HomeHome  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share|

Főszerkesztő irodája

Admin
avatar
Admin

Avataron : Mr. Hunnam | Dornan | Mitchell
Kor : 167

TémanyitásTárgy: Főszerkesztő irodája
Vas. Márc. 13, 2016 11:38 am
  A hozzászólást Admin összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Aug. 21, 2017 10:37 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Édua Tatyana Meixner
avatar
Oktatás

Avataron : Crista Cober
Kor : 31

TémanyitásTárgy: Re: Főszerkesztő irodája
Szomb. Ápr. 16, 2016 12:24 pm
  


to: Shane
from: BonnieHogy nem vagyok képes rá? De, igen. Ha a fene fenét reggelizik, akkor is megszerzem ezt a munkát, nem lesz senkinek igaza, aki ellenem drukkolt ebben. Egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy elbukjak, hogy elcsússzam ezen a banánhéjon. Hogy miért nem? Nem szakmabéli elhivatottságból. Egyszerűen csak azért, mert ha én valamit a fejembe veszek, annak sikerülnie kell. A vaklázadásnak vannak előnyei is. Ez az egyik, a makacsság, a törtetés. Mert szétkapom a világot, mint Foxi a lábtörlőt, csak győzzenek elszaladni az utamból azok, akik vakondtúrásként el akarnak buktatni.
A bakancsomat otthon hagytam, szolid bokacsizmát húztam feketeharisnyás lábaimra, színben teljesen jól passzol a barna kordszoknyához, ami kivételesen nem az övé volt, hanem még én kaptam. Tüllbéléses darab, kellemesen pörgős, diszkréten bolondított a fekete tüllel a szolid, már-már nyanyás kord alatt. Én szeretem, szerintem egész csinos a fehér blúzzal és fekete kardigánnal (valaminek el kell takarni a blúzom hátán díszelgő, virágszemű koponyamintát), s még passzol is a virágos kontyhoz, amit összehoztam tincseimből. A kontyfánkok csodákra képesek. Bár ez szerintem kontybanán, de sebaj. A célnak megfelelt.
Fekete szemceruza, leheletnyi szájfény, szempillaspirál.. ennyi smink elégnek is bizonyult. Aztán jöhet a menet.
- Szép napot! Állásinterjúra jöttem. Bonnie Nygma. Bejelentkeztem telefonon, mostanra hívtak be.
Trillázom zsenge korom minden magabiztosságával, s közben nem veszek tudomást a furcsálkodó tekintetekről. Nyilván a hajszínem miatt van, de nem érdekel. Ez egy szerkesztőség, az újságírás pedig egyfajta művészet. A hajfestés is. Szóval amondó vagyok, mindenki kapja be, vagy nyaljon ki-be egy tevének. Tövig.
- Foglaljon helyet, majd szólítják. - igazít el az asszisztencia (vagy mi, titkárnő, ágybetét, kinek milyen címke tetszik) - én pedig annak rendje és módja szerint helyet foglalok. Jobb lábamat keresztbe teszem a balon, hátradőlök a mutatott székben és várok. Nem, mintha ne utálnék várni. De hát, van ez így. Néha papsajt, néha papszar. Ez utóbbit hajlandó vagyok szagolgatni, ha utána az előbbi szerencséje (micsoda metaforák) ér.
Vissza az elejére Go down
Shane T. Prescott
avatar
Új regisztrált

Avataron : Michael Fassbender
Kor : 39

TémanyitásTárgy: Re: Főszerkesztő irodája
Szomb. Ápr. 16, 2016 3:21 pm
  

Bonnie & Shane


Fogalmam sincsen, miért olyan nehéz manapság egy valamirevaló asszisztenst találni, de az biztos, hogy lassan emiatt kezdek el őszülni. Bár lehet csak én vagyok túl válogatós, fene tudja, de elvárásaim nekem is vannak és ha valaki nem képes megugrani azt a szintet, amit elvárok tőle, akkor jobb, ha már most elköszönünk egymástól. Gyűlölöm, ha valaki nem képes normálisan elvégezni a munkáját, mert mások után takarítani a legrosszabb dolog. Ezért is kellene egy asszisztens, hogy az ilyesmi melót ő végezze el helyettem, hangozzék ez bármennyire is degradálónak. A kezem alá kell dolgoznia, márpedig ez fontos feladat, szóval ha nem érzem úgy, hogy valaki képes lenne rá, felesleges is megpróbálnunk.
- Köszönöm, hogy eljött, Miss Boone és mondanám, hogy majd keressük, de.. inkább ne is számítson rá - csapom össze a mappát, amiben az önéletrajza és egy-két szükséges papír pihen, hogy átnyújtsam neki. Bájos, cseppet sem őszinte mosolyt varázsolok a képemre a mozdulat közben és meglepett tátogása sem tud meghatni. Vele ellentétben én tudom, mit akarok és mit kell mondanom. - Megtalálja egyedül is a kiutat, vagy kikísérjük? - állok fel, hogy az iroda ajtaja felé induljak, szélesre tárva azt pedig jelezzem a hölgynek, hogy ezennel a meghallgatás véget ért. Továbbra sem jut szóhoz, bár a meglepettsége inkább valami dühvé alakul, ahogyan pirossá váló arccal felpattan a székből és kiviharzik a helyiségből.
Mély levegőt veszek és végigdörgölök az arcomon. Az interjúztatás sokkal fárasztóbb, mint az oldalnyi vágatlan anyag átböngészése és korrektúrázása, de sajnos nincs megállás. Szükségem van arra az asszisztensre, jóval könnyebbé tenné az életemet. Már persze, ha találnék olyat, akit keresek.
- Miss Nygma, fáradjon be - hallom Rachel hangját odakintről, bizonyára ő lesz a következő próbát tevő. Remélem ezúttal nem csak próbálkozás lesz, hanem konkrét akarat, igazán tudnám már értékelni.
- Üdvözlöm! Miss Nygma, ha nem tévedek - nyújtok kezet a beljebb fáradó kisasszonynak és próbálok uralkodni a vonásaimon, hogy meglepettségem ne üljön ki az arcomra. Nem tudom egyelőre miként vélekedjek a kék hajról, hiszen számos pozitív vonatkozása lehet és éppen annyi negatív is, így inkább úgy döntök, nem ítélek előre. Bemutatkozni nem mutatkozom, nyilván tudja, ki vagyok, ha ide jött. - Foglaljon helyet, kérem - intek a helyiségben lévő kanapé-fotel-kisasztal hármas felé. Nem szeretem, ha az asztal két oldalán ülünk, már alapból egy határt von kettőnk közé és bármennyire tűnjek vaskalaposnak, nem szeretném, hogy féljenek tőlem a beosztottjaim - vagy éppen a lehetséges beosztottjaim. Éppen ezért az állásinterjúkat is javarészt itt bonyolítom.
- Hozott bármiféle papírt a számomra? Ha jól emlékszem, nem kaptam önről semmit - benne van a pakliban, hogy én kavartam el a papírjait, de elég alapos embernek tartom magam ahhoz, hogy ne kallódjon el egy önéletrajz az asztalomon. - De ha gondolja és úgy kényelmesebb, nyugodtan beszélhet is magáról, nem ragaszkodom az írott nyomtatványokhoz - persze nyilván szeretnék majd egy olyat is látni, de mivel elég lazán kezelek errefelé sok mindent a határidőkön kívül, ezért ezúttal is adok némi szabadságot, lehetőséget a másiknak.
Vissza az elejére Go down
Édua Tatyana Meixner
avatar
Oktatás

Avataron : Crista Cober
Kor : 31

TémanyitásTárgy: Re: Főszerkesztő irodája
Szomb. Ápr. 16, 2016 11:16 pm
  

Elkerekedett szemekkel bámulok az irodát paradicsommadarak futóversenyének tekintő nőszemély után, majd a mellettem ülőre - utánam érkezett - villantok egy sanda kis vigyort. Láthatólag zabszem van a fenekében, pedig Alphieval egyidősnek tűnik, szóval mégis mi a fene érheti meglepetésként?
Csóri. Nyilván biztos - volt eddig - abban, hogy tuti ő kapja a munkát, mert egy magamfajta nyilván nem veheti el előle. Hát, annak fényében, hogy egy hasonszőr rohant ki éppen az irodából.. gondolom már nem oylan biztos a dolgában. Szegény, szerencsétlen matróna.
- Szép napot, Uram!
Biccentek a férfi felé, nem ejtve ki számon a nevét. Nem azért, mert ne lenne fontos, egyszerűen csak nyilván tudja a magáét, minek szajkózzam?
Behúzom magam mögött az ajtót, kissé lendületesebben sikerül a szükségesnél, nagyott döndül a nyílászáró. Vállat vonok bocsánatkérésem jeléül.
- Tudom-tudom, ne is mondja, nem a budiajtó. Majd óvatosabban teszem be magam után legközelebb. Elnézést.
Nem zavartatom magam azon, hogy úgy nyilatkozom meg, ahogy egy állásinterjún talán nem illene. Halvány gőzöm sincs arról, mi illik és mi nem, még egy kósza McDonald'sban sem dolgoztam soha, szóval ez nekem új. Nem tudok hát mást adni, csak azt, ami én vagyok. Ha meg nem felel meg? Nem. ezt az eshetőségetg elutasítom, teljesen. Jobb az úgy, mindenkinek. Főleg a magabiztos pozitív optimizmusomnak.
Elfogadtom a felém nyújtott kezet, határozottan szorítom meg, de nem rázom, mert mindig eszembe jut, amit apám mondott akkor, amikor őt tanította vezetni. Ne rázd, az nem a kutya fasza! - célzott a sebváltóra, én meg vörösödtem a hátsó ülésen Alphiera pillogva. Hányszor kérdeztem meg tőle milyen részét kell rázni a kutyának. Szegény.. sose mondta el. Prűd volt már akkor is. Én meg kicsi.
- Köszönöm!
Fáradok - milyen hülye kifejezés ez. Hiszen mi fárasztó van a leüléshajhászásban? - én, ahová csak mutatja, majd a kintihez hasonló könnyedséggel helyezem hátsómat a székre. Se egy mappa, se semmi nincs nálam.
- Ami azt illeti, hozni épp hoztam, de nem gondolnám, hogy olyan sok mindent tálalna rólam. Tizenkilenc éves vagyok, nincsen munkatapasztalatom, nincsenek előző munkahelyeim és ajánlóleveleim. Egyetlen középiskolába jártam, egy általánosba, két óvodába és elkezdtem az egyetemet, ahol még mindig megvan a tanulói jogviszonyom, de egy költözés következtében már nem járok oda. A szüleim neve aligha érdekli, a születési évemet ki tudja számolni a koromból, szóval azt kell mondjam, hogy az életem ráfért erre a kis lapra itt.
Kotrom elő neki a táskámból az a/5-ös nyomtatványt, melyre korrekt önéletrajzi formátumban rá vannak gépelve az általam előbb elmondott adatok.
- A kávém pocsék. Ez kizáró ok?
Próbálkozom meg egy viccel, de mivel nem nevetek, így nem tudom, hogy érteni fogja-e. Mindenesetre kíváncsi vagyok rá, mit reagál a hadarásomhoz. Nem mondhatja, hogy nem vagyok energikus, vagy éppen minden lényeget elmondó valaki.
Vissza az elejére Go down
Shane T. Prescott
avatar
Új regisztrált

Avataron : Michael Fassbender
Kor : 39

TémanyitásTárgy: Re: Főszerkesztő irodája
Csüt. Ápr. 28, 2016 3:25 pm
  

Van egy stílusa a kishölgynek, azt azért meg kell hagyni. Egyrészt a kék haj, másrészt a szavak, mert hiába az udvariasság, az alap szókincset senki nem tagadhatja le, vagy rejtheti el. Budiajtó. Hát nem valóban nem az, de nem reagálok, csupán legyintek, hagyjuk annyiban. Ha legközelebb figyel, az tökéletes lesz, kár lenne az üvegért, ha kitörne. Nem tartom sem magamat, sem a szerkesztőséget egy karót nyelt akárminek, hogy fennakadjak egy-egy ide nem igazán illő kifejezésen. Sőt, a nem szokványos sok esetben még előnyösebb is lehet, mint a szokványos, mert Bonnie esetében biztos vagyok benne, hogy nem másítaná meg a véleményét csak azért, mert fél a következményektől. Legalábbis bízom benne. Már ha egyáltalán ő lesz az, aki felveszek magam mellé.
Figyelmesen hallgatom, immár az asztalok körül lévő egyik fotelben ücsörögve. Igazság szerint nem vagyok túl elégedett azzal, amit hallok, de úgy vélem, hogy az eddigi szimpatikussága miatt adok neki még egy kis időt. Ha az előző delikvens közölte volna, hogy semmi tapasztalata nincs, valószínűleg hamarabb dobom ki az irodából, szóval remélem Bonnie mutat valami olyat, amiért megéri a döntésem.
- Nem, nem kizáró ok - biccentem enyhén oldalra a fejemet, ahogyan továbbra is a fiatalos vonásokat pásztázom. Nem nevetek, de értékelem, hogy egy ilyen helyzetben is képes ellőni egy viccet. - De mondja csak, Bonnie, legalább a diákújság szerkesztőségében besegített néha? Vagy került bele egy-egy alkotása? Ír egyáltalán? - érdeklődöm, próbálva kicsit puhatolózni aziránt, van-e valami érzéke az íráshoz. Ha nem is feltétlen a média területén, de akárhol, bármi kis apróság jó jel lehetne. - Nincs munkatapasztalata, sem ajánlóleve. Mondja, miért kellene akkor felvennem magát? - folytatom kérdéseim sorát, előredőlve kicsit, alkarjaimmal támaszkodva meg a térdeimen. - Győzzön meg, hogy jól járnék vele, ha magát választanám.
Vissza az elejére Go down
Édua Tatyana Meixner
avatar
Oktatás

Avataron : Crista Cober
Kor : 31

TémanyitásTárgy: Re: Főszerkesztő irodája
Kedd Május 10, 2016 7:59 pm
  

Veszi a lapot - és a poént - szóval ez már jó pont. Mármint nem, mintha neki kéne nálam pontokat szerezni, de az is tény, hogy szerintem nem baj az, ha az ember egy fokkal jobban kedveli a főnökét az ördögnél. Mondjuk én szeretném több fokkal.. bár az ördöggel sincs semmi bajom. Melegben van, csini fekete-vörös (kedvelem azt a színkombinációt) és még mások idegeire is megy a maga gonoszságával. Sokan tanulhatnának tőle, hiszen nem lehet hülye az, aki egy egész birodalmat képes irányítani. Amúgy meg tök jó helyen van, onnan leesni nem tud, de kiélheti perverzióit. Szóval a poén ült. Mosolytalanul a mosolytalanságra. Ha csak halucinálom, hogy vette az adást, már akkor is megérte ellőni a kávés megjegyzésemet.
- Nem került, mert nem jó helyen feküdtem az iskola menőinél. Elég cink, ha az ember bátyja iskolaigazgató, még akkor is, ha nem ugyanott, ahova a rebellis húga jár. Félreértés ne essék, imádom a bátyám, akinél nem mellesleg maga sem tűnik idősebbnek, szóval nem degradálok én itt senkit se a szakmája, se a kora miatt.. - vállamat vonogatom, miközben folytatom. - ..épp csak arra akartam célozni, hogy a suliújság nyalatos hely. Egyébként írok, de jobbára az asztalfióknak. Ha akarja, olvashat tőlem pár dolgot, hoztam a cuccokat, épp csak szerintem ha sokat akar még interjúztatni ma, akkor nem érdemes belekezdenie. Témájukat tekintve nem éppen derűs olvasmányok. Nem vagyok depis, vagy ilyesmi, egyszerűen szeretek elvont dolgokon agyalni.
Zárom le ennyivel. Bizonytalanul nyújtom felé a mappát, amiben az emlegetett írásaim másolata van. Történeteim jórészt az ő halála utániak ebben a csokorban, s bár elrugaszkodom a gyásztól bennük, ettől még nem durrogtatok cukormázas kliséket. Egyébként is abban hiszek, hogy a jót megélni kell, nem megírni. De amúgy.. nem asszisztenst keres? Lehet, hogy benéztem a hirdetést és újságírói állásra jelentkeztem. Cink lenne, de mondjuk ha felvesz, hát nekem úgy is jó.
- Nem rontott még el egyetlen cég és főnök szokásrendszere sem, friss és ropogós vagyok, fiatalos és lendületes, aki mellett esélye sincs besavanyodni. Tudom én, hogy amúgy ez a korral járna, idővel. Na persze koránt sem biztos, hogy annyit ülhetnék a soha nem viselt - hacsak nincs skót rokona - szoknyája mellett, de azért ha már így belemelegedtem, úgy véltem elmondhatom ezt is. Egyébként gyors vagyok és pontos, és kellően feltűnő is ahhoz, hogy ne tüntessem fel unalmasnak az újságbéli életet. Szerintem ez még vonzó is lehet, de amúgy.. - újabb vállvonás, számmal "tudom is én" módra pukkantok egyet - ..a hócipő se tudja. Sose kellett még kivesézzem magam ekképp.
Vissza az elejére Go down
Admin
avatar
Admin

Avataron : Mr. Hunnam | Dornan | Mitchell
Kor : 167

TémanyitásTárgy: Re: Főszerkesztő irodája
Pént. Júl. 22, 2016 3:50 pm
  

játék végeVissza az elejére Go down
Sponsored content


TémanyitásTárgy: Re: Főszerkesztő irodája
  

Vissza az elejére Go down
Főszerkesztő irodája
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Seattleites :: Játéktér :: 
Seattle
 :: 
Város
 :: 
Belváros
 :: 
The Seattle Times
-
Ugrás: