélsz erről a pöcegödörröl?
Kérem, miközben lassan kezdem megérezni a gyorsan lehajtott felesek bódító hatását. Cigarettámba mélyet szívok, a szürkés füstöt a plafon felé fújom ki. Szinte megbabonázva nézem a jelenséget, mely a tüdőmből szakad ki.

Vissza az elejére Go down
Mietta Kenway
avatar
Inaktív

Avataron : PB: Olivia Wilde
Kor : 30

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Szomb. Júl. 30, 2016 10:38 am
  

Nem sért meg a beszólással, mert tökéletesen igaza van. Inkább az ezt követők döbbentenek meg. Azon belül sem az, amit ő mond, hanem ahogy valójában a dolgok állnak. – Soha nem múlt el. A varázs ugyanúgy megvan akkor is, ha éppen gyilkoljuk egymást, és meg van az most is. – Miért kell egy idegen ahhoz, hogy ezt észrevegyem?  – Csak van az úgy, hogy ennyi nem elég. Mindketten mást várunk egymástól, és eljött a pont, amikor ennek nem tudok eleget tenni. – majd mintha ez mindent megmagyarázna, hozzáteszem. -A világ gondját is egyedül fajták vagyunk. – Szerintem pontosan tudja miről beszélek. Az eddigiek alapján le is döbbennék, ha most derülne ki róla, hogy valójában a fickója tartja el, és más dolga sincs mint egész nap otthon ülni, várni rá, főzni a párja kívánsága szerint. Nincs bajom ezzel a típussal se, csak Leenat eddig nem ilyennek látom.
-Nem, inkább olyan másfél millióan lehetünk. De ha gondolok azokra is, akik már elmentek innen, vagy akiknek eszébe sincs idejönni, akkor jogos a több millió. És igen. Nagyjából ugyanolyan mint a többi nagyváros, csak valamivel jobb a klíma.  –vigyorgok azon, ahogy előadja magát, és gondolatban feljegyzem az újabb infót is róla. Nem beszélnek ennyire határozottan adott témáról azok, akiknek nincs tapasztalata benne. Én is éltem már máshol, pl: Boltonban jártam egyetemre és New Orleans-ban töltöttem a kötelező egy éves gyakorlatot. Nem nagy kunszt, de összehasonlításnak megteszi.
Először csak felsóhajtok arra, amit a házasságról mond. –Az egyik részem még mindig igazat ad neked. Mielőtt összegabalyodtunk a férjemmel, ugyanígy gondolkodtam. De nem csak a társadalom miatt. Előttem hálégnek’ mesebeli családmodell állt példaként, a szüleim lassan 35éve házasok. –közben ide hallom, hogy a kiszemelt szőkénk hangosan felnyerít, csak egy pillanatra kapom arra a fejemet, aztán bekapok még egy perecet, és félig tele szájjal fojtatom. -Persze ott se volt mindig minden rendben, de a testvéreimmel ebből nem sokat láttunk. Csak azt akarom mondani, hogy nem is annyira a társadalom, inkább a szülők példája a mérvadó. Előttem jó példa állt, szóval amikor elérkeztünk a házasság kérdéséhez a férjemmel, akkor minden előítéletem ellenére is igent mondtam, mert mi baj lehet belőle. Jól meg voltunk előtte is, utána is. Mit számít egy papír? A kalandvágyamat kiélem a munkámban, kurvulni meg nem szoktam és nem is vágyok rá. – megvonom a vállam. lenyelem a falatnyi perecet. – Tehát azt mondod, hogy –tegyük fel- hiába vagy odáig a pasidért, és tudod, hogy nem fog kelleni senki más, akkor se érdekel a házasság, mert számodra fontosabb az egyéni szabadság illúziója? – Ha komoly kapcsolatba kezdünk, akkor automatikusan megszűnik az „én”, és már csak „mi” vagyunk. Számomra nem okozott gondot ezt papírformába ölteni, VISZONT ez nem jelent egyet azzal, hogy megvetném a szabadság eszményét, vagy azokat, akik az enyémmel eltérő véleményen vannak. Leena felett se ítélkezek, mindössze érdekel az ő állásfoglalása is a témában az elméletben módosított körülmények között.
Közben Leena rágyújt. Ha megkínált volna, elfogadtam volna egyet, de amúgy most egy füves cigi jobban esne Ellie készletéből.
Alig tesszük meg a voksot, és a téteket, ott terem nálunk a csapos fickó, és egy üveg tequilát koppint elénk a pultra.
-Az öcsém és a barátnője küldi a pult másik végéből. – Biccent egy irányba, én meg a számból félig kilógó pereccel kísérem a tekintetét. Onnan az a szőke és a nyakkendős fószer integet felénk, akiket olyan lelkesen cikiztünk ki eddig.
Céklára vörösödve intek vissza, de Leenához már sunyin kuncogva fordulok oda.
-Most buktunk, vagy nyertünk?
A pultos felnyerít, de amúgy kommentár nélkül tovább megy a következő vendégekhez.
-Le van szarva a város! Igyunk, mert az legalább meglátszik rajtunk.
Vissza az elejére Go down
Leena Furgitive
avatar
Új regisztrált

Avataron : Kate Beckinsale
Kor : 23

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Szomb. Júl. 30, 2016 3:45 pm
  

Mia & LeeBal szemöldököm ívesen emelkedik meg, ahogy meghallom szavait. Szemlátomást nem hiszek neki, de hát miért is tennék, amikor ilyen egyszerűen nem létezik.
- Ahha. Szóval az évek alatt egyetlen egyszer sem érezted azt, hogy nem kívánod, nem kéred, egyetlen egyszer sem kergetett az őrületbe. Nem szoktad meg, a mai napig ha hozzád szól, hozzád ér pillangók repkednek a gyomrodban? A mindent elöntő vágy és szikra még ott van köztetek? – kérdem hitetlenkedve. Mert igen, hitetlen vagyok, mert az ilyen nem létezik.
Vagy csak velem van a gond, hogy minden pasira hamar ráunok, nem kell egyik sem. Belegondolva, még a hagyományos értelembe vett „kapcsolatom” sem volt. Kivéve talán az a pár hónap Paullal, minek a vége az lett, hogy az idegeimre ment és elég csúnya elválásunk volt. Melyet persze a kölcsönös utálat és gyűlölet övezett, majd pedig el is tűnt, mint a kámfor.
- Ühm, és az évek alatt ezt egyszer sem láttad, hogy ő balra, te meg jobbra?
Kérdezem újra, majd felegyenesedve ingatom meg kissé a fejemet. Vagy túl sokat ittam,vagy túl keveset, de ez nekem magas. Miért nem lehet addig maradni egy kapcsolatban, amíg az jó? Miért kell mindig megvárni, amíg minden elbaszódik?
Gratula Leena, pont te beszélsz erről, mi?
- Remek, a wikipédia már megint hazudott. Ott még azt is azt írta, hogy egész évben meleg van. – vonom meg a vállamat. – Szóval ez is egy amolyan nagyváros. Legalább el lehet vegyülni a tömegbe. – emelem fel elvesztett fogadásom első körében megszerzett poharamat és hajtom fel.
Beszélgetésünk azonban érdekesebb mederbe sodródik. A nagyszerű példa hallatán, akaratlanul megforgatom a szemeimet. Nem tehetek róla, én az élet árny oldalát láttam. Lelencként kerültem a családomhoz, ahol anyánk arra használt minket, hogy kiszedje az államból az értünk járó pénzt. Drága apám erről persze semmit nem tudott, csak azt látta,hogy a felesége milyen rendes és takaros velünk. Ble. Persze, nem látta, hogy szétissza, szétszívja az agyát, mellette pedig a „gyerekeit” fenyíti. Hogy megvan a magam véleménye a családról? Igen. Kevesen értik ezt meg? Igen.
- Ennyi, az egész csak papír, mi értelme van? Mert majd szépen rosszra fordul minden és jön a csúnya és rossz válás. Más sem látni a világba, hogy két szerelmes pár hónap után, jesszus! Összeházasodik, majd elhidegülés miatt elválnak. S kidobnak az ablakon egy rakat pénzt a semmiért. Ezért csak gratulálni tudok a világnak. – ha elég szakrasztikus lennék még tapsolnék is egyet. De nem teszem, csak ajkaimat húzom el.
- Oh, hidd el, hogy ha eljön az az idő, hogy én csak egy pasiért legyek oda, és ne kelljen senki más, az első fára fogom magam felkötni. – emelem fel mindkét szemöldökömet, ahogy magyarázom.
- Nem vagyok a monogámia híve. – magyarázom meg előző mondatom kifakadását. – Szerintem egészségtelen és semmi jó sincs benne. Vagy mondom megint, velem van a hiba, valahogy nem köt le senki hosszútávon, de nem is kell. Ha úgy van kedvem miért ne szedhetnék fel akárkit? Miért kellene csak egy embernél megállapodni?
Mondom ezt úgy, hogy amióta Vele együtt voltam, már senki sem elég jó. Mindenkiben van valami, ami nem elég, ami hiányzik, s rájövök, hogy mi az: Ő. Ezért mentem újra és újra vissza hozzá, mégsem tudtam egyedül csak az Övé lenni.
Hogy ennek van-e ahhoz köze, hogy nem túl szép életem volt? Vagy nem épp erkölcsös munkáim? Nem, prostituált még nem voltam, de hát, ami késik… S ha Neki igaza van, itt nem fogom tudni folytatni az eddigi életemet, máshogy kell megállni a helyemet.
Majd szemöldök ráncolva nézem, ahogy elénk tesznek egy üveg tequilát. Most beindulhatna paranoiám, de már nincs senki aki miatt érdekelne ez, hogy talán mérgezett, beginázott és hasonló finomságokat tartalmaz az üveg.
- Akkor ezt a kört most ki nyerte?
Tekintek a mellettem ülő lányra, majd elnevetem magam, ahogy meglátom piromkodását.
- Nem vagy valami nagy kasszanova, igaz?
Kacagok kedvesen, ahogy megnevetett megilletődése az ital láttán. Hogy én hogy reagálok? csak az egyik poharamat emelem a pár fölé. Egy percig sem zavar, hogy nem nekem kell fizetnem a ma esti részegedésemet.
- Haha, ez a beszéd. – nevetek fel hangosan, s a maradék két tequilámat is hamar megiszom.
- Szólj rám, ha sok vagyok, visszaveszek értékeimből, csak általában máshogy gondolkozom, mint az átlag emberek.


Vissza az elejére Go down
Mietta Kenway
avatar
Inaktív

Avataron : PB: Olivia Wilde
Kor : 30

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Hétf. Aug. 01, 2016 6:26 pm
  

Látom, hogy egy szavamat se hiszi, és ez elbizonytalanít. Tudtam én, hogy nem normális a kapcsolatom, de hogy ennyire? A következő kérdést már úgy válaszolom meg, mintha egyben elnézést is akarnék kérni tőle. – Egyfolytában emésszük egymás idegeit, de a többi... Nem azt mondom, hogy a nap minden percében ott van minden amit felsoroltál, de öt napból hármon biztosan. – és még mindig ott ül az arcán, hogy kételkedik, szóval csak megkérdezem már, hogy: - Mert mi a normális? – Ha ennyire határozottan lesújtó véleménnyel van az elhangzottak valóságtartalmát illetően, akkor lennie kell a tarsolyában néhány megdönthetetlen számadatnak is. A szakmámban ha nem is tényekre alapozunk, de arra építkezek, szóval ha felsorakoztatja azokat, akkor vidáman be fogom ismerni, hogy elég hülye vagyok, de addig is maradok abban a hitben, hogy mindössze két nő vagyunk, két eltérő világnézettel, ami önmagában még teljesen rendben is van.
Hogy a szüleim példája hallatán megforgatja a szemét, az beszédesebb, mint hinné. Elismerem, nekem szerencsém volt, de nem burokban nőttem fel. Láttam már nálamnál jobban és kevésbé szerencséseket. Önmagamtól nem mennék el olyan messzire, hogy gondozásban töltött gyerekkort bélyegezzek Leenára, de az alkoholizmust és a verést meg merném tippelni. Mindkettő mély nyomokat hagy a gyerek lelkén. Elég ahhoz, hogy ha nem vigyázol ferde képed alakuljon ki az életről. Persze még mindig nem azt mondom, hogy rossz az, ahogy ő látja a dolgot. – Erre találták ki a házassági szerződést? Én például aláírtam. Ha válunk, semmit nem kapok, csak amit eleve belevittem a házasságba. – Meg egy öröklakást, amit kurvára nem kértem, de ragaszkodott hozzá, hogy beleírjuk. - Szerintem ez így rendben van... mert lényegében így is addig vagyunk – voltunk együtt amíg akartunk, csak papír is van róla. Mennyiben más ez az egyszerű összeköltözésnél, amikor meglép a pasi a megtakarított pénzeddel és a tévével? Ott a nőnek még joga sincs tiltakozni, mert a hatóságot csak a papír érdekli. Ha nem is a házasságról, akkor a bejelentett élettársi kapcsolatról mindenképp. Hogy áll talpra a nő ha eleve két kör hátránnyal indul vissza az életbe? – Ez az utóbbi igazából már elvonatkoztat a házasság témakörétől. Gyűrűzött, nem gyűrűzött, ha szarban hagyják a nőt, valahogy fel kell állni onnan. Engem speciel nem érint a dolog, mert hiába van közös számlánk, kényelmesen használhattam eddig és ez után is a sajátomat, tudom hogyan kell takarékoskodni, hisz egyszerű családban cseperedtem. Szóval az anyagiaktól nem kell féljek, bár ettől még kíváncsi vagyok, és érdekel hogyan oldják meg mások. Mik a lehetőségek? Mindez persze, csakis elméleti síkon.
-Huh, ne érts félre. Nem állítom, hogy csak azért, mert engem meggyűrűztek, nem értem már a singli létformát. Nagyon is! Úgy voltam vele, ahogy te, hogy ha érkezik egy pasi, aki után már nem kell más, akkor a számba veszem... – itt kinyitom a táskámat, és odatartom Leena elé. Ha belenéz, akkor meglátja a ma vásárolt Glock-omat. Kicsi, de ügyes. Lőtéren tesztelve. - ...ennek a nagyobbik testvérét, és meghúzom a ravaszt. Aztán képbe került a férjem... és tudtam, hogy ha meg is próbálnál, és Isten látja lelkem, én próbáltam, semmi nem lesz már elég jó, vagy hozzá fogható. Úgyhogy fel is hagytam vele.– vállat vonok, és visszaveszem a táskát az ölembe. – Ez csak egy példa volt a sokmillióból. Szerintem az a mód is fasza, ahogy te látod az életet.
Ekkor jön a csapos az üveg tequilával, én meg kislányosan pirulok, ahogy leesik az apropója. – Nem az hozott zavarba, hogy lebuktunk a fogadással, hanem az, hogy amíg mi róluk tippelgettünk, ezek rajtunk röhögtek. Félrészegen már nehezemre esik kezelni, hogy ronggyá égettem magam.
Jóízűen evetek azon, amit eztán mond magáról. – Hidd el, nekem felüdülés más álláspontot hallgatni a sok sznob picsa monoton locsogása után. – Igaz, amennyire lehet, én kimaradok a munkavacsorák társalgásából. Inkább csak figyelek, és csak akkor szólok közbe, amikor finoman beolthatok valakit. Persze mosolyogva, hogy elvegyem a szavak élét. – Miattam ugyan ne fogd vissza magad.
Vissza az elejére Go down
Leena Furgitive
avatar
Új regisztrált

Avataron : Kate Beckinsale
Kor : 23

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Kedd Aug. 02, 2016 3:29 pm
  

Mia & Lee

Látom rajta, hogy nehezen emészti meg szavaimat. Nem elbizonytalanítani akarom én őt, csak épp más perspektívába megmutatni az emberi kapcsolatokat. Ahogy mások is látják. Elég sok olyan vendégem volt, akik zűrös családi hátterük miatt itták le magukat halálra a bárba, vagy emiatt kerestek fel inkább egy prostit. Ki akartak törni a megszokott világból.
- Miért kell ez? Látod, erről beszélek. Miért nem lehet csak addig maradni a kapcsolatban, amíg még minden zökkenőmentesen van? Persze, értem én, hogy kell a kihívás és ez mind szép is jó is lehetne. De most azt mondod, hogy a heti hét napból háromszor négyszer érzitek a nagy bummot. Aztán ahogy telik az idő ez egyre kevesebb lesz és két idegen lesztek. Majd az egésztől meggyűlölitek egymást, és haragba váltok el. Kérdem én. Mi szükség van arra, hogy ezt megvárjuk?
Teszem fel a költői kérdést, mindezt úgy, hogy tudom rengeteg ember él kapcsolatfüggőségben. S hogy sokaknak ez a végcéljuk, hogy megállapodjanak. Számomra ez a világ mindig is idegen volt. Még Vele sem tudtam volna elképzelni, habár a lehetőségünk megvolt. Az már más tészta, hogy az akkori életkörülményeink közepette az egész egy öngyilkos akció lett volna, nekem meg nem volt kedvem eljátszani a West Side Storyt. Erre tessék, most mégis itt vagyok Vele.
- De látod, te mondod. – nevetem el magamat, immár felé fordulva és felkönyökölve a pultra. Fejemet öklömön támasztom meg. – Az egész csak egy papír. Akkor mi értelme? A ceremóniákra olyan összegeket képesek kidobni, miért? Egy papírért?
De aztán befogom és hallgatom az ő érveit is. Szegény pára még nem tudja, hogy mennyire egy kapcsolat ellenes személlyel futott össze a bárba. S lám, bár ilyen vagyok, mégis egy férfi miatt vagyok félig rottyon. A másik felét a húgomnak köszönhetem. Habár az előbbi már régebb óta emészt, az utóbbi tragédiájával tört el bennem valami.
- Szerintem az a baj, hogy a nőket úgy nevelik, hogy elhitetik velük, hogy a férfiak nélkül semmit sem érnek. Attól mert kirámolták nem tudna magával mit kezdeni? Dehogynem. Nem áll meg a világ itt, s habár a rendőrség semmit sem ér, mégis megvannak a megfelelő szervek, ahonnan tud segítséget kérni. És a házasság sem biztosíték arra, hogy nem lép le a cuccaiddal. A mai világba könnyedén tudsz új személyazonosságot szerezni. Könnyedén le tudsz lépni a férjedtől feleségedtől minden vagyonával együtt, anélkül, hogy ő bármit tehetne ez ellen.
Magyarázom nyugodtan, némileg ittasan. Közben megérkezik az üveg tequilánk is. Mily érdekes, ahogy Mia az élet naposabb oldalával szemléli a világot, amíg én az árnyoldalával. Melyikkel érdemes együtt élni? Paranoiám oly hatalmassá nőtte már ki magát, hogy sokszor elhiszem, hogy emiatt vagyok még életben. De ez tényleg így lenne?
Belenézek a táskájába és elnevetem magam.
- Ne sértődj meg,de nekem ez az egész család, házasság dolog világidegen. Nem azért mondom ezt, mert nem találnék olyan pasit, akivel le tudnám élni az életemet. Bár, ilyen úgyse lesz, De! Vonatkoztassunk el ettől, ha mégis lenne. Ismerem magam, hogy minden szenvedélyem, vágyam egy adott ember iránt csak múló pillanat.
Bókján, mellyel kijelenti, hogy az én életszemléletem sem kutya, hangosan nevetem el magamat, kezemmel a pultot csapdosva. Napok óta először nevetek önfeledten, még akkor is, ha tudom, hogy ennek részben az alkoholnak is köze van.
- Nem hinném, hogy röhögés tárgyai lenne két csinos nő. – kacsintok rá. – És ha mégis. Kit érdekel? Kik ők? Életünkben nem fogjuk őket látni! Na meg, addig is rólunk van szó. Inkább legyen rólunk szó, még ha negatív értelemben is, mint sehogy.  Mert ez jelenti, hogy élsz még, nem tűntél el a süllyesztőben.
Mosolygok kedvesen. Jaj de filozofikus vagyok ma kora este.
- Oh, nem fogom. Még pár feles és megmutatom neked, miként kell pulton táncolni, ezzel is számos pasi kegyét elnyerve. A ma este folyamán már egy korty piát sem fogunk fizetni.
Nevetek rá, s az utolsó poharat tartom felé koccintásnak.
- Ideje magad visszavetni a való életben, kis csaj.
Vissza az elejére Go down
Mietta Kenway
avatar
Inaktív

Avataron : PB: Olivia Wilde
Kor : 30

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Szer. Aug. 03, 2016 12:45 pm
  

Összeráncolom a szemöldökömet, ahogy hallgatom. Azt gondoltam, hogy az óvatos becslésemet is sokallni fogja majd, elvégre ki az aki minden nap boldog (ultrahangos felvételt kérek a mellékveséjéről és orvosi diagnózist az állapotáról, mert hosszú távon egészségtelen a Leena által emlegetett „nagy bumm”) erre kiderül, hogy éppen ellenkezőleg?  Amikor elér a „meggyűlölitek egymást” részre, már muszáj tiltakozzak. – Nem hinném, hogy eljutunk arra a pontra valaha is. Nem olyanok vagyunk. – szórakozottan pöckölgetem a poharat a pult lapján. – Nem ismersz minket, szóval valahol jogos, hogy máris beskatulyáztad a kapcsolatomat, és mégsem... Ha mérgesek vagyunk, kiabálunk egymással, ha szar napunk van, akkor összebújunk, a szex meg még mindig világbajnok ahhoz képest, hogy a kapcsolat papírforma szerint egy év után elkezd egyre laposodni, és ez a része is egyre ritkább. A szerelemnek nevezett kémiai reakció pedig három év után bizonyítottan elmúlik. Az, hogy heti átlag ötször érzem, hogy biztosan miatta és vele vagyok boldog, ha nem is teljes egész napokon át... ha jobban belegondolok, ez így nekem tök oké. A lényeg, hogy nem gyűlik fel se a harag, se bármilyen indulat, így konkrétan oka sincs annak, hogy mi utálkozni kezdjünk.
Hogy értelme mennyi van, huh... Felkönyököl a pultra, és az öklére támasztja az állát, mintha már tökre unná az egészet. – Nézd, neki ... hm... az állásához szüksége volt a házasságra is. Jól megvoltunk, és tudtam, hogy úgyse fog más kelleni rajta kívül, szóval gondoltam, miért ne? Egy percig se bántam meg. Igaz, a családom nagyon kiakadt szerintem a korkülönbség miatt. –ezen egy pillanatra elgondolkozok- Ez még egy voks volt az igen mellett. Magával a házassággal csak a nevem változott meg, de a kapcsolatunk természete nem. Ettől a résztől paráztam, mert túl sok a sztori a férjekről meg a titkárnőkről, meg az otthonülő feleségről... csakhogy nem csak ő van, hanem a munkám, a barátaim meg a családom is. Amíg ez tiszteletben van tartva, leszarom, hogy meg vagyok-e gyűrűzve. – Mintha valamiféle esküt tettem volna magamban, legurítok még egy tequilát, és közben felírok még egy elemet a „James-el megbeszélni ASAP” képzeletbeli listámra. E közben halad tovább a beszélgetés, és hallgatom az érveit.
A legszívesebben  elmesélném az egyik nyárimunkás élményemet még a középiskolából. Mehettem volna dobozokat hajtogatni egy klimatizált helységbe, de mivel én már akkor is én voltam, és ne az apám mondja meg, hogy mit dolgozzak a szünidő alatt, elmentem hát kukoricát címerezni. Két nap után szinte sírva könyörögtem, hogy hagy menjek dobozolni inkább, de a szüleim már nem engedték, mert jó lecke az életről megtanulni, hogy amit elkezdesz, azt végigcsinálod. Szóval végigcímereztem azt a nyarat, pedig én értem ki legkésőbb a sor végére, és engem utált mindenki, mivel énmiattam indult később haza a busz. Egész nap egyedül voltam a susnyásban... Nem –csak- azt tanultam meg, hogy végigvigyem amibe belekezdtem, de azt is, hogyan boldoguljak, ha magamra vagyok utalva. Szerintem a szüleim korrekt nevelést adtak ebből is. Szeretném ezt is felpéldázni Leenának, bizonyítván, hogy nem csak a „pasik nélkül nincs élet” a szülők által beléd diktált életszemlélet, csakhogy amit ő felvetett témának, az érdekesebb.
-Ahhoz, hogy gyorsan új papírokat szerezz, szükség van sok pénzre és alvilági kapcsolatokra, még ha egészen felületesekre, és csak a hierarchia legaljáról valókra is. Ki az, aki annyira meg akar szabadulni az életétől, hogy vállalja érte a lekötelezettséget a maffiának? Hát az, aki maga se egy szent, olyan, akinek menekülnie kell. Mennyi a valószínűsége annak, hogy az életben egyszer is összeakadunk egy ilyennel? Nem sok. Csak azt akarom mondani, hogy a valóságban nem olyan könnyű személyazonosságot váltani. Legalább egy lopott anyakönyvi kivonat kell, ha legális úton akarja intézni, meg több hónapos várakozás és hivatalba járkálás. Ezzel az erővel megpróbálhatná rendbe hozni a saját életét is, hogy ne kelljen neki a másé. – meg ott van még a „kamuzott” személyazonosság, amikor más nevén más számlájára költekezik valaki, de azt egy szemfülesebb eladó is kiszúrja már. A lényeg, hogy nem is olyan egyszerű felszívódni és újrakezdeni. Erről még a főiskolán szaglásztam. Komolyabban senkit nem érdekelt, hogy mire jutottam, de legalább van némi rálátásom erre is. Tökre „megérte”.
-Hát pedig pont a süllyesztő felé tartok. – ő mosolyog, én megzuhanok a székben. A vállam lerogy, a hátam begörbül. Megint eluralkodik rajtam nyomorúságom teljes tudata. És már nem is úgy érzem, hogy lassan merülök, inkább eszeveszett tempóban zuhanok. Tényleg kezdenem kell valamit magammal, és a „ráharapok a pisztoly csövére” valahogy szóba se jöhet. A férjemet akarom. Most. Vissza. Mielőbb túl kell essek a munkám neccesebb részén, és helyrehozni Jamessel a dolgot.
Piát már biztosan nem fizetünk. Szerintem ez az üveg tequila, meg amit már eleve magunkba diktáltunk pontosan elég lesz. A pulton táncolásra viszont felkapom a fejemet. Mietta Lawrence mennyire benne lenne! Csakhogy már Halliwell vagyok... a technikai szünet ellenére is. – Te táncolsz, én meg a hergelésért felelet. – Koccintok vele, és iszok, végül nagyot csattan a pulton a pohárka alja. Imádom ezeket a vastag falú cuccokat.
-Japp, holnap legalábbis újra neki kell üljek a munkának. – ma még sajnálom magam, és kicsit hagyom is eluralkodni magamon az érzést. Jó lecke ez is az élettől. Ha legközelebb majd úgy döntök, hogy egy munka miatt otthagyom a férjemet, akkor majd arra is emlékezni fogok, hogy mennyire szar érzés.
Lehúzok még egy piát, és ezután már határozottan érezni a bizsergést a tarkómban. Előkotorászok pár centest abbéli reményben, hogy eljutok vele a zenegépig. - Mondd mit tegyek fel, aztán lássuk azt a táncot.
Vissza az elejére Go down
Leena Furgitive
avatar
Új regisztrált

Avataron : Kate Beckinsale
Kor : 23

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Szer. Aug. 03, 2016 5:43 pm
  

Mia & Lee

Csak egye kedvűen vonom meg a vállamat. Nem vagyunk egyformák, bizonyos dolgokról teljesen máshogy vélekedünk. S belegondolva én az egész élet kapcsán máshogy vélekedek az átlag emberhez képest. De az átlag felettihez is. Hiszen ott van Ő. Még mindig nem tudom, hogy mi bántja jobban az abortusz ténye, vagy hogy a tudta nélkül végeztem el. Ha nincs a két család közötti viszály, akkor is így döntöttem volna. Kapcsolatunk megszakítása is csak azért volt szükségszerű, mert kiderült, hogy a húgom az olasz vérből származik.
- Titeket nem, de elég ember panaszát hallgattam végig, akik hasonlóan kezdték. Boldogság, házasság, ház, közös jövő, gyerek, mi egymás. S ahogy múltak az évek, egyre jobban kezdtek elridegülni egymástól, a végén pedig már csak a papír tartotta őket össze. Amíg az egyik fél az alkoholba borította bánatát, a másik a prostikba. Lehet, hogy ti nem így végzitek, de lehet, hogy igen.
Vonom meg a vállam. Mert mind a két eset fennállhat. Lehet, hogy nem fog velük megtörténni, nem fognak beletartozni a társadalom nagyobb részére. Váljék akkor egészségükre. De elég tönkrement házasságot láttam már a pult túloldaláról.
- Az álláshoz szüksége volt a házasságra?
Dőlök kissé előre, mint aki nem hallotta jól, amit mondanak. Még barna íriszeimet is kidüllesztem.
- Mert mi ő? – vonom össze végül szemöldököm, de jön az újabb információ. Kit érdekel, hogy a család kiakad, inkább az érdekel, hogy…
- Mi az a korkülönbség?
Vonom fel érdeklődve a szemöldökömet. Valóban kíváncsi vagyok a válaszára, s hogy miért? Mert Ő akár az apám is lehetne, laza majdnem harminc év korkülönbséggel. S hogy zavar-e? Egy pillanatig sem. Sem akkor nem zavart, sem most.
- A fiatal fiúkkal az a baj, hogy nyeszlettek. Azt hiszik, hogy övék a világ. Az idősebbek mindig tapasztaltabbak, és biztosra állíthatom, hogy az ágyban is jobban tudnak teljesíteni.
Ebben egyet kell vele értenem. Nem is vitatkozok. A házassághoz többet nem tudok fűzni. Ez nem az én álomvilágom, s merem állítani,hogy sose fognak meggyűrűzni. Sajátos életvitelemmel nem is hiszem, hogy oly sokáig tudnék élni. Még egy ilyen robbantás, itt, mehetek más országba. Ott pedig nem fogok tudni kapcsolatokat szerezni, oly könnyedén mint itt. S lám, ezt Mia is jól látja.
- Elég szakértőnek tűnsz. Talán csak nem te is ilyen munkát űzöl?
Nevetem el magamat, könnyedén. Semmi nem látszódik abból, hogy, jaj szegény pára. Ha tudná, hogy az évek alatt mennyi nevem, személyiségem, papírom volt? Olyan gimnáziumokba jártam, és ott szereztem érettségit, amiről még sose hallottam. S mi kellett hozzá? Egy remek ismeretség, ki most a húgomra vigyáz. Vagy Ő, akinek itt megbízható barátai vannak.
- Talán éltél már ezzel a lehetőséggel. Na valld be, hanyadik életedet éled?
Nevetem továbbra is, csak heccelem. Habár kinézem belőle, hiszen belőlem sem nézik ki, hogy hasonló módon már eljártam párszor.
- Süllyesztő felé. Tippelek. A házasságod miatt, ami annyira szuper, igaz?
Nevetek újra. Még egy jó darabig fogom ezzel szívni a vérét, s hogy ne is vegyen komolyan, még egyet kacsintok is mellé. Majd lehajtom az italt, és jöhet immár az üveg.
- Mh, mondd csak, ha nem lennél karikás, akkor táncolnál a pulton?
Vonom fel szemöldökömet, s addig fel nem kelek az asztaltól, amíg nem válaszol a kérdésére. Még csak a témát sem engedem elterelni, nem válaszolok. Amikor meg fel akarna állni, hogy zenét válasszon a kezénél fogva tartom vissza.
- Szóval?

Vissza az elejére Go down
Mietta Kenway
avatar
Inaktív

Avataron : PB: Olivia Wilde
Kor : 30

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Pént. Aug. 05, 2016 7:22 pm
  

Merőben más a helyzet úgy, hogy most először általánosítja a házasságról alkotott véleményét. Ezt eddig is elfogadtam –nincs két egyforma ember-, csak amiért engem is beleszőtt, ezért folyamatosan éreztem a kényszert arra, hogy a saját házasságomat –és nem a nézőpontomat- védelmezzem. Leena szemlélete segített belátni, hogy egy: igazából nem állunk mi annyira szarul Jamesel, és kettő: a jövőben ezerszer jobban fogom értékelni a házasságomat is. Lehet, hogy politikus, lehet, hogy pokróc, és biztos, hogy nem bírok el vele, ha nyakkendő van rajta, de mindezekkel együtt mondtam ki az igent neki. Ez a része is az enyém.
Ma még hülyére iszom magam, aztán holnaptól ezerrel nekivágok a munkámnak, majd amint vége ennek az őrületnek leülök beszélni Jamessel. A válás nem opció. Ki van zárva. Lawrencék egyszer mondanak igent, szóval ha James nem akar kirúgni, akkor én biztosan nem teszem meg.
-A városvezetésben dolgozik- magyarázom a férjem foglalkozását, mikor ez kerül napirendre. A politikus szó annyira... ki nem állom hangosan is kimondani. – Szerintem ha nem is a következő, de az utána jövő polgármester-választáson el fog indulni, aztán majd szenátor lesz. De ez csak vad tipp. – mert nem érdekel, hogy pontosan mivel foglalkozik. A férjem, és nem a gyerekem, hogy számon tartsam.
Ami viszont a korkülönbséget illeti, csak legyintek – Tizenkét év. Idén tölti a 41-et. – szerintem nem sok. Persze, ha csak 12 lennék, ő meg 24, akkor joggal botránkoztatná meg a családot –basszus, még engem is- de amiért felelősségteljes 24 évesen ismerkedtem meg vele, konkrétan leszarom, hogy ki-mit gondol rólunk.
-Mert 35 felett már nem a mennyiség, hanem a minőség számít – hajolok oda cinkos vigyorral Leenához. Soha senki nem értette, miért vagyok úgy odáig a szexért kicsit jobban is amióta férjnél vagyok, no hát ezért. – A korábbi, vagyis a velem egy idős pasik inkább lenyomnak egymás után két-három menetet, és gőzük nincs róla hova kell nyúlni, míg... nos, akkor nem nekünk kell ecsetelni, hogy nem csak a bor nemesedik a korral. –Majd kiugrok a bőrömből, hogy végre valaki megért.
Haha... Értem ám a viccet. Csak cukkol, de látom, hogy nem gondolja komolyan, hogy akár nekem is lehetne másik életem, másik személyazonossággal. Még nem vagyok annyira részeg, hogy a világot is meg akarjam váltani, szóval nem érzek bizonyítási kényszert se, csak vele együtt nevetek.
-Riporter vagyok „by the way” –mondom angolosan. – Amolyan oknyomozó féle. – fujtatok, mert roppant hőhullám kap el. Nem a klimax, csak a tequila. – Annak idején beleszaglásztam kicsit az irathamisításba is, de publikálás minőségben nem foglalkozhattam vele. Már meg nem is érdekel. Vannak akiken a rendszer nem tud, vagy nem akar segíteni, pedig megérdemelnek egy második, vagy harmadik esélyt is. Nem csak rossz meg jó ember létezik. – magyarázom, hogy miért nincs lesújtó véleményem az irathamisításról, mint olyan. Csakhogy eztán megint felhozza az házasságomat, és nem tudom pályán tartani a gondolataimat. – Neeeem figyelsz. Azzal kezdtem, hogy szünetet tartunk. Amúgy ja, ha nem lennék férjnél, simán ropnám a pulton is. Csak már félő, hogy túl részeg vagyok hozzá. Gyere inkább választani valami talpalávalót. -  Élek ismét az óvatos javaslattal, és ha nincs más, akkor akár meg is indulhatunk a zenegéphez.
Nem számít, hogy mit választ, ahogy felhangzanak az első akkordok, egy hangos füttyel hívom magamra a publikum figyelmét. – Uraim, köszöntsék nagy lelkesedéssel a színpadon March-ot. Elhozza önöknek a tavaszt, a tomboló Júliusba. – a kis bevezető után a pult felé biccentek Leenának. – Na? Mutasd meg hogy kell ezt csinálni.
Vissza az elejére Go down
Leena Furgitive
avatar
Új regisztrált

Avataron : Kate Beckinsale
Kor : 23

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Hétf. Aug. 08, 2016 11:46 pm
  

Mia & Lee

Szemöldökömet ívesen vonom fel, ahogy meghallom, hogy merre is dolgozik a kedves férjura. Ne hibáztassatok ha rögtön a mocskosabb fajta jut róluk eszembe, aki nem tisztesség útján tett szert vagyonra és hatalomra. De hát tudjátok, hogy miként szól a mondás: az első millióról ne kérdezz a többiről már szabad. Nem az én dolgom, hogy ki mily módon éli a világát, s amúgy is: az én világomnak is szüksége van politikusokra, hiszen ki lenne, aki megveszi a dél-amerikai drogbárótól, amit majd én később árulok? Vagyis árultam.
- Roppant izgalmas.
Nyílik egy pillanatra tágra pupilláim, ahogy unottan szívok a cigarettámból. Nem neki szól apró beszólásom, de hát… Az élet semelyik területéről sem a szép dolgokat nézem. S az ilyen munka… Hagyjuk inkább, ne menjünk bele. Mint már mondta: nekünk is szükségünk van ilyenekre.
- S erre mondják, hogy idős?
Nevetés kaparja torkomat, ahogy már mindkét szemöldökömet rá emelem, a füstöt pedig a feje felett engedem ki a plafon felé.
- Ajj, aranyom, ez egyáltalán nem nagy különbség. Majd akkor mondd ezt, ha olyannal fekszel össze, aki akár az apád is lehetne.
Éés, ismét bagoly mondja verébnek. Azonban engem nem érdekel, hogy mit mondanak a koráról. Mennyiszer fordultak meg utánunk, s fejtették ki, hogy csak a pénzéért járok össze vele. Csak a szemem forgattam s alkalomadtán kifejtettem nekik: egy kísérő mi másért? Nem egyszer szívsen elecseteltem volna, hogy milyen lepedőakrobata is, de egyelőre még tiszteletben tartottam személyét. Még akkor is, ha nem hiszem, hogy nagyon bánta volna.
- A fiataloknak nincs tapasztalatuk, de ez nem az ő hibájuk. Aki még nem tudja, hogy most merre nyúljon, pár év múlva belőle is remek partner lesz. S amúgy is. Néha nem árt egy kis vérfrissítés, minden téren. Jó, jó, az idősebbek, de szükségünk van a fiatalokban égő tűzre is.
Kacsintok Miara. Lassan körvonalazódhat benne, ha már nem mondtam volna elégszer: valóban komolyan gondolom, hogy a monogámia nem az erősségem. Ha az élet sok területéről még nincs is tapasztalatom – jesszus még csak nemrég lettem nagykorú – de legalább a férfiakról van. Hogy ribanc lennék? Igen.
- És jelenleg most mi után nyomozol?
Kérdezem immár kíváncsibban, ahogy kihúzom magam. Naná, hogy ez már jobban érdekel. Ez már olyan terep, ami engem is érinthet, s minden információért most hálás lennék. Nem tudom, hogy milyen városba jöttem, mennyire van elkanászodva. Milyen lehetőségeket tudnánk Vele kiaknázni itt.
- Mennyire vetette meg lábát a városba az irathamisítás?
Ezt sem lenne rossz tudni, lévén… Az én minden iratom hamis. De úgy már tizenöt éves korom óta. Az utolsó megjegyzésén, hogy nem csak rossz és jó ember létezik sejtelmesen elmosolyodok. Kíváncsi lennék, hogy milyen első benyomást tettem rá. S mit szólna, ha megtudná az igazat rólam.
- Az élet színes, nem egy húszas évekbeli film.
Mosolyodom kedvesen, hogy aztán fáradtan forgassam meg újra a szememet. Tudnám, hogy minek győzködök néha embereket. Persze én nem figyeltem, mi? Épp most támasztja alá az összes érvemet, melyet felsorakoztattam a házasság ellen.
A férje tartja vissza attól, hogy éljen. Idegesen húzom le az utolsó tequilát, hogy egy újabbat töltve azt is lehúzzam.
- Hülye vagy.
Mondom neki őszintén, s feltekintek rá.
- Kifogásokat gyártasz kifogások hátán. De hát, a te életed, úgy cseszed el, ahogy akarod.
Tárom szét végül tehetetlenül a karomat, ahogy lehuppanok a bárszékről.
- De megmutatom, hogy miként mulatnak a szingli csajok. – kacsintok rá, s áthajolva a pulton szólítom magunkhoz a fiúcskát. Pár pillanatnyi flört után, megkérem, hogy ugyan tegye már be nekem a Imany kedvelt slágerét.
- A pasik szívások. – szólok Miához enyhén részegen. Gyorsan húztam le azokat a feleseket, de kit érdekel most.
- Korlátozzuk életünket, szórakozásunkat, miért? Pár jó szexért? A pénzért?
Hangosan horkantok fel.
- De nem ma.
Mosolyodok el sejtelemesen és felmászok a pultra. Nem fogom őket egyből elkápráztatni. A klippből hamar megtanultam a táncot – lévén, hogy én is hasonlókat műveltem évekig. Nem volt nehéz dolgom, ahogy most sem. Csak a ritmust kell követni, érzékin.Vissza az elejére Go down
Mietta Kenway
avatar
Inaktív

Avataron : PB: Olivia Wilde
Kor : 30

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Csüt. Aug. 11, 2016 12:49 pm
  

-Félrészegen, idegennel munkámról nem beszélek, bocs. Az se biztos még, hogy cikket születik belőle, csak jó alaposan utána járok...holnaptól kezdve. Ma már meg ette a fene az egészet. – lehúzok én is még egy italt, pedig gyanús, hogy ezt nem kellett volna már. Mindegy. Be akartam rúgni,  hát küldetés teljesítve.
Megvonom a vállamat ami az irathamisítást illeti – Biztosan csak annyit tudni, hogy jelen van itt is. Hogy mennyire, arról gőzöm sincsen. – Ügyesen csinálja, hogy kérdez egy kicsit innen is-onnan is, így abszolút nem is gyanítom, hogy ő se a makulátlan előéletű vagy szándékú fajta. Naiv viszont – a látszat ellenére- én sem vagyok annyira, hogy minden indok nélkül alapos beszámolót locsogjak minden, a munkám kapcsán eddig felmerült témáról. A férjdolog az más volt. Éppen nyomorultul érzem magam a párom miatt, és leeresztettem a gőzt. Ezzel szemben a munka nem olyasmi, amit idegenekkel fogok megtárgyalni kocsmában, részegen.
Mikor megint a szemét forgatja, és megint a tudomásomra hozza, hogy szerinte én milyen rosszul látom a dolgokat, akkor azért már emlékeztetem arra is, hogy – Azt ugye tudod, hogy a világ nem csak a Te véleményedből áll meg a hülye emberekből, akik máshogy látják az életet? Fogadd el. – Mennyi lehet? Úgy 20? 25 még biztos nincs. Lehet, hogy sokat látott már, többet tapasztalt, mint a legtöbb ember, de nem érzem a létjogosultságát annak, hogy egy nálam jóval fiatalabb lány mondja meg hogyan kéne élnem. Húsz évesen még én is élveztem a figyelmet, gyakran váltottam a partnereimet, az ujjam köré csavartam akit akartam. Lehet, hogy még mindig meg van bennem ez a rész is, de már nem érdekel. Azt a korszakot lezártam magamban kábé a diplomaosztóm után, és szerintem ha nem ismerem meg a férjemet, akkor most is ugyanitt tartanék, csak valaki mással. Talán már gyereket is szültem volna.
Még mindig nem azt mondom, hogy rossz az, ahogy Leena látja az életet, csak immár kicsit zavaró, hogy ő a sajátjától eltérő véleményt -a látszat ellenére is- nyilvánvalóan nem fogad el. Különben nem hülyéz le, nem kezdi demonstrálni hogyan kell pasival flörtölni – hahó, mindenki tudja, hogy csak a fellépés a lényeg- és a pultra mászás előtt is odaszól, hogyan mulatnak a szinglik, és a pénz, a szex mind csak eszköz meg hatalom a férfi kezében.
Ami engem illet, a pénzt én is leszarom. A szex sem az elsődleges –bár nagyon fontos-. De szingli, pontosabban ILYEN szingli többé nem akarok lenni.
Megváltoztam.
Hogy jó, vagy rossz irányba, az ki-ki maga döntse el, én köszönöm, jól vagyok. Jól leszek. Amint rendbe hoztam a házasságomat.
Amíg Leena táncolni kezd a pulton, én eltelve az új elhatározással fizetek és távozok. Ki kell aludni a piát. Tikk-takk.

//Köszönöm a játékot! <3 Élmény volt Leena szemén át látni a világot!       //
Vissza az elejére Go down
Leena Furgitive
avatar
Új regisztrált

Avataron : Kate Beckinsale
Kor : 23

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Csüt. Aug. 11, 2016 6:49 pm
  

Mia & Lee

- Érthető. - vonom meg a vállamat válaszán. Valójában tényleg, azonban egy próbát megért. De azt legalább már tudom, hogy itt is dívik az alvilág. Napok óta az első jó hír a városról. Talán mégsem kell tisztességes munkát keresnem majd.
Azonban beszélgetésünk fonala visszakanyarodik a házassághoz. Emlékeztek, amikor megkértem, hogy fogjon vissza, és ne engedje h véleményemet kifejtsem? Na, ezt azért tettem. Néha képes vagyok a végletekig elmenni, viszont csak a tapasztalat beszél belőlem. Láttam, hogy a házasság mit tud művelni az emberrel, láttam ennek az árnyoldalát. A sok síró, rívó ember, akik azért jöttek el a bárba, hogy leigyák magukat. Akik azért vettek drogot, hogy könnyítsék a hétköznapok fájdalmait. Akik azért fizettek kurvát, mert már unták a monotonitást, mely a házasságuk adott neki. S még kérditek ezek után, hogy megkérdezem, hogy mi értelme az egésznek.
Lehúzok még egy felesnyi tequilát s csak kedvesen mosolygok rá.
- Én elfogadom. Valakinek, valahol biztos szép lehet a házassága, azonban ez a társadalom csak töredék részére igaz. Erre majd emlékezz. A legtöbb minden, amit látsz az csak egy máz. Az almáról sem mondod meg, hogy romlott és kukacok lakják, csak a kinézete miatt. Értesz? S oknyomozóként épp neked kéne ezt tudni. Ha elfogadsz egy tanácsot: mindig nézz a dolgok mögé, s meglátod, hogy világunk rothadandó és minden szépet elront a sötétség és a bűn.
Kacsintok még rá. Beszélgetésünk ezzel véget ér, én felmászok a bárra, mire ő kimegy a bárból. Nem maradok sokáig. Feltekintek a plafonra, s eszembe jut, hogy most milyen lenne, ha itt lenne Lexi. Remegő mosoly húzódik ajkaimra. Leszállva a pultról fogom nyakon az üveget. A pultos felé egy csókot küldök és kilibbennek az ajtón. Támolyogva indulok haza, nagyokat húzva az üvegből. Megyek Hozzá. A gondolattól egy újabb nagy kortyot iszok.
Vissza az elejére Go down
Admin
avatar
Admin

Avataron : Mr. Hunnam | Dornan | Mitchell
Kor : 167

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Csüt. Aug. 11, 2016 7:06 pm
  

játék végeVissza az elejére Go down
Cassius Westbrook
avatar
Polgárság

Avataron : Matt Bomer
Kor : 30

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Kedd Aug. 30, 2016 4:55 pm
  

Leena & Cass

- Bocs, Jesse, ma nem. Semmi kedvem nincs verekedni perpillanat.
Azzal együtt rakom le a telefont, és vágom be a zsebembe, majd pedig már intek is a pultosnak, hogy kérhessek valamit. Egy kis tequila sosem árt meg. Mondjuk most inkább az van a terveim közt, hogy ebből a „kicsiből” sok legyen. Rég volt már, hogy úgy Isten igazából sikerült leinnom magamat a sárga földig, ma pedig azzal jöttem, hogy nem érdekel, mennyibe fog kerülni, ma inni fogok. Bár sokkal jobb lenne egy társasággal, de mifene, egyedül is megoldom. Most amúgy is harc van este, szóval sokan nem is érhetőek el, és ki tudja, hányan sajnálkoznak, hogy most én nem tudok akarok ott lenni. Most van félretett pénzem, munka pedig harc előtti két napban, és utána való… gyógyulási ideig nincsen. Jó azért, hogy pont egy ilyen alak gondolta, hogy kisegít legalább egy alibi-munkával.
Harmadik tequilámon vagyok túl, mikor meglátok egy egyedül ücsörgő csajszit nem messze tőlem, aki szintén iszogatni jött le láthatóan. Tudom, hogy azért jöttem elsősorban, hogy leigyam magam, de sosincs ellenemre, ha kicsit változik a program. Aztán meg majd meglátjuk, hova fog még alakulni az este. Szóval… miért is ne? Felállok a székemről, és arrébb szambázok, a leányzó közelébe.
- Esetleg meghívhatlak néhány italra? Társaságban mégiscsak jobb berúgni, nem gondolod?
Lényegtelen, mit válaszol, mert a pultostól két feles tequilát kérek, amiből az egyiket odatolom a lányhoz, hacsak maga a pultos nem rakta le oda már egyből. Már emelem is fel a poharamat egy koccintásra.
- Minek köszönhető, hogy egy ilyen csinos leányzó egyedül iszogat egy… nos, itt.
Különösebben nincs ezzel a hellyel semmi bajom, olyan so-so. Vannak esték, mikor teljesen kulturált, és semmi gebasz nincs, viszont olyan is megesik, mikor… a színvonal a béka segge alatt van. Este van már, de még éjfélt nem ütött az óra, szóval hosszú még az éjszaka, azt is mondhatjuk. Bármi megeshet.
Vissza az elejére Go down
Leena Furgitive
avatar
Új regisztrált

Avataron : Kate Beckinsale
Kor : 23

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Kedd Aug. 30, 2016 6:47 pm
  

Cassius & Leena

A legutóbb is jót mulattam ebben a bárban. Igaz a partnerem igen hamar lelépett. Rendben, elhiszem, néha túl vehemens vagyok, ha a házasságról van szó. Nem vagyok híve és ha tehetném a világ összes emberét lebeszélném róla. A legtöbbnek ugyan az a vége: megunják egymást a felek. A jobbik esetben szépen elválnak és élik tovább életüket, a rosszabbik esetben valami idióta, társadalmi kényszer miatt együtt maradnak és csalják a másikat. És ennek a két lehetőségnek az ezernyi változata van még.
Mh, elkalandoztam, az az érzésem. Térjünk vissza a lényeghez: jó ez a hely, s legutóbb is jót mulattam. Habár a tequilából most egy időre elegem van, de még mindig elég sűrűn nézek a pohár aljára.
Mondvacsinált gondjaim nem oldódtak meg. Még mindig nem tudom, hogy mit kezdjek magammal Lexi nélkül és az Ő jelenléte sem épp ösztönöz.
Egy Martinit kérek, melyet a legutóbbi pultos fiú ki is hoz talpas pohárba egy olívabogyóval ízesítve.
- Sajnálom, ma nem fogok táncolni.
Mosolyodok rá. Naná, hogy értem a hátsó szándékot. Komótosan gyújtok rá egy szál cigarettára. A füstöt a plafon felé fújom ki lassan. Ujjaimmal a pulton dobolok, s a szemközti falat bámulom. Mindaddig, amíg meg nem talál egy alak. Szemem sarkából nézek csak rá, tudatomig szavai nehezen jutnak el. Persze, ő is mi mást akar?
- Drágám, a legutóbb fene mód berúgtam, és azért táncikáltam a pulton. De van egy rossz hírem. Nem vagyok kurva, szóval kopj le.
Közlöm enyhe gúnnyal a hangomban. Látom a fickó arcán, hogy nem tetszik szavaim. Nem zavartatom magam, és ő is lassan elfolyik mellőlem.
De alig telik bele pár perc, máris jön egy másik fickó.
Sóhajtva tekintek rá, de meglepetésemre, nem az ágyába akar invitálni.
- Persze, miért ne?
Vonom meg a vállam költői kérdésem után.
- A legutóbbi berúgó partnerem eltűnt mint a kámfor, miután eldiskuráltunk aktuális lelki problémáinkon. Neked mi okod a berúgásra?
Kíváncsiskodok rögtön. Talán a fickó még jó is lesz arra, hogy mások ne akarjanak hozzám jönni. Valahogy a mai nap folyamán nincs kedvem a legtöbb egysejtű idiótához, kit csak hátán hord a föld.
- Egyszer jót szórakoztam itt. Miért, mi a baj a hellyel?
Koccintom poharam az övének s nem is várva tovább húzom le gyorsan az itókámat. Arcom enyhe fintorba fordul.
Tequila.
- Még jó, hogy nem akartam egyelőre több ilyet inni.Vissza az elejére Go down
Cassius Westbrook
avatar
Polgárság

Avataron : Matt Bomer
Kor : 30

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Kedd Aug. 30, 2016 8:11 pm
  

- Hm… nem kell nekem különösebb ok a berúgásra.
Vonok vállat. Egyáltalán nem hazudok, volt már rá példa korábban, hogy éppen sétáltam az utcákon, vagy valami, majd megláttam egy bárt, és úgy voltam vele: miért is ne? Ha valaki rákérdez bárminél is nálam, hogy „miért”, a válaszom szinte mindig ugyanez szokott lenni. Na jó, ha fel vagyok cseszve, akkor azért ott már megered a nyelvem, és mondom a magamét.
- De most kivételesen van rá. Nem kell nagy dologra gondolni, ami azt illeti. Rég volt már, hogy úgy rendesen berúgtam. Ma nem volt semmi más dolgom, a bukszám is tele, kedvem is volt jönni. A döntés hamar megszületett.
Nincsenek nekem ilyen világrengető problémáim, senki fontos számomra nem halt meg, pénzem van, élvezem a munkám (mind a legálisat, mind az illegálisat), és úgy összességében: az életet. 7 évet húztam le a kóterban, abból egyelőre elég volt. Na meg annyi balhéban veszek részt, hogy bármikor visszakerülhetek oda. Persze, azért odafigyelek arra, hogyha lehet, erre ne kerüljön sor, de ha mégis ez van nekem megírva… nos, legalább addig ne unatkozzak.
- Az, mint az összes többi kocsmával. Néha jó hely, mikor nincsenek itt az elvetemült részeg, perverz disznók, de máskor meg egyszerűbb fogni magadat, és kisétálni. Hogy ez a mostani milyen est lesz… nos, még csak most kezdődik, szóval úgy vélem, meglátjuk.
Nézek körbe a helységben, majd tekintetem visszatér a lányra.
- Rossz emlékek?
Arcomra széles mosoly húzódik, ahogy a tequiláról kérdezek. Az enyémet mindenesetre megiszom.
- Megiszom én, ha gondolod, és akkor rákérdezek: Milyen töményt kér a hölgy?
Ha tényleg ránézni sem bír, akkor magamhoz veszem azt is, és lehúzom. Nem fogom csak úgy elszedni előle, szóval csak akkor teszem meg ezt, mikor már biztosra vehetem, hogy nem kell neki.
- Cass vagyok.
Mivel nem kergetett el, így már egész jó kezdésnek vehetem ezt az egészet. Kezem felé nyújtom bemutatkozásom közben, várva, hogy ő is megtegye ugyanezt.
Vissza az elejére Go down
Leena Furgitive
avatar
Új regisztrált

Avataron : Kate Beckinsale
Kor : 23

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Kedd Aug. 30, 2016 11:19 pm
  

Cassius & Leena

- A tele lévő buksza mindig megfelelő indok az ivászatra.
Nevetem el magamat. Hát igen, ez tényleg megfelelő indok. Mi másért ülnék én is itt? A hotelem fizetik, talán még a ruháimat is, sőt mindent. Azt mondta, hogy bármi kell megveszi nekem, nem fogok mellette hiányt szenvedni. S habár akkor és ott kicsit negatívan álltam a dolgokhoz: pontosan tudja, hogy ki is használom az ilyen alkalmakat. Így maradt a megtakarításom, azt meg nem tudom másra elverni, mint piára. A drogra azért még nem adom a fejemet, habár nagyon csábít Lexi doboza.
- De ha számít: jól döntöttél. Ez legalább... - emelem fel a tequilás poharat. - Némi életkedvet is tud adni az embernek, még ha ideig óráig is.
Vigyorodom el. Most nekem sincs hiányom az életkedvből, legfeljebb néha-néha filozofikus hangulatba kerülök. Ijesztő, mert amióta ismerem egyre többször fordul velem elő ilyen. Fel sem tűnik, hogy milyen hatással van rám. Fejemet megrázom - s meglehet, hogy a mellettem ülő nem érti - nem most jött el az ideje, hogy újra Vele foglalkozzak.
- Elvetemült perverz disznók mindig vannak. Példának okáért, az ott.
Mutatok az előbb elzavart fickóra. Tömszli, szteroidoktól felpuffadt fickó. Szemei a dühtől fortyognak, látni rajta. Ahogy ott ül a pohár whiskyje felett, két kézzel markolássza és néha lopva erre pillant.
- Legfeljebb nem mindig bújik ki belőlük a kisördög. Bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy hamarosan elő fog belőle. Az ilyenek a visszautasítást sem honorálják.
Húzom el a számat egy pillanatra, majd tekintetemet visszaemelem a bár falára. S lám, most veszem észre, hogy az előbb megnyújtott nikotinszálam ott hever a hamutálba. Mint egy éhező úgy vetem rá magamat, és tüdőzöm le mélyen, hogy a füstöt újra a plafon felé eregessem ki. Majd lehúzom az italom.
- Emlékeim szerint a legutóbbi alkalomkor a csapos öccse vett egy üveggel. A pulton roptam egy gyors táncot, hálám jelélül, majd hazasétáltam. És ennyi rémlik. Meg az, hogy másnap az szörnyű volt az üres üveget meg úgy öleltem, mint egy gyerek a plüssmackóját.
Borzongok meg újra az emlékek hatására. Förtelmes egy este volt s emlékszem, hogy még fel is keltetettem, hogy elújságoljam... De mit is? Fogalmam sincs, hogy mit beszélgettem Vele akkor.
- Martinit. Rázva, nem keverve.
Kacsintok a férfira, ha már volt olyan előzékeny és megkérdi, hogy mit iszok. Bár a tequila ízét már nem fogom kimosni a számból egy darabig, attól a titkos ügynökök itala jobban esne.
- Lee.
Nyújtom felé kezemet, s erősen szorítom meg: mint mindenkinél.
- Törzshelyed talán a hely, hogy így ismered? Bevallom máshol még nem is jártam a városba, csak itt.
Vissza az elejére Go down
Cassius Westbrook
avatar
Polgárság

Avataron : Matt Bomer
Kor : 30

TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
Szer. Szept. 07, 2016 2:40 pm
  

- Ez szerintem a legtöbb töményre igaz. De túl megyek, a nagyobb alkoholtartalmú italokat is vegyük még hozzájuk.
Mondom neki arcomon egy vigyorral. Azt is hozzátehettem volna még, hogy a mérték is számít, de nem igazán tűnik olyannak a leányzó, aki ne tudna ilyen alapvető dolgokat. És ezzel nem is azt próbálom mondani, hogy iszákos, de mégiscsak egyedül van egy bárban, és második fajta piát tartja már a kezében.
Mikor felmerülnek a perverz disznók, és egy csávóra mutat, akkor fejemet arra fordítom. Nem kis sunyin, ahogy ilyenkor gondolom illene, hanem majdhogynem meg is fordulok a székemen. Figyelem, ahogy néha-néha felénk néz, de egyelőre csak ennyi. Ahogy kinéz, és a pohara tartalmát figyelve valószínűleg már ivott már, hogy mennyit, na azt már nem tudom.
- Ha ez nyugtat, nekem van időm, elkergetem, ha a szükség úgy hozza. Hacsak te előbb nem kergetsz el engem.
Nem fogok daliás herceget játszani, vagy hőst játszani, egyszerűen csak ki nem állhatom az ilyen elvetemült állatokat, akik, ahogy a lány mondta, a visszautasítás miatt képesek olyan dolgokat tenni, amit… nos, amúgy is megtennének, de így legalább tudják magukat nyugtatni, hogy volt rá okuk is. Az, hogy valakik bunyót kezdeményeznek egy kocsmában, férfi-férfi ellen, az teljesen más kérdés. Azt én is szoktam. De főként csak kedvtelésből.
- Mekkora üveg volt az, hogy ennyire durván kikészített?
Tudnék én is mesélni egy-két macskajajomról… voltak a lány által elmesélthez hasonlók is már, de ennél durvább is, mikor konkrétan harmadnap is éreztem még a hatását.
Amint elmondja, arcomon továbbra is azzal a tipikus féloldalas mosollyal kérem ki az italt, magamnak pedig kérek még a tequilából. Lee kézszorítása erős, ebből merem azt következtetni, hogy annyira nem porcelánbaba, mint néhány az ő korában levő hölgyemény. Nem tudom, hány éves, csak körülbelül tippelem meg.
- Hogy a törzshelyem? Nem, egyáltalán nem. De ide is szoktam járni esetenként, nem tagadom.
Vonok vállat, aztán ha kihozták a tequilát, akkor már húzom is lefele az egyiket.
- Ez volt a legrosszabb másnapod, vagy volt durvább is?
Vissza az elejére Go down
Sponsored content


TémanyitásTárgy: Re: Pult (S. R. Bar)
  

Vissza az elejére Go down
Pult (S. R. Bar)
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Seattleites :: Játéktér :: 
Seattle
 :: 
Város
 :: 
Belváros
 :: 
Some Random Bar
-
Ugrás: