HomeHome  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share|

Laboratórium

Admin
avatar
Admin

Avataron : J. Falahee | J. Coleman | C. Wood
Kor : 168

TémanyitásTárgy: Laboratórium
Pént. Szept. 02, 2016 12:00 pm
  Leander :: Jackie :: Dwayne
Vissza az elejére Go down
Eva C. Sterling
avatar
Igazság- és hadügy

Avataron : Scarlett Johannson
Kor : 32

TémanyitásTárgy: Re: Laboratórium
Pént. Szept. 23, 2016 9:00 pm
  

Drina Burroughs, avagy beszélgessünk a bátyádról!

Udvariasan kopogok a labor ajtaján, és türelmesen kivárom, amíg valaki beereszt. Illetve nem is valaki, mert tudom, hogy ebben a szent pillanatban csupán egyetlen nő tartózkodik odabent, mégpedig az, akivel nekem beszédem van. Semmi rosszra nem kell gondolni, ezúttal valóban beszédről van szó és semmi többről. Rég rossz világ lenne, ha békés rendőrségi labortechnikusokat kellene likvidálnom központi parancsra. Mondjuk ezzel a kijelentéssel annyi sántít, hogy szerintem tényleg illik a "rossz világ" jelzős szerkezet arra, ami körülöttem tobzódik, de lehet ezt még fokozni sokat, aminek annyira nem örülnék. Kicsit örülök, hogy mostanában szinte nyugim van, ha nem számítom a félresikló gyógyszerezések miatti hülye álmaimat (még mindig nem ocsúdtam fel a múltkoriból, főleg, hogy élőben is szembetalálkoztam egyik szereplőjével), meg az idegesítő pszichiáteri nyaggatást, meg azt a szesz-szagú ügyészt... témánál is vagyok.
Megjelenésem mindenestül professzionalitást tükröz, a mellkasomon fityeg az épületben kötelező vendégkitűző, öltözékem sötét kiskosztüm, mérsékelten magas sarkú bokacsizma (olyan, amiben még kényelmesen lehet futni), tojásfehér blúz, és szolid kis gyöngysor a nyakamban. Kezemben pedig seszínű A/4-es boríték. Filmvásznon is mutogathatnának, mint a megtestesült Dögunalmas Amerikai Átlagirodistanő. Na jó, leszámítva a pisztolyt a derekamon, de az is szabványos, megfelel a rendőri körökben dívó előírásoknak. Ugyanez nem mondható el a hátamon pihenő, a magas nyakú blúz és a hajam által takart machetéről, de ami nem látszik, az nem is fáj. Az épület bejáratánál a biztonsági ellenőrzés még mindig nem barátom, de még mindig van engedélyem mindenre, szóval bárhogy szerettek volna a fiúk belém kötni, nem sikerült, és hozhattam a stukit meg a bozótvágót is. Cserébe most a csuklókések maradtak otthon, hadd örüljenek.
Ha beljebb kerültem az ajtón, kezet nyúkjtok a nőnek, még mindig az udvariasság jegyében. - Jó napot kívánok, Eva Sterling vagyok. A Fort Lawtonból küldtek át, egy sürgős mintával - magyarázom a bizonyítványom ittlétem okát, szolid kis mosollyal. Ha engedi, akkor az asztalra borítom a nálam lévő cuccokat: a papír öleléséből egy fiolányi vérminta és egy meghatalmazás hullik ki. Utóbbi rendkívül hivatalosnak és szabályosnak néz ki - nem csoda, magam hamisítottam kreáltam, és nem vagyok teljesen kezdő. - Azt mondták, várjam meg az eredményt. Az alany vércsoportjára kíváncsiak, és persze már tegnapra kellene nekik. De valamiért csak az - hangsúlyozom, annak nem örülnék, ha elkezdené a vérminta egyéb specifikumait is megkukkolni, lévén a saját vénámat csapoltam meg annak érdekében, hogy most itt legyek egy hihető alibivel, és nem lenne ildomos, ha egy egyszerű laboráns az én speciális kémiai összetételem fölött merengene. Legalábbis az ő egészségének lehet, hogy nem tenne jót. Beszéd közben alaposan szemügyre veszem a nőt, felmérem amit a kinézete a sugall, a gesztusait, kisugárzását, úgy általában minden információt, amit le tudok szűrni vele kapcsolatban.
Vissza az elejére Go down
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Laboratórium
Szomb. Dec. 17, 2016 5:49 pm
  

Meglepődök, amikor engem keresnek, mert általában nem szoktak. A laborban ugyebár nem csak én dolgozom, hanem rajtam kívül még rengetegen, így pedig amikor kiderült, hogy egy hölgy nekem adna át valami mintákat, kissé zavarban, kissé meglepetten, de azért kivánszorgom a saját kis részemből és amint kezet nyújt, úgy én is hasonlóan teszek.
- Üdvözlöm, én meg Drina Burroughs. Rendben, adja csak ide. – nekem aztán a kutya nem szólt, hogy valaki valamilyen mintával fog érkezni, arról meg pláne nem, ahol a bátyám is dolgozik. Mert hát ugyebár ilyen helyeken, és amúgy sem, nem titok, hogy testvérek vagyunk, épp elégszer világították az egész családot ahhoz, hogy tökéletes térképet kapjanak a delikvensek a családfánkról, már akik foglalkoztatnak minket.
Átveszem a kapott anyagot és kinyitom, de ráncolódó homokkal nem értem, hogy miért is éppen én kapom ezeket a mintákat, amikor egy kukkot sem értek hozzájuk.
- Értem.. bár igazság szerint erre én nem fogok tudni választ adni, mert nem vagyok orvos, hogy vérmintákat teszteljek.. Biztos, hogy hozzám küldték? Én ugyanis ballisztikával foglalkozom, ahhoz értek. – ráncolom a szemöldököm, a mintát, meg persze a hivatalos papírokat tartva a kezemben és még mindig kissé értetlenül állva az egész helyzet előtt.
- Viszont itt van a kolléga, akinek ez a profilja, ha gondolja, átadhatom neki a mintát. – a lehető legnagyobb kedvességgel és udvariassággal ajánlom fel a dolgot, bízva abban, hogy elfogadja és így majd a segítségére lehetek valamiféleképpen. Megcsinálnám magam is, ha éppenséggel tudnám, de sajnos, vagy sem, a képesítésem nem alkalmas arra,  hogy vércsoportot határozzak meg. A biológia nem igazán az én asztalom, sosem volt, viszont a fizika az már egészen már dolog, azt mindig is szerettem, értettem és érdekelt, ennek köszönhetően vagyok ott, ahol és csinálom azt, ami magam dolga.
- Megvárja? – ha sürgős, akkor feltételezem, de természetesen nem tudhatom, hogy miként is gondolta az egészet intézni vagy mennyi időt szándékozik itt a laborok szintjén eltölteni.
Vissza az elejére Go down
Eva C. Sterling
avatar
Igazság- és hadügy

Avataron : Scarlett Johannson
Kor : 32

TémanyitásTárgy: Re: Laboratórium
Csüt. Dec. 29, 2016 11:52 pm
  

(Időpont kb. november vége?)

Pillanatokon belül kiderül, micsoda baklövés volt név szerint a nőhöz jönni anélkül, hogy pontosan tudnám, mi a szakterülete. Hát, így jár, aki nem végzi el a házi feladatot időben... csakis magamat okolhatom, senki mást. De valljuk be, így sem éppen az etikusság mintaképe, hogy az ügyészem hátterét lenyomoztam. Örülhetek, hogy nyomlaboros húga van, és nem például pék. Bár, egy pékségben is lehetne ismerkedni, de onnan sokkal inkább kilógnék, mint innen. A rendőrség a katonasághoz végtére valahogy úgy viszonyul, mint szoftpornó a rendeshez, aki utóbbiban otthonos, az az előbbivel gond nélkül boldogul. Bár ezt a nem feltétlenül szerencsés analógiát valószínűleg nem fogom fennhangon mondogatni az egyenruhás kollégáknak egyik oldalon sem.
A bemutatkozás legalább gebasz nélkül lezajlik, apró örömök az életben, és inkább eltekintek attól, milyen elcseszett szitu lenne az, amiben már itt félresiklik minden. - Burroughs? Van egy kollégánk a jogi osztályon, szintén ezzel a névvel, rokonok netán? - érdeklődöm, és én magam émelyítően édesnek hallom hangomat, de feltehetően csak azért, mert nem éppen ahhoz vagyok szokva, hogy kedves-barátságos lennék bárkivel. Remélem, hogy azért. Az emberi kapcsolatok még mindig nem erősségem.
- Valaki biztos benézett valamit - vonok vállat nyeglén, mintha mit sem érdekelne, mert azt mégse mondhatom, hogy hupszika, ezt elrontottam. - Megköszönném, ha le lehetne futtatni azt a tesztet. A főnököm biztos kiakadna, ha eredmény nélkül mennék vissza. Ballisztika? Érdekesen hangzik - mosolygok lelkesen. - Netán maga is szeret lőni, vagy csak mások munkájával szembesül? - Későn jövök rá, hogy bölcsebb lett volna arról faggatni, mit is művel pontosan, hiszen egy átlag irodista, amilyennek most kinézem, feltehetően azt sem tudja, eszik vagy isszák a ballisztikát. Maximum annyira ért hozzá, amennyire a tévés krimikből kiművelődhet. Bár, ha jobban belegondolok, én sem mélyedtem el soha ebben a tudományágban, ahogy a laboránsok semmilyen területében sem. Én terepen vagyok pöpec, nem fehér köpenyben. - Nem bánja, ha leülök itt? - keresek magamnak egy helyet, és lecsüccsenek, szoknya lesimít, lábak keresztbe, amíg ő felhajtja a kollégáját, amíg hátat fordít nekem, addig kissé idegesen pislogok arra. Számítok az emberi lustaságra. Számítok rá, hogy tényleg nem kezdenek vizsgálódni, megelégednek a vércsoport kimutatásával. Mire visszaér, nagyjából készen állok a további udvariasan semmitmondó beszédtémával. - Szörnyű ez az év végi hajtás. Itt is rémálomba illő a papírmunka mennyisége? - Panaszkodni tapasztalatom szerint szinte mindenki szeret, én pedig addig is gyűjtögethetem majd az információmorzsákat a nőről.

//Megkésett és rövid, de lesz ez jobb is, ígérem Smile//
Vissza az elejére Go down
Vendég
avatar


TémanyitásTárgy: Re: Laboratórium
Vas. Jan. 15, 2017 12:29 pm
  

A jogi osztályon tevékenykedő, ugyanazon vezetéknévre hallgató személy említése már alapvetően mosolyt csal az egyébként is derűssé váló pofimra.
- Igen, a testvérem. Ismerik egymást? – nem titok és amúgy sem rohangálnak ilyen névvel sokan, főleg nem ügyészségi és labortechnikai körökben. A véletlen tehát nem véletlen ebben az esetben.
- Értem, akkor egy perc türelmet kérek és máris szólok, hogy küldjenek ide valakit. Azt hiszem megoldható lesz, hogy eredménnyel térjen vissza és ne anélkül. Tényleg csak egy pillanat. – mutatom fel az ujjamat, jelezve, hogy némi időt kérek és a belső, vezetékes telefon után nyúlok, hogy a megfelelő melléket megnyomva csörögjem fel a kollégát, aki sokkal kompatibilisebb nálam a vérminták területén.
- Helló, itt Burroughs. Fel tudnátok küldeni valakit a fogadótérbe? Van itt egy hölgy, Eva Sterling a Fort Lawtonból, vérmintát hozott várcsoport tesztelésre, de tévedésből hozzám irányították. Aham. Köszi. – gyorsan megvagyok a hívással, már csak a munkatársam érkezése van hátra és mindenki folytathatja a dolgát a maga menetében.
- Azt ígérték pár perc és érkezik valaki. – adok rövid tájékoztatást és hát részemről igazából ennyi is lenne a találkozó, hiszen nem engem keresett, amikor megakaszt a kérdésével.
- Oh, igen-igen, ballisztika. – viszonozom a mosolygását, nem esik nehezemre.
- Azt hiszem elengedhetetlen a szakmámban, hogy kedveljünk magunk is lőni, gyakran szükséges modelleznünk. – ráncolom kicsit a szemöldökeimet. Nem rémlik, hogy találkoztam volna valaha is olyan ballisztikussal, aki ne szeretett volna lőni vagy a fegyvereket. Ez nem egy büfé szakma, aki nem szereti, az nem végzi el a hozzá szükséges tanulmányokat és sosem fogja űzni.
- Egyáltalán nem, foglaljon csak helyet nyugodtan. – intek az elfoglalható székek sorára, ahol egészen nyugodtan megvárhatja mind a kollégámat, mind pedig majd az eredményt is. Másodjára is indulni készülnék vissza a saját dolgomhoz, de újfent elmarad a dolog.
- Igazság szerint a papírmunka nálunk minden esetben sok, az év vége közeledte ezen nem sokat változtat. Hála az égnek. – legyintek egy szelíd mosollyal az arcomon a kérdésre. Nálunk nem fordulhat elő, hogy elmaradnak bizonyos jelentések, amiket utólag kellene pótolgatni.
- Maguknál ezek szerint viszont ilyenkor nagy hajtás megy? Melyik részlegtől is érkezett? – nem rémlik, hogy említette volna és, ha már szóba elegyedtünk, akkor azt hiszem evidens is a kérdés.
Vissza az elejére Go down
Eva C. Sterling
avatar
Igazság- és hadügy

Avataron : Scarlett Johannson
Kor : 32

TémanyitásTárgy: Re: Laboratórium
Hétf. Jan. 23, 2017 12:01 am
  

*Nem kell sem remek emberismerőnek, sem a testbeszéd tudorának lenni, hogy első blikkre levegyem: ez a nő bírja azt az idegesítő frátert, akit megbíztak az ügyemmel. Oké, ezen nem kellene meglepődnöm, de hé, amennyi rossz családi (v)iszony van, itt is simán lehetett volna ilyesmi. Pedig a hölgyemény derűs és normális típusnak tűnik egy első ránézésre, szemben a bátyja mogorva és elviselhetetlen jellemével. Elraktározom magamnak az információt.
- Igen, dolgoztam vele egyszer - vallom be, az igazsághoz híven, minden részletet és konkrétumot mellőzve, bár tudom, hogy rá fog kérdezni, és akkor már elő kell majd adnom valami hazugságot. Vagy legalábbis az igazságnak csak egy igen kis szeletét adhatom elő - mert végül is azok a legjobb hazugságok, amik az igazságból táplálkoznak.
Mindenesetre úgy teszek, mint akit meglepetésként ért a reláció, ne legyen már totál egyértelmű, hogy lecsekkoltam a hátterét, mielőtt idejöttem volna. Az meg pláne ne, hogy csak miatta jöttem ide. Mondjuk, ha már ennyi energiát belefecclöltem, lehetett volna annyi eszem, hogy a szakterületének is nagyobb figyelmet szenteljek, és akkor nem kavarognék itt egy vérmintával, de ez van.
Türelmesen kivárom, míg intézkedik, közben is tanulmányozhatom: a mozdulatait, a testtartását, a beszéde ritmusát. Valamivel szórakoztatnia kell magát az ember lányának, végtére, főleg, mert rájövök a tervem egy kritikus pontjára: no és most akkor mi lészen? Idáig nem terveztem, vagy legalábbis nem eléggé. Nem igazán tudom, miről csevegjek vele, ha már nem szeretnék ajtóstul rontani a házba.
- Oh, elnézést, nem akartam megsérteni - visszakozom gyorsan, mintha megtorpanásra késztetne egy egyszerű szemöldökráncolós válasz, és mosollyal igyekszem enyhíteni a korábbi "hibát". - Csak tudja, nem igazán találkoztam még senkivel az Ön szakterületéről. Biztosan sokkal izgalmasabb munka, főleg így lövöldözéssel meg mindennel - igyekszem hozni a zavarba ejtett, konszolidált hölgyet, annyi nehézséggel, hogy nem sok fogalmam sincs a szerepről, mit játszani kívánok. Nehéz az élet eligazítás nélkül. Közben már le is zuttyanok a felkínált székre, jóval kevesebb gráciával, mint ami alapból jellemzi mozgásomat.
- Ahh, boldog idők - vigyorgok az állandó mennyiségű papírmunkára, és persze hamar rám terelődik a szó. Szerencsére ezen a téren nem kell effektíve hazudnom, vagy új dolgokat kitalálnom: az alap fedősztorim megfelelő, és időnként tényleg dolgozom is benne, így vannak fogalmaim a munkakörről. - Gazdasági osztály. Képzelheti, mi megy ilyenkor: az összes éves jelentés, összesítés, statisztika, és persze mindenki ilyenkor jön rá, hogy volt valami problémája év közben. Hirtelen el kell költeni pénzt, vagy vissza kell igényelni, vagy gond volt a könyvelésen, vagy elrontották a családi kedvezményt, az özvegyi támogatást... kész téboly tud lenni - forgatom a szemem nagy átéléssel, mintha mindez valóban az én problémám volna. - És akkor még ilyenekkel is hozzánk kopognak be, mint ez a mostani eset. Irigylem a laborosainkat, a zömük már régen téli szüneten van! - teszem hozzá, hogy teljes legyen a körkép. Végtére panaszkodni mindenki szeret, nem igaz? De mivel nem akarok ebben olyan mélyre merülni, ideje témát váltani. - És mondja, a fivére... történt vele valami mostanában, igaz? Olyan elkeseredettnek tűnt - váltok együttérző, bizalmasan lehalkított hangra. Megint csak sztereotípia: a nők pletykálkodnak. Miért ne jöhetne be? Nyilvánvaló, hogy nem ismerem a velem szemben ülőt, így gyanútlanul feltételezek ilyesmit. Arra azonban nagyon ügyelek, hogy semmi rosszindulatú vagy fenyegető él és hangsúly ne szivároghasson a szavaimba, inkább támogató és érdeklődő a tónus.*
Vissza az elejére Go down
Admin
avatar
Admin

Avataron : J. Falahee | J. Coleman | C. Wood
Kor : 168

TémanyitásTárgy: Re: Laboratórium
Hétf. Aug. 21, 2017 12:16 pm
  

A kaland miatt a helyszín felszabadításra került, a megkezdett játék a Margószéli jegyzeteknél folytatható. Megértéseteket köszönjük. (:
játék vége


Leander :: Jackie :: Dwayne
Vissza az elejére Go down
Sean Walker Holmes
avatar
Igazság- és hadügy

Avataron : Keanu Reeves
Kor : 39

TémanyitásTárgy: Re: Laboratórium
Szer. Márc. 07, 2018 11:54 pm
  

...

Alig 2 hét... Max annyi ideje hogy ittlehetek, mégis olyan lehetetlenül fut minden.
A beköltözés.. a dobozok még mindig hegyekben, Spock nehezen szokja az új légkört, a 104 fok(fahrenheit) után az idő párás... mármár folyamatos az esős jelleg és én is.. ha a hőségben kényelmetlen a nyakkendő, most viszont vizesen se kellemesebb.

- A fenébe.. - török be kendőzetlenül az Örs üvegajtaján, egy idősödő nőt is félrelökve. - BOCSÁNAT! Neharagudjon.. - fogom meg a karját, csak félfordulatban csak hogy elnézést kérjek, de máris jön az a kisimult szempár.
Elengedem.. tovább az út előre, a fejemről az eső patakzik, a zakóm zsebe teli vízzel, de mégis. A lifthez sietek, idő amíg kitanulom a helyi rendszereket, de ezt a részét már rég belőttem. És irány az első emelet..

- Holmes.. jó hogy jön. - törnék be az irodámba (is) de a kapitány megakaszt. - Tudom hogy alig egy hete van nálunk, és hogy azt mondtam ízlelgesse a légkört kedvére, illeszkedjen be, majd aztán kapja a nyakába az árvizet, de van itt egy ügy ami nem tűr halasztást. - és máris csapódik a mellkasomon egy köteg.
Meglepődöm, nemvitás, de a következőkben a szemeiből a papírokra nézek és minden teketóriázás nélkül átveszem.

- A Labor már megint tetvészkedik! Szedje elő Simson-t! Vagy Turek-et! Zavarja le valamelyik díszcserkészt, hogy lépjenek a laborosok lábára mielőtt én lépek, mert azt nem fogják megköszönni nekem!

Én meg csak bólogatok.

- Rendben. - egy ennyit megejtek, de jó emberismerő vagyok, nyílt tény, hogy ne most kezdjek el kekeckedni ki is az a Simson.. vagy Turek, pláne hogy hol is találom meg őket, különben fejvesztés terhe a tét.
És nem is tévedek sokat.
A kapitány feje füstöl.. még akkor is amikor már hátat mutat, én meg befejezem az ajtó nyitását.. az irodába és belépek.
Elfektetem az asztalon az aktát.

Alig 10 perc... Ezt a manővert már rég begyakoroltam ha valamit gyorsan kell átfussak, drogügylet, és most se okozott nehézséget az egész. Néhány minta elemzése kell. Bizonyíték... Egyezés... vagy épp nem illeszkedő részlet, habár személyesen az egész ügyről fogalmam sincs. Mégis gyorsan megy a tanulás..

Némileg kicsavarva a zakómból a vizet.. na meg a hajamból is, megszárad az, máris összecsapva az aktát újra a lifthez térek, és megnyomom az alagsorba vezető gombot. Ott még nemjártam. Épp ideje.

És ahogy megnyílik az (lift)ajtó, a sok.. ismeretlen szaladgáló közt, csak az ajtószéli kiírásokra hagyatkozva megközelítem a részleget.
Bekopogok egy épp az orrom előtt álló nyitott ajtón.

És ha kapok valami felszólítást, be is lépek.

Vissza az elejére Go down
Lars J. Wagner
avatar
Igazság- és hadügy

Avataron : Orlando Bloom
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Re: Laboratórium
Csüt. Márc. 15, 2018 10:12 am
  

Jól nevelt ebként, a teniszlabdát a szájában szorongatva lépeget mellettem Black. Mert csak a teniszlabda képes túlélni azt az energiát, amivel játszik vele. Sípoló csirke öt percig sem létezett, annyira ideges lett tőle, hogy széttépte. Én is, ezért hálás voltam neki, hogy végül tett arról, csendben maradjon a játék. Soha többet sípolós, csipogós szarok!
Álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyi papírhalmot kell gyártani vezetőként. Vágyok a kémcsöveim és a pipettám után. Meg a gépek halk surrogó hangjára, ahogy dolgoznak. Ezért is lebzselek még mindig többet a vegylaborban, hiába alakítottam át az irodámat, hogy azért legyen némi pofája is, ha már részlegvezető lettem.
- Előbb szólni fájt volna? Nem vagyok az előző főnököm, hogy rád borítsam az asztalt – írom alá a kezemben lévő mappát, hogy megrendeljék az alkatrészt az egyik géphez. Megváltozott azért a kapcsolat a kollegákkal, ez pedig ismét fáj. Totál nem az az egész világ, mint annak előtte, de talán így jobb is. Semmi nem emlékeztet már arra, a fejemből meg söpröm ki. Mindent, ami felbukkan azzal a nyárral kapcsolatban.
Aztán Black hirtelen nekilendül, dobálgatva a szájában a labdát, végül az csak megadja magát, mire az eb lelkesen rohan utána. Már látom mi lesz a vége.
- Ajtó bazdmeg, ajtóóóóóófélfaaa! – Hatalmas koppanással vágódik Black az ajtófélfának fejjel, mert a csúszós padlón nem tud megállni a karmaival. De, mint akinek meg se kottyan, máris megint a szájában a labda, amit végül kiköp, mert most, nem ám egyből, most! Jön rá, hogy valaki van az ajtónál.
- Ezt elküldöm a beszerzésire – tartom a kezemben a mappát, s kettesben, vagyis hármasban maradunk...
- Helló – nézek  a mappára a kezében, majd a férfira. Nem ismerős.
- Maga ki? Tudok segíteni?
Háh, nem, el nem fogom először mondani, ki vagyok. És azért Black fejét megsimogatom. Ha puklija lesz, azt mostanra már érezni lehet. Egy biztos, ezt a fazont még nem láttam itt.
Vissza az elejére Go down
Sean Walker Holmes
avatar
Igazság- és hadügy

Avataron : Keanu Reeves
Kor : 39

TémanyitásTárgy: Re: Laboratórium
Kedd Márc. 27, 2018 8:48 pm
  

Hatalmas BECSAPÓDÁS! De csak miután valaki hangosan kiáltozik a részlegen, én meg.. sokmindent láttam már és kiálltam hasonló körökben, de ez a vehemencia még engem is megcsapott. Hát még az orrom elé került KUTYA.. ami tökéletesen szokatlan az ilyen helyeken!
Vajon ha a bíróság tudomására jut, kivédhető e a mintaszennyeződés eshetősége!??
Meglepő állapotok Seattle-ben...

A gondolataim közül a befutó hang ragad ki. És az a szempár.. a túlvégen, aki valószínűleg nem félti az állását, sem az esetleges befutó pereket!

- Ööö... - tör ki elsőre rém lényegesen. Aztán az aktám emlékére hagyatkozom. - Lars Johann Wagner-t keresem, egy folyamatban lévő ügyben.. - de többet nem mondok. Megvárom amíg bemutatkozik. Vagy én bemutatkoztam?? - Sean Walker Holmes.. hadnagy.. - kezet nyújtva lépek közelebb. Csak ímmel-ámmal átlépve - ha kell - az eltunyult kutyán.

- Tudja hogy ha ezt az ellenőrzés kiszagolja lehúzhatjuk a rolót!?? - már helyi öntudatban beszélek. De mégis.. igaz. Volt már tanúságom effélében. Persze az nem kutya volt...
Mégis, a legkisebb szennyezés is kész merénylet!
Pedig akkor csak egy szalámis szendvics volt a tét.
Vissza az elejére Go down
Lars J. Wagner
avatar
Igazság- és hadügy

Avataron : Orlando Bloom
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Re: Laboratórium
Szer. Ápr. 04, 2018 9:39 am
  

A megakadó tekintet a négylábú eben érzékelhető a számomra. Szokatlan jelenségnek számít egyes helyeken. Mint ahogy az öltöny és ingujj alól előbukkanó vastag bőrpántok is a csuklóimon. Mindenkit kímélek a hegek látványától. Na és persze, ezzel is lehet divatolni. Óvatos duhajkodással. És igazán lehetne már nyár! El akarom takarni a heget a halántékomon, ha már a hajam cseszik megnőni, hogy takarjam vele.
Visszanyelem a kényszert, hogy hangosan gondolkodjak Ö kezdetű néven. A poénkodás jó dolog, feszültségoldó. Ha túltolják, az a gáz. Ezt most annak tartanám, így várakozom a névre.
Megfordul a fejemben, hogy kihagyom, engem keres, ám a gesztus, ahogy bemutatkozik, inkább arra fordul mindez, hogy Blacket arrébb tolom az útból a nyakánál. Érti a mozdulatot, arrébb lép párat és elfoglalja magát a lasztival.
- Számos folyamatban lévő ügy van - viszonzom a kéznyújtást. - Megtalálta, akit keres. Lars Johann Wagner, Assistant Chief.
Az irodám felé intek, majd visszafordulok Sean felé, féloldalt.
- Mióta van itt? - érdeklődéssel tekintek rá. Jó hallani, hogy máris úgy beszél, mintha idetartozna jó ideje.
Végül elmosolyodom.
- Dolgozott már kutyával? Mert sejtem, ez a kérdés kiindulópontja. Vagy rosszul gondolom?
Kinyitom az irodám ajtaját előtte, majd jelezem a kezemmel, hogy befáradhat. Black persze mindenkire tojik, azonnal az asztal oldalánál lévő kosarába ugrik és ott szórakozik tovább a labdával.
Az iroda hivatalosabb lett az előléptetésem óta, s ennek is örülök. Nincs múlt, nincs min rágódni.
- Sok dolog miatt alkalmazunk kutyákat. Látott már kutyát védőfelszerelésben úgy, mint ahogy mi szoktunk beöltözni? - Megvárom a válaszát.
- Nem azért nem adunk rá, mert az eb nem viselné el. Hanem mert az eltérő DNS miatt nem tud belerondítani a mintavételbe. Maximum a helyszínt ha összerohangálja és rágja, vagy megeszi a vett mintát, bizonyítékot - mosolyodom el ismét, a mappámat az asztalra téve, majd az asztal szélére teszem a hátsóm, a székem helyett.
- Szóval... miért is jött? - nézek és bökök az ő mappája felé.
Vissza az elejére Go down
Sean Walker Holmes
avatar
Igazság- és hadügy

Avataron : Keanu Reeves
Kor : 39

TémanyitásTárgy: Re: Laboratórium
Csüt. Ápr. 12, 2018 10:15 pm
  

Szóval megtaláltam... Kezdők szerencséje??

Az azt követő kérdés viszont meglep. Mióta?? Oké, kezdhettem volna ezzel is, fejemben egymást követik a gondolatok hogyan is ecseteljek, de akkor folytatja. Így inkább elhallgatok. És persze követem arra, amerre irányt mutat. Nem mintha tisztában lennék vele mit-hol találok az épületben...
Egyelőre.

A szép darab eb beelőz, de ezt nem veszem rossz néven. Azt már annál inkább, hogy félremagyaráz. Ennek ellenére belépek, és ahogy a fickó is megközelíti az irodai asztalát, magam nem foglalok helyet, csakis vele szemben állok meg.
Ekkor beszélek.

- Azt akarja mondani hogy errefelé nyílt titok, hogy a szabályozott tisztateret mindenféle állat szennyezi be? - a kérdés inkább költőinek hatott. Vagy nem. Legyen inkább kétség, a helyi viszonyok tekintetében, de lényegében nem én vagyok az illetékes. Hacsak... nem az én ügyemet teszik tönkre...
(Akkor nem szoktam tétovázni.)

- Szóval Gregson kapitány azért küldött, hogy számonkérjem az ügyben levett bizonyítékok vizsgálata utáni fejleményeket.. - és nyújtom át az aktát. Ha belelapoz, tökéletesen tudja melyik ügyiratszámról is van szó.

- Mindemellett Vegas-ból érkeztem... LA után. - emelem ki a lényegi kérdést - Alig egy hete tartózkodom Seattle-ben, de meg kell mondjam nemfeltétlen tetszik az amit látok. - mert ígyvan. És mert soha nem rejtem véka alá a véleményemet, kifejezetten ha munkáról van szó. Az szent és sérthetetlen!
Minden további nélkül...

Vissza az elejére Go down
Lars J. Wagner
avatar
Igazság- és hadügy

Avataron : Orlando Bloom
Kor : 37

TémanyitásTárgy: Re: Laboratórium
Hétf. Ápr. 30, 2018 3:10 pm
  

- Nem az ajtónál állásra értettem – veszem a pillanatnyi megállását és nem válaszolását annak, hogy totál jó kérdést tettem fel. Mert többféleképpen lehet értelmezni. Na, ezért is nagyon nagy népszerűségnek örvendek, mert simán, bárkit csőbe lehet ezzel húzni. Mert én meg pont olyan vagyok. Azt viszont nem szeretem, ha nem válaszolnak a kérdésemre. Legalábbis, ha hivatalból történik. Amúgy meg nagy ívben elengedem. Ha nem válaszol magánéletben, akkor nem teszi meg, jónapot. Csak hogy ez itt a hivatal. Máris más a képlet.
- Üljön már le, nem jelenteni jött – intek felé nyugalommal, amikor látom, hogy úgy ácsorog ott, mint aki békát nyelt.
- Azt akarja mondani, hogy maga átaludta azt a kötelező órát, ami a vegylaborok és helyszíni terepszemlék előírásairól szól, az ebeket illetően? – Kérdezek vissza. – Beirathatom a következő hónapban induló képzésünkre, hogy pótolja. Szóval, mivel is jött? – Lépek tovább.
Átveszem a mappát, nem zavar, hogy jobban felhúzódik az ing- és zakóujj a csuklómon. Nem látni semmit a sebekből, a jótékony bőrkarkötőknek köszönhetően.
- Ez melyik is? Maga foglalkozik ezzel? – Érdeklődés van a hangomban, hiszen ez a munkám. Most már. És mennyire más, mint a gépek mellett pipettával bíbelődni!
Addig nem nyitom ki a mappát, míg nem válaszol.
- Aha – egy hete is alig van itt és máris nem tetszik neki. – Pontosan mi is, hadnagy, ami nem tetszik?
Komolyan érdeklődöm a válasza után. Nem lesz mindenható és nem csináltam tőle tele a nadrágom, nem az a fazon vagyok. Ezért is lettem az, aki. És mert az ego, hja, kérem, ha az elődöm lenne a hadnaggyal szemben, a szerencsétlen fazon már a folyósora lenne kidobva. Pedig csak észrevételt tett, semmi egyebet. Vagyis kritizált, de a szavakon lovaglást másnak hagyom. Inkább pipettavégre vágyom.

Vissza az elejére Go down
Sean Walker Holmes
avatar
Igazság- és hadügy

Avataron : Keanu Reeves
Kor : 39

TémanyitásTárgy: Re: Laboratórium
Kedd Május 15, 2018 8:24 am
  

A fickó meglepő stílusa, több mint kívánnivalót hagy maga után. Talán még a szemem is fennakad az első percben... de aztán nem ismerve a helyi szokást, minden további hozzáfűzés nélkül folytatom. Egyelőre...
Inkább ismétlek.

- Mint jeleztem, nem régen helyeztek át, így bíztam benne maga nálam illetékesebb az ügyben. - és való igaz. Nemigazán értem mit nem ért, Seattle valóban ennyire elmaradott volna??
Egy nagyot sóhajtok, próbálva nem rosszul kezdeni az első bemutatkozást. Sikertelenül. Nem feltétlenül szoktam hangot adni a nemtetszésemnek, de az a fajta se vagyok aki csendben tűr és lenyel mindent, lévén a konfliktuskerülés nem bűn, de a tiszta megadás egyenesen vétek! És akárhogy is, jó ha tudja hol helyezkedik el egy kóstolgató...

- Nos ha már kérdezi.. - eresztek sokkal kevésbé megfeszült hangnemet, engedve a tartásomon, és engedve a tiszteletet megkerülő magatartáson. - nem tetszik a vélt kompetencia teljes hiánya. - csak teljes elengedéssel kezdek bele - Nem tetszik az együttműködés hiánya sem, és azt is mondhatnám, hogy nem feltétlen a szívemre való ahogy itt az új embereket fogadják. - csak tartom a szemeit. Hogy neki szól? Részben. Részben a teljes helyi ittlétemnek, részben a költözés miatti feszültség, és még azt is megemlíthetném, hogy az egésznek Spock is a része. Aki egész.. este.. az ablaknál nyüszített..
Valamiért.

Csakhogy ezek már bőven felülmúlják a szakmaiság határait.
Emberi dolgok.
Vissza az elejére Go down
Admin
avatar
Admin

Avataron : J. Falahee | J. Coleman | C. Wood
Kor : 168

TémanyitásTárgy: Re: Laboratórium
Vas. Aug. 12, 2018 2:51 pm
  

játék végeLeander :: Jackie :: Dwayne
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Laboratórium
  

Vissza az elejére Go down
Laboratórium
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Seattleites :: Játéktér :: 
Seattle
 :: 
Város
 :: 
Belváros
 :: 
Rendőrség
 :: 
Bűnügyi laborok
-
Ugrás: