HomeHome  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share|

Woodrow-lakás

Admin
avatar
Admin

Avataron : Mr. Hunnam | Dornan | Mitchell
Kor : 168

TémanyitásTárgy: Woodrow-lakás
Szer. Júl. 11, 2018 7:28 pm
  Quentin :: Franklin :: Raymond
Vissza az elejére Go down
Dwayne A. Harper
avatar
Igazság- és hadügy

Avataron : Chris Wood
Kor : 33

TémanyitásTárgy: Re: Woodrow-lakás
Pént. Júl. 13, 2018 7:08 pm
  

Az autó rendszáma alapján sikerült megtalálni a nőt. A körözést hat óra harminchét perckor adták ki. A személyi adatait, a külső leírást bemondták a rádióba és a vonatállomáshoz, a reptérhez, a felszállókhoz, az autópálya fel- s lejáróihoz irányították a legtöbbünket. A parancsban elhangzott: számos többrendbeli bűntényhez köthető a személye. A kihallgatása fontos, fegyvert csak a legszükségesebb esetben, ellenállás esetén használhat bárki. Egyrészt, mert holtan nem fog sokat segíteni a folyamatban nyomozások felgöngyölítésében, másrészt, mert két gyermek is vele van. A légteret nem részletezett biztonsági okokból kifolyólag zárták le, ezt üzenték az összes médiacsatornán keresztül. A kifelé menő járatok indulását bizonytalan időre elhalasztották a probléma rendeződéséig.
A visszahívásunk kilenc óra huszonnégy perckor történt meg. Észak felé tartott, amikor egy közteres kamera felvételén beazonosították és azonnal leadták a forró drótot a közelben szolgálatot végzők kollégáknak. Szerencsére nem vontak be a bekerítésbe, a megszokott munkámat kellett végeznem és nem rendszámokat, kamerákat figyelve ücsörögni a seggemen vagy a járókelőket ellenőrizni. Egy közepesen súlyos szabálysértés adminisztrációjával végeztem, amikor szóltak le kellene mennem a recepcióra. A nagy sürgés forgás közben csak egy pillanatra akadt meg a tekintetem két elvezetett gyereken, akiktől az egyik kihallgató terembe vezető gyámügyes egyesen felém tartott. A pult mögül szólt Cassie, hogy vele lesz megbeszélnivalóm.
Ezen beszélgetés keretei között került elő Ryan Woodrow neve. A fickóról kevés adatuk van, de ideiglenes felügyelőnek a további adatok beszerzéséig korrekt alaknak tűnik. A papírjai rendben vannak, az egészségbiztosítását is rendesen fizeti, a bejelentett munkahelyéről volt, aki ismerte és pár sötétebb folttól eltekintve a múltjában határozottan jobb megoldásnak tűnik, mintha más idegeneknél helyeznék el. ..mert ha Mrs. Brightmore ellen terhes bizonyítékok kerülnek elő hosszú évek elé nézhet. A gyerekeket lehetőség szerint a legközelebbi ismert, vérszerinti rokonok körében próbálják elhelyezni, ha szerepel ilyen a lehetőségek között, hogy ne szakítsák el őket a gyökereiktől. Legközelebbinek a nő apja merült fel állítólag, de a folyamatban lévő eljárás jelentős mértékben miatta zajlik ellene. A hatóságok őt is üldözik. Emiatt bukott ki az anyakönyvi kivonatról kifelejtett apa neve.
Telefonon próbálták elérni, de nem sikerült. A legutóbb ismert, bejelentett lakcím alapján személyes megkereséssel próbálkoznak, azaz próbálkozok jelenleg. A megfelelő utcára rákanyarodva még egyszer ellenőrzöm a ház és az ajtószámot, hogy az autóból kiszállva egyenesen odamenjek. A vállamon lévő rádió hangerejét halkabbra veszem, amíg a kapucsengőn megkeresem a vezetéknevet és beírom a hozzátartozó számot.


Vissza az elejére Go down
Ryan Woodrow
avatar
Oktatás

Avataron : Paul Wesley
Kor : 28

TémanyitásTárgy: Re: Woodrow-lakás
Pént. Júl. 13, 2018 10:14 pm
  

Épp csak hogy hazaértem.
Nem. Visszaszívom. Tulajdonképpen haza se értem. Az igaz, hogy beléptem a lakásba, elhajítottam valamerre a kulcsaimat, hallottam, hogy csörrenve esnek a padlóra valahol, és lerúgtam a cipőt a lábamról, de még két lépésnyire sem távolodtam el a bejárati ajtótól, még a fáradt nyögésre sem volt időm, hogy megérkeztem...
Ez volt az a pillanat, mikor megszólalt mögöttem a csöngő, mely jelezte, hogy valami átokverte istenbarma áll lent az ajtóban, és valamilyen átokból adódóan épp engem támadt kedve felcsörgetni.
Ásítva gyűrtem egyet a fejemen, majd fél szememet dörzsölgetve, cammogtam oda kelletlenül a készülékhez, és a megfelelő gombot lenyomva, beleszóltam:
- Nem tudom ki vagy, és mit akarsz, de ha csak nem életbevágóan fontos dologról van szó, figyelmeztetlek, baromi hosszú estém volt, szóval mérlegeld, megéri-e egy súlyos fejfájás mindkettőnknek, ha feljössz, mégse olyan fontos, és lerúglak a lépcsőn... - morogtam bele a kütyübe, mindennemű átgondolás nélkül, amilyen idióta estén vagyok túl... Mert ugye, csak én lehetek az az istenverte marha, aki egy rohadt vacsorára sem tud úgy elmenni, hogy ne zsaruk és mentősök jelentsék a desszertet. Igaz, ami igaz, ezúttal még megközelítőleg sem az én saram volt a dolog, és ahhoz képest még jól jártam. A többiekhez képest mindenképp. Végülis, nem lőttek le, nem vertek meg, innen nézve... még nekem volt a legjobb estém.  
De még így is, mindenképp komikusnak tekinthettem, hogy volt már a hátam mögött... jó pár istentelenül szar év, és... akkor most, mikor végre elmennék öt percre lazítani, mi van? Hát túszdráma! De min is csodálkozom? Ilyen az én formám. Lássuk be, ez jellemző rám. Minden szépen indul, és mi a vége? Romeltakarítás.
Azért így utólag nagyon örültem, hogy hazafelé átgondoltam a dolgot, és úgy döntöttem, csak holnap megyek át a lányokhoz... Mindenképpen beszélni akarok majd Nellie-vel az ikrekről, és... mindenről... Muszáj lesz ezt megdumálni ami lett, amit csinált... mert így, ahogy most van, nem maradhat. Erre megoldás kell. Az biztos, hogy a lányaim nem élhetnek úgy tovább, hogy nem tudják, ki vagyok, hol vagyok... és mi történt. Igen, kicsik még, de jogunk van hozzá, nekik, meg nekem is, hogy tudják, nem én akartam távol lenni tőlük! Mert ha Nellie-t el is vesztettem... őket nem fogom! Még egyszer nem!
Vissza az elejére Go down
Dwayne A. Harper
avatar
Igazság- és hadügy

Avataron : Chris Wood
Kor : 33

TémanyitásTárgy: Re: Woodrow-lakás
Today at 3:44 am
  

Az ide vezető úton a legrövidebb úton jönni, kerülni a forgalmi csomópontokat, ahol ilyentájt még beáll a forgalom az éjszakai élet zajlása miatt. A két gyerek rengeteg stressznek lett kitéve a mai napon, az ismereteim által már csak azáltal is, hogy el lettek szakítva az anyjuktól. Az óra mostanra már későre jár számukra, de a rájuk váró események nem zárultak le. Az elhelyezésük kérdéskörét kell előbb megoldani. A visszajelzésemig az őrsön tartják őket, ha az állítólagosan megnevezett apjuk nem él a szülői jogával és nem veszi magához őket intézkedniük kell a gyámügyeseknek az éjszakai szállásukról. Fogalmam sincs, hogy számolva ezzel az eshetőséggel már megtervezték-e a vészmegoldást és körbekérdeztek-e a nevelőszülők közt akad-e olyan, aki be tudná fogadni őket legalább a reggeli órákig. A sietségem a megengedett keretek között ezért volt. Mostanra már aludniuk kellene.
Az autót automatikusan lezárom, miután becsuktam az ajtót és elindulok a kapualjhoz. Szerencsére nem kell sokáig keresgélnem a megfelelő kaputelefon számát és hasonló időben reménykedek a válaszra vonatkozóan is, ami nagyjából tartja a hozzá fűzötteket. A vonal felvételének stílusa már kevésbé az elvárások hiányának ellenére. Munkavégzés közben nem találom jópofának, mégha civilben megeshet szórakozni is tudnék a folytatáson, ami nem fog elhangozni..
- Seattle-i rendőrség. – nem várom meg, amíg a lendületét kihasználva lezárja a gondolatmenetét. A hosszú estéjének említésekor megszakítom a beszédben, mert ennyire nem érek rá. Más lapra tartozik, túlzottan türelmem sincs ezeknek a végighallgatásához. Közbeszólásnyi időt nem hagyva ragadom magamhoz a szót;
- Hivatalos ügyben jöttem és Ryan Woodrow-ot keresem. Ön az? – megerősítést követően rögtön tovább pörgetem az eseményeket. - Engedjen be, hogy odafent beszéljünk. – határozott, de nyugodt hangon közöltem mindent. Nem hiányzik se nekem, se neki, hogy idő előtt elkapja az ideg és nem létező problémát kreáljon a fejében, ahogy sokan csinálják manapság abban a pillanatban, hogy megtudják értekezniük kell a hatóságokkal. A legtöbbüknél persze mindegy hogyan állunk eléjük.. A történetben mi képviseljük az ellenszenves felet. Jó, hogy az első gesztus megtétele után nem hat meg: én megtettem a szükséges lépést.
Ha beengedést nyerek az épületbe a kiírásnál szereplő emelet-, ajtószámnak köszönhetően könnyen eligazodok odabent.
- Mr. Woodrow? – a küszöbe elé érve, vele szemben állva teszem fel a kérdést utolsó körös megerősítésre várva, mielőtt tovább haladnánk és beavatnám a felkeresés okának részletezésével. - Dwayne Harper őrmester. Javaslom odabent folytassuk. – a megjegyzést persze csak abban az esetben teszem hozzá, ha magától nem ajánlotta fel addig a pillanatig. Az ügymenetet nem sürgetem, de lehetőleg gyorsan lezavarnám és nem azért, mert más dolgom lenne. A felmerülő, esetleg már fel is tett kérdéseire diszkrétebb körülmények között fogom megadni a szükséges válaszokat, főleg, mert szerintem illene helyet foglalnia a hírhez.. Az én tudomásom szerint ugyanis sehol nem volt feltüntetve a férfi neve a gyerekek papírjai között, a nő sem árult el többet a nevénél, így feltételezem nem tud róluk.


Vissza az elejére Go down
Ryan Woodrow
avatar
Oktatás

Avataron : Paul Wesley
Kor : 28

TémanyitásTárgy: Re: Woodrow-lakás
Today at 2:53 pm
  

Megint?? - Ez volt az első gondolatom, mikor a csóka odalentről megszólalt, beleszólva a nyitányomba. Mikor apám még élt, utoljára akkor dumáltam ennyit egy nap alatt rendőrökkel... Telefon, aztán vallomástétel, most meg még utánam is jöttek? Ha reggel is jönnek, remélem kávét is hoznak majd... vagy legalább egy fánkot.
- Én vagyok az, de... áh, mindegy, jöjjön fel... - forgattam meg végül csak a szemeimet, önmagam "szórakoztatására", és megnyomtam a gombot, hogy kinyissam neki a lenti ajtót.
Szívem szerint elküldtem volna a rákba az illetőt, de valahogy megvolt az az érzésem a hangja alapján, hogy nem menne csak úgy el. Ismertem anno pár ilyen stílusú zsarut. Ezek nem sűrűn tágítanak. Késő éjjel járnak haza, és elsőnek kérik a pofont, ha olyan helyzetbe kerülnek. Mondjuk, általában jó zsaruk, de a "másik oldalról" nézve rohadt idegesítőek...
Miután ajtót nyitottam neki lent, visszaléptem a lakás bejárati ajtajához, és kinyitva azt is, az ajtófélfának dőltem, úgy vártam, hogy felérjen hozzám a tag.
- Az - bólintottam neki, mikor megjelent, megállt előttem, s megint a nevemet mondta. Ez nagyon biztos akar lenni benne, hogy kivel beszél...
- Már mindent elmondtam a helyszínen, amit tudtam a túszejtőkről. Komolyan nem várhat reggelig, bármiért is jött? - kérdeztem, de ő erre előadta, hogy bent akarja lefolytatni a beszélgetést. Felvontam a szemöldököm, majd megvontam a vállam, végül intettem, hogy ha ennyire szeretné, hát jöjjön be.
Amennyiben ezt meg is tette, becsuktam mögötte az ajtót, és megkerülve őt aztán, eléje álltam, mellkasom előtt összefonva karjaimat.
- Szóval... én ugyan igazán nem ragaszkodtam volna hozzá, hogy ma este ismerjem meg Seattle összes zsaruját, de ha már itt van, kíváncsian hallgatom, miben segíthetek még? - kérdeztem, s hangomban jól kivehető volt némi szarkazmus is. Hosszú este volt, szóval... míg nem mond olyat, ami alapján én is úgy érzem majd, hogy nem várhatott a megjelenése reggelig, addig biztos nem kínálom hellyel a pasast.
Persze, aláírom, kívülről nyilván nem teszek baráti benyomást, mondjuk... nem is célom összehaverkodni ma este már senkivel... és ugyebár... a zsarukkal amúgy is hadi lábon állok, mióta egy rohadtul a képükbe tolt gyilkossági ügyet sem tudtak felgöngyölíteni évek alatt se, de... most igazából nem is a hivatása és még csak nem is a személye ellen irányult az ellenszenvem, mindössze annyiról volt szó, hogy rohadt zűrös időszak ez a mostani, és az este sem volt rövid. Már baromi jólesne, ha valami csak úgy simán összejönne. Például, hogy hazajöttem, igyak egyet, és ledőljek aludni.
De hát ez nekem ma este egyértelműen nem akart összejönni...
Nem tudtam volna még megtippelni sem, mi lehet még az este kapcsán, ami annyira érdekelheti őket, hogy utánam küldtek egy zsarut... de üsse kő, jól nevelten meghallgatom, hátha meglep, és végre egy olyan ipse jön velem szembe, aki meg is érdemelte a jelvényét.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Woodrow-lakás
  

Vissza az elejére Go down
Woodrow-lakás
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Seattleites :: Játéktér :: 
Otthonok
 :: 
Lakások (Belváros)
-
Ugrás: