HomeHome  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share|

Kerthelyiség (S. R. Bar)

Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
Admin
avatar
Admin

Avataron : Mr. Hunnam | Dornan | Mitchell
Kor : 167

TémanyitásTárgy: Kerthelyiség (S. R. Bar)
Hétf. Júl. 25, 2016 5:21 pm
  

First topic message reminder :

Vissza az elejére Go down

Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Kerthelyiség (S. R. Bar)
Hétf. Aug. 28, 2017 7:00 pm
  

Érdeklődéssel pillantok rá, majd bólintok.
- Az életrajz-kutatója is az. Ám szeretem az ismereteket gyarapítani, így, ha egy kollegáját tudja javasolni, örömmel veszem, köszönöm.
Az ismereteket kapcsolatok útján szereztem be, az elején volt nehezebb kilincselni, szerencsére a múltam is segített abban, hogy kellően neki tudjak lendülni, voltak, akik nem szakították meg velem a kapcsolatot.
- Köszönöm, kedves Elizabeth – hiába a teljes nevet mondom ki, kellő zöngésséggel ejtem ki ahhoz, hogy baráti színezetet kapjon. – A John megfelel – biccentek.
- Értem – bólintok ismét, s várakozó testhelyzetet veszek fel, amiben kellő figyelem és tisztelet van. Sem nyomást, sem sürgetést nem jelezek, de kíváncsi vagyok a válaszára.
- Honnan érzi, miből gondolja, veszi úgy, hogy nem sikerült? Nem hiszem, hogy az agyukra menne vele, ahhoz jóval edzettebbek – nevetek fel kellemesen. Furcsa, hogy nagyon sokan ledegradálják magukat, hogy mások agyára mennek, nem kedvelik őket és hasonlók. Eltolom a szakembert magamból és tovább figyelek Elizabeth szavaira.
- Miért szeret a végére járni? Mi az, ami a tökéletes válasz felé hajtja?
Beleiszok a kávémba, ízlelgetem, mint ahogy Elizabeth szavait is forgatom a fejemben.
- A szemeiből is sugárzik – mosolyodom el, rámutatva. - Módszereket, nézőpontokat, megközelítést vált ilyenkor, vagy mi az, ami a megoldás felé viszi? – aztán tudva, hogy ez faggatózásnak, vallatásnak is kezdhet beindulni, hozzáteszem a magam élményét is.
- Amit mondott, az én esetemben a karakterekkel és kapcsolataik alakulásával van így. Hogyan vonzódnak egymáshoz, hogyan taszítják egymást, van-e átmenet a két véglet között, mi működik közöttük, amikor együtt vannak. Néha csak mozog halványan a háttérben valami, s megkocogtatva pattan csak elő, hogy mi is az, ami a kapcsolatukra, vagy önmagukra jellemző.
Most már kellő beszélgetés után vagyunk, hogy átváltsak az ő kulcsszavaira, s érzékelhetően a mozgás az, ami az ő mozgatórugója. Gyakorlottan kezdem el magam is a szókincs felé fordítani, noha saját szókészletem alapja egészen más.
Vissza az elejére Go down
Elizabeth King
avatar
Igazság- és hadügy

Avataron : Rose Byrne
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Re: Kerthelyiség (S. R. Bar)
Vas. Szept. 10, 2017 7:39 pm
  

- Rendben, nagyon szívesen! – biccentettem, barátságosan mosolyogva a férfira. – Majd megérdeklődöm tőle, hogy hajlandó lenne-e beszélni önnel, de azért megadom a telefonszámát is. – nem gondoltam, hogy probléma lenne ezzel, de mindenképpen úgy ítéltem meg, hogy így lesz tisztább a dolog. Szívesen segítettem, és ha már én annyira nem is voltam otthon ebben a témában, John munkáját más módon is segíthettem, mint a saját tapasztalataim ecsetelésével.
- Rendben, John! – ízlelgettem az egészen hétköznapinak tűnő nevet, ám az nyilvánvaló volt, hogy sokszor az ilyenek nem hétköznapi embereket takarnak. Szerettem azt gondolni, hogy az én esetemben sincs ez másként. Főleg, hogy sokan tényleg különösnek, már-már különcnek tartottak a választott munkám miatt. Nem látták át, hogy mi motivál, így meg tényleg furcsa lehetett. Nem sokszor bocsátkoztam magyarázkodásba, csak ha valakit valóban érdekeltek a miértek.
- Amíg nem derítem ki, hogy ki volt az illető, hogyan halt meg, mivel ölték meg, és még sorolhatnám. Amikor megvan minden információ, akkor érzem sikeresnek a munkám, de amíg ezeknek híján vagyok, addig nem adom fel. – magyaráztam, megválaszolva tőlem telhetően a kérdést. - Ez nagyon kedves tőled! – nevettem el magam a naivitásán. – De nem túl edzettek, hidd el nekem! Nem restek közölni is velem, hogy elegük van belőlem, és üljek meg a fenekemen! – és ez tényleg így volt, nem csupán túlzásból mondtam azt, amit. Sokszor bizonyára tényleg bosszantó voltam, főleg most, hogy még belső vizsgálatot is akartam, mert egy rendőrre gyanakodtam a merényletem kapcsán is.
- Nos, talán szentimentálisan hangzik, de azért választottam ezt a szakterületet, mert sokan jelöletlen sírban vannak. Azért választottam azt, hogy a halállal fogok foglalkozni, mert szeretnék ezeknek az embereknek megnyugvást adni. Rám általában akkor van szükség, amikor már olyan állapotban van a tetem, hogy nem lehet azonosítani. Én arcot, nevet, múltat adok nekik. Segítek a családjuknak, hogy békét találhassanak, hogy eltemessék azt, akit szerettek. Ez az, ami hajt egy-egy ügy megoldása felé. Én ilyen formában segítek az élőknek feldolgozni azt, ami feldolgozhatatlan. Sokszor már az is megnyugvást ad, ha bizonyosságot szereznek valamiről. Akár veszteség, akár az, hogy a hozzátartozójuk talán még életben van, mert nem őt találtuk meg. – fejtettem ki a gondolataimat. Igen, ezek voltak azok, amiket csakis akkor hangoztattam, ha valakit tényleg érdekelt a válaszom, és nem csak megszokásból érdeklődött a munkám iránt.
- Igen. Próbálom többféle irányból megközelíteni a dolgokat, és bízni abban, hogy talán rájövök a válaszra. Talán akkor, amikor már majdnem feladtam, és nem is számítok rá. Hirtelen csak úgy bekattan! – közben csettintettem egyet az ujjaimmal, mintha tényleg csak ilyen egyszerűen menne az egész.
- Még sosem próbáltam könyvet írni, legalábbis kötetlenebb témában nem. – publikálni persze szoktam, de érdekelt, hogyan viszi a cselekményt, hogyan találja ki a szereplőket.
Vissza az elejére Go down
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Kerthelyiség (S. R. Bar)
Szer. Szept. 13, 2017 9:27 pm
  

- Köszönöm – ha nem jön össze, a szándékot és a segítséget akkor is meg fogom köszönni, s számon tartani. Elvégre szívességet kértem.
A kihagyott kérdést megjegyzem, még vissza fogok rá kanyarodni, mert nagyon fontosnak tartom a sikereket és a kudarcokat is. Hiszen a gyerek is ezerszer taknyol orra, mire megtanul járni. Megtudja, hogyan nem lehet járni, egészen addig, míg meg nem tapasztalja, hogyan igen.
A válaszra viszont kicsit bizalmasan hajolok előre, az asztal szélének támasztva az egyik alkarom, s cinkos pajkossággal nézek rá.
- Gondolkodott már azon, hogy lecseréli őket? – aztán vissza kiegyenesedek, mert ha nem akar erre válaszolni, szintén nem fogok visszatérni rá.
Érdeklődő csendességgel figyelem a szavait, a mimikáját, ha gesztikulál, azt is. Információkat gyűjtök, s nem csak verbálisan. S önkéntelenül a sógorom jut eszembe. Még mindig nem tudni, valóban meghalt-e, semmi nem került elő róla, tőle, belőle.
- Mert szeretnék tudni, hogy lezárhassák és tovább léphessenek az életükben – bólintok. Talán kegyetlennek és hidegnek tűnhetnek szavaim, de magam is tudom, milyen a feszült várakozás, a hiábavaló, örökké tartó remény és gyötrelem, hogy talán mégsem halt meg.
- Volt már, hogy ezzel tudta csak feldolgozni a család a megbocsátást? Mert, gondolom, azzal, hogy beazonosította a testet, a maradványokat, a halál oka is kiderül általában.
Aztán elgondolkodva tekintek rá.
- Mitől tartja ezt szentimentálisnak?
Ah, a kérdésemen csiszolok, mert túl egyszerű választ kaptam.
- Például? Hogyan közelíti meg a dolgokat? Mesélne egy ilyen majdnem feladta, aztán csak úgy bekattant esetéről? Persze, amit és amennyit lehet – tartom fel a kezem kicsit, jelezve, hogy tisztában vagyok a titoktartási előírásokkal. Van nekem is mikről hallgatnom, a kezelések során kapott információkból már elég gazdag lehetnék.
- S feltette már magának gondolatban a kérdést, hogy neki is ülhetne, kipróbálni? – érdeklődöm őszintén. – Kellemes társalgó, s élvezet hallgatni a szavait – erősítem meg saját gondolataim.
Vissza az elejére Go down
Admin
avatar
Admin

Avataron : Mr. Hunnam | Dornan | Mitchell
Kor : 167

TémanyitásTárgy: Re: Kerthelyiség (S. R. Bar)
Vas. Dec. 24, 2017 8:06 pm
  

játék vége


Quentin :: Franklin :: Raymond
Vissza az elejére Go down
Sponsored content


TémanyitásTárgy: Re: Kerthelyiség (S. R. Bar)
  

Vissza az elejére Go down
Kerthelyiség (S. R. Bar)
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Seattleites :: Játéktér :: 
Seattle
 :: 
Város
 :: 
Belváros
 :: 
Some Random Bar
-
Ugrás: